אליסטר קראולי

חן ע

New member
אליסטר קראולי

פרטים רבים בביוגרפיה של האדם מעוררים בי רתיעה וסלידה אפילו. ובכל זאת, שמעתי שהחפיסה שעיצב נחשבת חכמה ומעניינת מאוד....גם המראה מצא חן בעיני. אחד הספרים שקראתי כמעט מזהיר בגלוי מפני חפיסות בהשראת קראולי, וטוען שהוא אחראי להמון דימויים אפלים שדבקו בטארוט. מה עמוד בדיוק במרכז החפיסה שעיצב- האם יש לה תפיסה פסימית? פירושים אפלים? מאגיה שחורה? אני אדם אופטימי מאוד, אוהב אור, שפע ורגשות כנים, לכן לא אוכל להסתדר עם קלפים שהם כאלה, אולי מישהו יכול לספר לי קצת יותר על המשמעויות וראיית הקלפים בחפיסה שלו?

Romkin

New member
ראשית תוכלי למצוא מידע על

ביוגרפיה של קראולי כאן בפורום בעמודים קודמים (ראי הודעות של אורי על כך). שנית הדימוי השלילי של קראולי מגיע מאנשים שלא הבינו ולא פרשו נכון את אשר הוא עשה ויצג. תרומתו של קרואלי למיסטיקה היא עצומה, רוב הזרמים המיסטיים של היום משתמשים בידע אותו תרם קראולי לעולם (אם זה בצורה מודעת ואם זה לא). חלק מאותם אנשים לקחו את הידע והשתמשו "לטובה" וחלק "לרע". עלכתביו של קראולי התבססו חלק מכתות השטן אך גם אמונות הומניות כמו וויקה. קלפיו של קראולי אינם מרושעיים וזדוניים. אלו הם בסה"כ קלפים. יש להם משמעות עמוקה ונאמר שהם לא למתחילים מכיוון שנדרש ידע רב ע"מ להבין אותם. הקלפים הם בסה"כ ציור מודפס על גבי נייר. איך שמתמשים בהם. זה כבר באחראיות המשתמש.

יש לך טעות קלה

לגבי הוויקה. אמנם בין גרדנר, מפתח הוויקה, ובין קראולי היה קשר וגרדנר שאל ממנו דברים, הוויקה מבוססת יותר על כתביהם של פרופ' מרגרט מורי, סיר פרייז'ר, מידע מתוך הבונים החופשיים וממסדר שחר הזהב. להגיד כי קרואלי אחראי בדרך כלשהו ליסוד הוויקה זו טעות.

קרן^

New member
../images/Emo32.gifמסקרן אותי לדעת מה פשר החתימה

נראה מעניין..

Romkin

New member
מה שלי ? ../images/Emo12.gif

זה לקוח מספרו של טרי גודקינד, רומן של חרב הצדק או בשפה יותר נחמדה: Terry Goodkind "the Sword of Truth nobel" על פיו זהו החוק הראשון של כל מכשף, ואם תחשבי על זה, זהו חוק פסיכולוגי בסיסי.

קרן^

New member
../images/Emo13.gifשאלתי את מוסורסקי.. אבל תודה

נחמד שרשמת גם על שלך! וכשאני קוראת את החתימה שלך, אני די מבינה אותה!
אחלה חתימה

משמעות החתימה

זוהי תפילה בודהיסטית בטיבטית, שמטרתה לקיחת מקלט (רפיוג') ויצירת הכוונה האלטוריסטית. בתרגום חופשי (מהגרסה האנגלית לעברית) זה כך" "אני מוצא מקלט בבודהות, בדהרמה ובסנגה עד שאגיע להארה. ע"י הפוטנציאל החיובי שאני יוצר בעקבות תרגול נדיבות וגישות ארוכות טווח אחרות, הלוואי ואגיע לבודהיות בכדי לסייע לכל היצורים החושבים". * דהרמה - הדרך, התורה שלימד בודהא שאקיאמוני וממשיכי דרכו * סנגה - הקהילה, בין אם קהילת היצורים הקדושים ו/או קהילת הנזירים והבודהיסטים האחרים. * גישות ארוכות טווח - חמלה, אהבה (אוניברסלית), נדיבות וכו' * בודהיות - Buddahood, מצב ההארה האולטימטיבי לפי הבודהיזם, דהיינו - להפוך לבודהא. גרסה זו בד"כ מתפללים לפני מדיטציות ותרגולים. ישנה גרסה נוספת (בה משנים שתי מילים) אותה מתפללים לפני לימוד/שיעור בדהרמה. אני מקווה שההסבר ממצה

אליהו ד

New member
אתה לא כוכב השחר???../images/Emo163.gif

או שעוד פעם שכחתי תכדורים כי אתה נורא מזכיר אותו

Romkin

New member
במקרה לא...

באיזה זווית אני בדיוק מזכיר אותו ?

oliveraf

New member
אהלן אלי מה שלומך? שבוע טוב

יש לי שאלה אישית אליך תגיד למה אתה כבר לא מיתעסק עם הטארות כמו אז לפני מספר חודשים? שיהיה לך ילה טוב ושבוע נעים ממני אוליברה

אליהו ד

New member
בשביל זה יש מסרים אישיים חח../images/Emo163.gif

ובכל אופן- קודם כל,אני אוהב לקרוא לטארוט טארוט,וגם אפשר לקרוא לזה 78 קרטונים מצויירים בציורים שנמצאים בתוכנו ואיכשהוא קפצו החוצה.אני לא מתעסק עפ פריסות,אם לזה את מתכוונת-גם כי פרצה שריפה מסתורית בדיוק במקום ששתי החבילות שלי היו,וגם כי אני לא ממש מבין בשביל מה צריך לפרוס..אולי זה בגלל שבאמת עשיתי כל כך הרבה פריסות,לי ולאחרים,והגעתי למסקנה שאין כמו שיחה טובה עם עצמך-או עם אחרים(במקרה שמתייעצים איתי),במקרה של בעיה. אם יש בעיה בזוגיות,אני חושב שעדיף לדבר עם הבנזוג על זה,כשיש בעיה בלימודים אני חושב שפשוט צריך לחשוב טוב טוב מה מונע מבעדך להצליח,כשיש בעיה בלמצוא עבודה,אולי כדאי לבדוק מהם הנתונים האישיים שלך ומהו מצב הביקוש במשק לתפקיד שלך,וכך הלאה. כן,מיד תגידי-בשביל זה הקלפים,לעזור להבין מה הבעיה.ובכן,אחרי זמן מה,הקלפים מפסיקים להיות משהו שעוזר,ומתחילים להיות משהו שמפריע.קלפים הם בדיוק כמו סולם-כשאת מגיה לנקודה מסויימת,את משליכה את הסולם,כי סולם נוצר כדי שישליכו אותו.המטרה היא לא להיות צמודה לקלפים כל החיים,אלא להשתמש בהם להתפתחות אישית,עד לנקודה בה לא תצטרכי את הקלפים כדי להבין את עצמך ומה שקורה לך מסביב. מה שכן יש בקלפים ואותו כדאי לפתח,זה מה בדיוק הקלפים אומרים לנו על העולם,ומה בדיוק אפשר לעשות אם בכלל,עם תמונת העולם שהם מוסרים לנו.אני חושב שזה תחום לא מפותח כלל,וזה בדיוק מה שנאי עושה עם הקלפים,לאחר שהשלכתי את הסולם ההוא. תמיד טוב לחשוב מה היה קורה אם היית נזרקת לאי בודד,שלא היו בו קלפים.האם לא היית מסוגלת להכיר את עצמך?למצוא אהבה?להשיג עבודה?לא חושב,ואני חושב שעיסוק בקלפים כגלאי בעיות זה משהו שלא רק מחטיא את האוצר שבקלפים,אלא זה משהו שלאורך הזמן,עם הוא לא נפסק בשלב מסויים,רק הופך את מצב האדם לגרוע יותר,ולא לטוב יותר. ו..זהו חח

אני חושבת שאני מסכימה איתך....

קצת קשה לי להבין את המסר אבל באופן כללי אני מסכימה איתך. אני באופן אישי לא פורסת לעצמי. לא מצליחה, לא יכולה, לא קוראת טוב את הקלפים. הקלפים בשבילי אני חושבת הם יותר ככלי עזר לאחרים. כשאני פורסת לאחרים אני עושה את זה בצורה הטובה ביותר - הלוואי שהייתי עושה גם לעצמי :)

למעלה