אלי ישי רוצה להקדים כבר עכשיו את שע

Arie17

New member
אלי ישי רוצה להקדים כבר עכשיו את שע

ון הקיץ כדי שאריה דרעי ישאר עוד שעה בכלא
(אני מקווה שהבנתם שזו בדיחה לא מצחיקה)

צביעות החרדים - משהו מהסרטים!

תגידו אתם מאמינים לזה? אני עדיין המום מהחוק המטומטם הזה שרוצים להקדים את שעון הקיץ בשלוש שבועות או רק לשעתיים... ומילא שהייתה להם לחרדים סיבה אמיתית, אבל הסיבה האמיתית שלהם היא כדי להקל על הצום!!!!! מה זה הבולשיט הזה תגידו? מה אנחנו מרמים את ה´? הרי כל מטרת הצום היא להרגיש סבל מסויים שמכפר על המעשים הרעים שלנו ואנחנו נותנים לעצמנו הקלות? אני בתור בן-אדם חילוני צם בכבוד ולא דורש שום הקלה! אני יצום כמה שצריך ויכפר על המעשים שלי ביושר! והכי משגע זה שהחרדים הם אלו שהציעו את החוק, לא איזה שר חילוני שספק אם הוא שומר בכלל או לא ולא איזה אחד שרק רוצה לגמור עם יום כיפור כמה שיותר מהר כדי שיוכל לנסוע כבר בכביש, אלא דווקא החרדים הצבועים שמחפשים איך להקל עליהם ואיך לרמות את ה´ (שלא נדבר שהם מפגרים כי אין פה שום הקלה... אנחנו נפסיד את השעה הזאת ביום אחרי אבל זה כבר טמטום חרדי טהור) חרדי שלא מוכן לסבול בלי אוכל ושתייה פחות מ-24 שעות אז שלא יצום, אבל שלא יגרום לכולנו להקל על עצמנו בגלל שהוא מחפש איך לרמות את ה´ (שהוא מאמין בו רק כדי לקבל בית, פרנסה, ו-19 ילדים)

MiGrEnA

New member
למה לעשות הכללה?

תקשיב, אני מבינה את הזעם שלך ואת הכעס כלפי העולם החרדי, אני בתור דתייה גם כן הרבה פעמים מסתכלת על דברים שקורים בעולם החרדי ואומרת לעצמי"רגע, מה זה צריך להיות? זה אנשים אמורים להאמין בה´?" ובאמת יש הרבה צביעות וסגירות ואטימות וחוסר התחשבות בעולם החרדי. אבל אז אני עוצרת ומנסה להבין שלא כולם ככה, שיש בעולם החרדי הרבה דברים יפים שאנחנו צריכים ללמוד מהם. וזה כל כך קשה לי, לראות את הצביעות ואת האלף דברים שאני לא מסכימה איתם, ביניהם שעון הקיץ, החרמת המשפחות שמישהו אצליהם התגייס, האטימות לפיגועים, האטימות לכך שגם דתיים וחילונים הם בני אדם. ומצד שני לחשוב שגם הם בני אדם, לנסות לראות את נקודת המבט שלהם. אני עדיין מנסה לברר מה לעשות ולאיזה כיוון ללכת. וכל החרבוש הזה שקישקשתי עכשיו לא היה סתם אלא היה <<<גם בשיל להוציא את זה אחוצה, וכל הפסיכולוגים המלוקקים יגידו לי עכשיו כל הכבוד>>> וגם כנגד לדבר הנוראי שאמרת לקראת סוף ההודעה שלך : "חרדי שלא מוכן לסבול בלי אוכל ושתייה פחות מ-24 שעות אז שלא יצום, אבל שלא יגרום לכולנו להקל על עצמנו בגלל שהוא מחפש איך לרמות את ה´ (שהוא מאמין בו רק כדי לקבל בית, פרנסה, ו-19 ילדים) " אתה טוען שכל חרדי מאמין בה´ רק כדי לקבל ממנו בית פרנסה ו-19 ילדים? איזה מין זלזול באמונתם של החרדים ואיזה הכללה! איך אתה יכול לדעת למה מאמינים כל החרדים בה´? "טמטום חרדי טהור"-למה? אסור לנו להתנשא מעל החרדים, אנחנו בני אדם בדיוק כמוהם ואנחנו צריכים לנסות להבין את האמונה שלהם ולא ללכת נגדם בהכללות,הם חלק מהעם שלנו ואנחנו צריכים לאהוב אותם. לא להסכים עם חלק מהם, אבל להבין שהם חלק מאיתנו.

Johnny the Doe

New member
אתה צודק

למרות שלא אהבתי את ההכללה שלך לגבי החרדים, אני מסכים איתך שחרדי, כירא שמיים אמיתי, צריך ליהנות מכל שניה בצום בידיעה שהוא מכפר על חטאיו והוא מיטהר מרגע לרגע. מה כל כך משנה אם תתווסף שעה לצום או לא? הרי זה לא יהרוג אותם, הם (וגם אני) צמים יום שלם אז שעה זה מה שישנה? שוב אנחנו רואים את הקטנוניות שכל כך מאפיינת את הישראלים. זה אותו דבר כמו אלה שנוסעים באוטו שעה לפני הצום. יהרוג אותם לחכות שעה?? מה זו השטות הזו? מה גם שיש פה כפייה דתית ברורה - אנחנו צריכים לסבול בגלל שהחרדים לא רוצים להוסיף שעה אחת לצום שלהם? כלכלת מדינת ישראל תסבול רק בגלל שהחרדים לא יכולים להקדיש את עצמם לאלוהים עוד שעה? חוצפה.

אריאל1

New member
לא כל כך הבנת

את משמעות הצום ואת סיבתו. הצום במיוחד בתשעה באב לא בא כדי לטהר אותנו מחטאים... אבל האמת? לדעתי זה מיותר כל הקטע עם השעון. יש פיתרון פשוט ביותר לעניין. ולא הבנתי את הקטע עם האוטו, אתה יכול להסביר לי?

Johnny the Doe

New member
רגע, הוא לא דיבר על צום יום כיפור?

בכל מקרה, הקטע עם האוטו זה פשוט שאנשים לא חושבים פעמיים, לא שואלים את עצמם אם זה כזה משנה אם הם ייצאו לנסוע באוטו שעה לפני סוף הצום או שיעשו מאמץ קטן, יתאזרו בסבלנות ויחכו שהצום ייגמר. לזה התכוונתי. כבוד מינימלי לסביבה, זה כל מה שצריך. זה יותר מדי לבקש?

אריאל1

New member
גם אם כן...

זה גם לא המטרה יום כיור. המטרה של הצום היא לא טהרה. ועדיין לא הבנתי מה הקטע עם האוטו? מי יוצא שעה ל]פני הצום? ולמה?

Johnny the Doe

New member
חשבתי שהמטרה של יום כיפור היא

לכפר על החטאים שלך ע"י צום, בגלל זה נקרא גם תענית - אתה מתענה במטרה להיטהר מחטאיך. לגבי האוטו - ביום כיפור הרי אתה אמור לצום ולא לנסוע. יש אנשים חלשי אופי שצמים כל יום כיפור ולא נוסעים אבל הם לא יכולים להתאפק ולחכות עד לסוף הצום אז הם יוצאים עם האוטו שעה לפני. זו דוגמה לחולשת אופי שאליה אני השוויתי את השינוי של שעון הקיץ בעקבות דרישת החרדים - איך זה שאחרי יממה שלמה שהם צמים הם לא יכולים להחזיק מעמד עוד שעה אחת? האם זה יהיה סוף העולם בשבילם לצום עוד שעה? זו צביעות לשמה - מצד אחד אתה צם כגילוי אמונה באל ורצון שהוא יסלח לך על עוונותיך ומצד שני אתה לא מגלה מסירות מלאה כי אם היית עושה זאת גורם הזמן לא היה רלוונטי מבחינתך, לאדם מאמין עוד שעה של צום לא תפריע. זו סתם קטנוניות ועוד ביטוי לכפייה הדתית במדינת ישראל.

Johnny the Doe

New member
ודרך אגב

בדוגמה של הנסיעה באוטו שעה לפני סוף צום יום כיפור אני לא מתכוון דווקא לאנשים שצמים כל יום כיפור אלא גם לאנשים שלא צמים אבל נותנים כבוד לסביבה ולא נוסעים במשך כל יום כיפור אבל הם לא יכולים להתאפק וקצת לפני הצום הם כבר על הכביש.

אריאל1

New member
המטרה של יום הכיפורים זה לכפר על

החטאים בתפילה ובתשובה, הצום זה רק כדי שלא נתעסק בשום דבר אחר, או כמו שאמר רב אחד "בתשעה באב מי רוצה לאכול,ביום כיפורים מי יכול לאכול".

אבל למי איכפת מתשעה באב?

למה אני צריך להיות באבל על איזה מקדש שנחרב לפני הרבה זמן... ומילא שיש כאלה שבאמת מתייחסים לתשעה באב אבל מדוע להכריח אותנו החילוניים להפסיק לחיות ביום הזה? מדוע צריך לסגור הכל ולהיות באבל? הגיע הזמן החרדים יישארו בעניינים שלהם ולא ייכפו על החילונים דברים שלא חשובים להם...

קודם תלמד, אח"כ תדבר.

תשעה באב באל לסמל הרבה יותר מחורבן בית המקדש. שנאמר: אקמצא ובר קמצא חריב ירושלם (על קמצא ובר-קמצא חרבה ירושלים) ומוסבר: באחד מן הימים ערך ידידו של קמצא ושונאו של בר קמצא משתה. אמר הלה לעוזרו: הזמן נא את קמצא ידידי. הלך עוזרו והזמין את בר-קמצא. הגיע יום המשתה והמארח נדהם לגלות את בר-קמצא שונאו יושב אל השולחן. שאלו המארח: היש לך חוצפה לבוא אל ביתי? אמר לו בר-קמצא: הוזמנתי, אנא הנח לי להישאר, ואשלם על כל שאוכל וכל שאשתה. אמר לו המארח: לא. אינך רצוי פה. ראה בר-קמצא את התנהגות מארחו ששנאו על לא-כלום, הלך אל הרומאים ואמר להם: היהודים בגדו בך. וכך מספרים, חרב בית המקדש - על שנאת חינם. צום תשעה באב בא להזכיר לנו הרבה יותר מחורבן בית המקדש. הוא בא להזכיר לנו את מחירה של שנאת חינם ואת כך שאנו מחוייבים להתיחס לכל אדם בכבוד. אף אחד לא אמר שאנחנו (החילונים) צריכים להפסיק לחיות ביום זה. לא סוגרים שום דבר. אתה מתיחס למקרה אחד: ת"א שנה שעברה וזהו. אז כן, יש קיצוניים שרוצים לסגור לנו הכל, ולדעתם הם עוזרים לנו (לא אכנס לזה עכשיו זה נושא בפני עצמו). אבל הרוב הוא לא כזה. ובאמת שלא יזיק לך להתיחס לתשעה באב פעם בכבוד הראוי לו.

בוא נראה כמה זה עוזר...

החילונים והחרדים - במריבה! הערבים והישראלים - במריבה! ישראל ואירופה - מריבה! האיסלם והיהדות - מריבה! אם אנחנו הישראלים לא יכולים להפסיק לריב אז אין טעם להיות באבל על השטויות האלה שלא תשעה באב! אם עדיין יש אנשים שמאמינים שעדיף לרצוח מאשר להתפשר, אם עדיין יש אנשים שמאמינים שכולם חייבים להיות כמוהם ואם עדיין קיים עם שחושב שמגיע לו יותר כי נאמר לו שהוא "העם הנבחר" אז אין לנו טעם להיות באבל על תשעה באב... אנחנו גם ככה נמשיך להיות באבל על הטיפשות ועל היצר הרע והתוקפני שלנו!

אתה לא מבין

תשעה באב מטרתו היא לא אבל אלא לימוד והטמעה של התוצאות ההרסניות של שנאה ככלל ושאנת חינם כפרט. כל הרעיון הוא להזכיר שוב ושוב את התוצאות. אתה מתלונן שכולם במריבה, אבל גם אתה ואני חלק מזה. תשעה באב בא ללמד גם אותך ואותי ולהזכיר לנו גם כשלא נח וגם בימי משבר שאסור לשנוא סתם. אסור לשנוא את החרדים, אסור לשנוא את הערבים, אסור לשנוא את המזרחיים... אין טעם להתנהג בנושא זה כמו ילדים בגן ולהגיד "הוא שונא אותי, אז אני אשנא אותו בחזרה" זה חסר כל הגיון. כל הגדולה של היהדות היא בזה שהיא מלמדת אותנו מתי להחזיר ומתי לפייס. אם הנוצרים שונאים אותך כי אתה יהודי, אל תשנא אותם בחזרה אלא תתנהג אליהם בכבוד כלכל האדם. ברגע שתעשה כך הם יבינו שאין כל סיבה לשנוא אותך. זה מעגל. וחובה עלינו - עליי ועליך לפרוץ אותו! לכן בא תשעה באב, להזכיר לנו זאת. להזכיר לנו שבורכנו בשכל ובתבונה ועלינו להשתמש בהם כראוי! עלי ועליך מוטלת האחריות הכבדה לפרוץ את המעגל הזה. דווקא עכשיו. דווקא בשעות הקשות.

את אולי מרגישה חלק מזה...

אני לא תמכתי בשום צעד שהממשלה הזאת עשתה מאז שהיא קמה - כל מה שהיא עשתה זה להרוס את המדינה שלנו מבחינה חברתית, כלכלית, מדינית ובינלאומית, אני לא מרגיש שהמדינה מייצגת אותי! אני לא תומך בשום צעד של המדינה וכרגע למען האמת אני מתבייש להיות אזרח ישראלי! תחשבי עליי מה שאת רוצה אבל לפני זה תחשבי על כל מה שעשינו, תחשבי על הפלשתינאים, ועל נרצחי הפיגועים, ועל המובטלים ועל חסרי האונים, ועל אלו שנפגעו סתם, ועל אלו שנהרגו לחינם, תחשבי שהכל היה יכול להיות אחרת, תחשבי שאם היינו קצת יותר אנושיים וקצת פחות כוחניים הכל היה יכול להמנע! תחשבי על ערך של אדמה ועל ערך של חיי אדם ותגידי לי מה יותר חשוב!

בדיוק על זה אני מדברת!

בוא ניקח רגע: "כל מה שהיא עשתה זה להרוס את המדינה שלנו מבחינה חברתית, כלכלית, מדינית ובינלאומית" - משמע אני שונא אותה. "אני מתבייש להיות אזרח ישראלי" - משמע אני שונא את ישראל ובכלל כל ההודעה שלך תוקפנית בלי סיבה. לא דיברתי על מה שעשינו או לא עשינו ולא לזה אתה מחוייב, אלא אתה מחוייב להתנהג בסובלנות, לא לשנוא ככלל ולא לשנוא אדם שאינך מכיר כפרט. משתמע מדבריך שאתה שונא את ישראל? מדוע? האין יש לך חלק בהיבאנו על הלום? לכולנו יש מפאת זה שנמנענו מלעשות, או מפאת זה שעשינו, או מפאת זה ששגינו, או מפאת זה שמיעטנו לעשות, או מפאת יומרתינו. לכולנו יש חלק בדבר. מדוע לשנוא את מדינתך? זו שנאה חסרת בסיס שינן לתעלה לעזרה לאחר, לעזרה למדינה וכו´. אני מניחה שאתה שונא את החרדים, מדוע? ואם אלי ישי יבוא ויבקש סליחה? רובינו לא יתיחסו אליו, אלא יחשבו שהוא צבוע וישנאו אותו יותר. ונחזור לאימרה בניסוח שנות ה200: אחילוני וישי חריב ישראל. נקודה למחשבה.

אחותי תקשיבי...

אני ממש לא שונא את ישראל... ישראל זה הכל בשבילי, אני אוהב את האנשים פה, אני אוהב את המשפחה שלי אני אוהב את החברה שלי, אני גם אוהב אותך ואת חברי הפורום, אין לי שום בעיה איתכם משמע אני לא שונא את ישראל! אני מתבייש להיות אזרח ישראלי היום בגלל מעשיה של הממשלה ואני מאשים את הממשלה על המעשים והפשעים שהיא מבצעת... אבל עדיין אני אוהב את ישראל... היא לא אשמה שנתקענו אם אדיוט שעומד בראש שלנו! טוב... אולי קצת כי בכל זאת בחרו בו אבל מה שהוא הבטיח לנו משהו שונה לגמרי ממה שקיבלנו וזה בלשון המעטה... ואני מוסיף גם, אני לא שונא את החרדים, אני שונא את המנהיגים שלהם בדיוק כמו שאני שונא את הממשלה הזאת! אני שונא את הצביעות של החרדים (כמובן שאני מדבר על חברי הכנסת ולא על הבוחרים שלהם!), אם אלי ישי יבוא לבקש סליחה אני יצחק כי זה ידהים אותי עד כמה בן-אדם מסוגל להיות דו-פרצופי. בקיצור, אני לא שונא את ישראל! כל מה שאני אומר ומתלונן וצועק זה בגלל שאיכפת לי, בגלל שכואב לי ואני רוצה לשנות! אם לא יהיו עוד אנשים כמוני וכמו חברי הפורום פה שום דבר לא ישתנה ואז באמת נישאר תקועים במצב הזה לנצח.

אריאל1

New member
תשנא ותהנה

אם זה גורם לך אושר מצידי. כשבג"ץ קבע שעל משרד הפנים להכיר בגיור רפורמי קמה צעקה גדולה בישיבה שלי, איך אפשר לחיות במדינה שאינה יכולה לשמור על ערכי יהדות פשוטים? היו כלו שאפילו צעקו שצריך להקים מדינה חדשה בתחומי יהודה שומרון ועזה. מדינת יהודה שתתנהל ברוח ההלכה. הרבנים והרמ"ים שלנו תקפו את העמדה הזאת בתוקף. ובסוף כולם הבינו שהרעיון הזה הוא לא רעיון רצוי (גם אם הוא אפשר והוא לא). אין מה לעשות, אנחנו כולנו ביחד. אנחנו לא מסכימי,אנחנו רבים, אנחנו מתווכחים, ואנחנו מפגינים אחד נגד השני. אבל לפעמיים מרוב חילוקי דעות לא רואים את הקשר. אבל הקשר קיים, והוא חזק יותר מכל דבר אחר.

La Gamba

New member
אם אתה רוצה לשנות

אז למה אתה אומר שאתה רוצה לעזוב את הארץ?

למעלה