2 ההשקעות המרכזיות אכן כשלו
מה באמת קורה עם אלרון ?
לפני שנה נסחרה ב 1600 היום 600 כמעט 70%
האם שווה כניסה בשער הזה
יש להם משהו מעניין להציע ?
החברה נסחרה כאילו כל ההשקעות שלה כושלות
2 ההשקעות המרכזיות אכן כשלו
לא נעים אבל זה מה יש בהון סיכון. אני נכנסתי להשקעה בהתבסס על הימור שאחד משני הגירודים של החישגד יצליחו, או בריינסגייט או פוקרד, לא משנה. למרבה הצער שני הכירטוסים נכשלו.
קורה. ככה זה הון סיכון. לכן בצדק הנייר נסחר היום פחות משנסחר לפני שנה. ליבי ליבי למחזיקים (כותב שורות אלה אחד מהם
).
אם אחד מהשניים היה מצליח הייתי רואה רווח פנטסטי. לא הצליח.
אבל... תשאל למה אני ממשיך להחזיק?
אז:
1. לא זורקים כ"כ מהר את כרטיס בריינסגייט לשבץ מוחי. מאחר ומדובר בבעיה באמת כואבת לעולם המערבי, וכן היתה הצלחה בתת קבוצה, הרי שהם כן מתכוונים להגיש ל FDA. למותר לציין שהנייר בכלל בכלל לא מתמחר אפשרות אישור כזו. גם אם השוק לא יהיה כ"כ כ"כ גדול כפי שהיה יכול להיות הרי שאישור, גם על תת קבוצה, מייצר נכס לאקזיט מפולפל (כשהקונים יהיו השותפים שלהם: מדטרוניק, בוסטון סיינטיפיק, J&J, שתפור עליהם להכניס לפורטפוליו מוצר כזה), בשווי של יותר מכל החברה (אם כי לא מיליארד דולר כפי שהיה יכול להיות פעם). נכון, לא הייתי נותן אחוז סבירות גבוהה להתממשות התרחיש, אבל זה גם לא 0.
2. פוקרד נכשל אבל ימשיך הפיתוח. אולי יצליח בעתיד?
חוץ מזה יש עוד קופת מזומנים ועוד נכסי הייטק (שדווקא בנישה שלהם הם כן מצליחים לייצר אקזיטים נחמדים לאורך השנים, לא משהו מדהים כפי שהיה יכול להיות בריינסגייט אבל נחמד). בשביל מי שרוצה להקצות בתיק ני"ע ישראלי קצת מיזמי הייטק/ביוטק זה נייר מעניין.