בגלל המצב הביטחוני השנה הזאת ,כמו רבים אחרים -ולהבדיל משאר החגים ,
השנה נשארו הנכדים החמודים שלנו בפעם הראשונה לחגוג בביתם עם הוריהם את ליל -הסדר,ולא נסעו לסבים והסבתות כמו בכול שנה.
וכדי לשמח את הילדים קנו ההורים לכול ילד שי לחג ,ולפני כניסת החג החביאו את המתנות מתחת לכרית של כול ילד .
ובמקביל ,ערכו ההורים סירטון הפתעה לילדיהם בטלפון -הנייד :
בסרטון הילדים רואים שמגיע לביתם אורח מכובד וחשוב ,שהוא אליהו -הנביא בכבודו ובעצמו, עטור בזקן לבן -והדור בלבושו בגלימה צחורה ומבריקה,
והוא פונה מהמסך אל הילדים החמודים אשר ציפו לבואו של אליהו בליל הסדר,
הילדים יושבים סביב שולחן -החג , בראש השולחן מונח גביע -יין המיועד לאליהו הנביא.
והנה הוא מופיע על המסך שלהם ופונה לילדים בשאלה :
"ילדים נכון אתם יודעים לשאול את 4 הקושיות" ?
וגם יודעים ש-בליל-הסדר הילדים שותים 4 כוסיות מיץ ענבים ?
ובוודאי אתם גם יודעים שבני -ישראל שיצאו מארץ מצריים בלילה במהירות,לכן לא הספיקו לאפות ולהתפיח את הבצק ללחם ,
ולא הצליחו לאפות ממנו לחם רגיל אלא רק מצות דקות - ולזכר כול אלה אנו אוכלים בחג -הפסח במשך שבוע ימים במקום הלחם - אוכלים רק מצות .
מכייוון שאתם ילדים חרוצים וכבר למדתם את כול הסיבות שבגללם אתם כאן הערב חוגגים את חג-הפסח,
לכן ,אני אליהו -הנביא, החלטתי שהפעם מגיע לכם שי לחג -הפסח ,
והוא מוסתר ברגע זה מתחת לכרית במיטה של כול אחד מכם,
תדעו ילדים שאני אליהו -הנביא בכול שנה מבקר אצלכם בערב חג -הפסח מגיע בלי שתרגישו,
וזה קורה רגע לפני שאתם הילדים מחפשים את האפיקומן, ואז אני מגיע ולוגם מעט יין מהגביע שהכנתם עבורי - ומיד יוצא לי לדרכי ,
אך היום כפי שאתם רואים, אני מופיע כאן לכבודכם על המסך כדי לשמח אתכם
ומאחל לכם הילדים החמודים והנבונים -שיהיה לכם חג -פסח שמח -ונתראה בפסח הבא.
לאחר כול זה ,הילדים (האחד בגן ,והשני לומד בכיתה ב' ) ,שניהם היו כמובן מאוד מופתעים "כשהופיע" לכבודם אליהו -הנביא על המסך ,
ולאחר דקה הלכו שניהם לחפש את האפיקומן וכמובן שגם מצאו אותו,
ואז , ניגשו כול אחד למיטתו לבדוק את השי לחג - "ששלח" להם אליהו הנביא....
ואכן מצאו והופתעו כי באמת הם מצאו מתחת לכרית מתנה, התרגשו ונהנו.
מיד הם התקשרו וסיפרו לבני -הדודים בטלפון על הביקור המפתיע של אליהו -הנביא שהופיע בערב החג על המסך, ושמחו שהביקור היה במיוחד לכבודם .
ואמרו שגם היה נחמד לחגוג בבית רק עם ההורים בפסח הזה ,והיה חג מיוחד וגם משמח.
לכול גולשי-האתר :
מועדים -לשמחה !
ומי יתן ויגיעו במהרה בשורות -טובות ומשמחות לכל עם -ישראל.
כן יהי רצון.
השנה נשארו הנכדים החמודים שלנו בפעם הראשונה לחגוג בביתם עם הוריהם את ליל -הסדר,ולא נסעו לסבים והסבתות כמו בכול שנה.
וכדי לשמח את הילדים קנו ההורים לכול ילד שי לחג ,ולפני כניסת החג החביאו את המתנות מתחת לכרית של כול ילד .
ובמקביל ,ערכו ההורים סירטון הפתעה לילדיהם בטלפון -הנייד :
בסרטון הילדים רואים שמגיע לביתם אורח מכובד וחשוב ,שהוא אליהו -הנביא בכבודו ובעצמו, עטור בזקן לבן -והדור בלבושו בגלימה צחורה ומבריקה,
והוא פונה מהמסך אל הילדים החמודים אשר ציפו לבואו של אליהו בליל הסדר,
הילדים יושבים סביב שולחן -החג , בראש השולחן מונח גביע -יין המיועד לאליהו הנביא.
והנה הוא מופיע על המסך שלהם ופונה לילדים בשאלה :
"ילדים נכון אתם יודעים לשאול את 4 הקושיות" ?
וגם יודעים ש-בליל-הסדר הילדים שותים 4 כוסיות מיץ ענבים ?
ובוודאי אתם גם יודעים שבני -ישראל שיצאו מארץ מצריים בלילה במהירות,לכן לא הספיקו לאפות ולהתפיח את הבצק ללחם ,
ולא הצליחו לאפות ממנו לחם רגיל אלא רק מצות דקות - ולזכר כול אלה אנו אוכלים בחג -הפסח במשך שבוע ימים במקום הלחם - אוכלים רק מצות .
מכייוון שאתם ילדים חרוצים וכבר למדתם את כול הסיבות שבגללם אתם כאן הערב חוגגים את חג-הפסח,
לכן ,אני אליהו -הנביא, החלטתי שהפעם מגיע לכם שי לחג -הפסח ,
והוא מוסתר ברגע זה מתחת לכרית במיטה של כול אחד מכם,
תדעו ילדים שאני אליהו -הנביא בכול שנה מבקר אצלכם בערב חג -הפסח מגיע בלי שתרגישו,
וזה קורה רגע לפני שאתם הילדים מחפשים את האפיקומן, ואז אני מגיע ולוגם מעט יין מהגביע שהכנתם עבורי - ומיד יוצא לי לדרכי ,
אך היום כפי שאתם רואים, אני מופיע כאן לכבודכם על המסך כדי לשמח אתכם
ומאחל לכם הילדים החמודים והנבונים -שיהיה לכם חג -פסח שמח -ונתראה בפסח הבא.
לאחר כול זה ,הילדים (האחד בגן ,והשני לומד בכיתה ב' ) ,שניהם היו כמובן מאוד מופתעים "כשהופיע" לכבודם אליהו -הנביא על המסך ,
ולאחר דקה הלכו שניהם לחפש את האפיקומן וכמובן שגם מצאו אותו,
ואז , ניגשו כול אחד למיטתו לבדוק את השי לחג - "ששלח" להם אליהו הנביא....
ואכן מצאו והופתעו כי באמת הם מצאו מתחת לכרית מתנה, התרגשו ונהנו.
מיד הם התקשרו וסיפרו לבני -הדודים בטלפון על הביקור המפתיע של אליהו -הנביא שהופיע בערב החג על המסך, ושמחו שהביקור היה במיוחד לכבודם .
ואמרו שגם היה נחמד לחגוג בבית רק עם ההורים בפסח הזה ,והיה חג מיוחד וגם משמח.
לכול גולשי-האתר :
מועדים -לשמחה !
ומי יתן ויגיעו במהרה בשורות -טובות ומשמחות לכל עם -ישראל.
כן יהי רצון.
נערך לאחרונה ב: