אלו קופסאות שימורים כדאי שיהיו בארון

NTHR109

New member
בוקר טוב אכן הלוף היא מעדן

במלחמת יום עיפור לאחר שקיבלו החיילים מנות קרב לאחר שהעו במקומת מרוחקים ולאחר המלחמה הוחזרו כל מה שנשאר ממנות הקרב במסגרת זה ששום דבר לא נשאר מופקר.
העיקר היו מלן קןפסאות לוף וזה היה חגיגה לאנשי העורף.
באחת היחידיות הכי דרומיות של צהל היו קבוצה של חילים (לא צעירים) שקופסאות הלוף היה מעדן ,לפעמים על גחלים לפעמים קארי נפלא ולפעמים הוכן בטוב טעם.
היה קצין רפואה לימים מנהל בית חולים בבאר שבע שהיה אלוף בהכנת לוף ומרק זהב שור שזה היה למעשה זנב דג .
העיקר הלוף הוא מעדן עם יודעים כיצד להכין אותו.
לאחרונה יצא לי להיות באיזה יחידה בגולן לסקור את טיב מנות הקרב וראיתי שם שקית מוכספת עם שאורמה נראה לי מוזר שפשוט על ידי קילוף העטיפה ישר המנה מתחממת ומונה לאכילה ,לי \ה לא נראה התוצאה.
אבל הקידום במערכת נעשת גם בשטח זה ,אבל דבר אחד לא בשתנה וזה החלבה שהוא הכוכב במנה.
לבריאות
 
המממ,,, שאלת מלאי וקוסמות


שתי שאלות שלאו דווקא הולכות בד בבד ביחד, כי האמת היא שאני לא זוכרת הכנת אוכל מהיר מקופסה, מקסימום מגרעיני תירס.
אימי ז"ל היתה מוזגת תכולה של קופסה אחת לסיר קטן מוסיפה פלפל שחור ומעט חמאה וזו יכלה להיות לא פעם תוספת מהירה, נשלפת ופשוטה. (בלי קשר ליכולות הבישול האדירות היו לה
).

מעבר לזה יש אצלנו בדכ"ל:
זיתים ירוקים שלמים וללא חרצנים
טונה
רסק עגבניות
לפעמים גם כרוב כבוש - הילדים מאד אוהבים
פטריות שלמות
פטריות פרוסות
תירס
מלפפונים כבושים במלח בשביל טיולים ופיקניקים בחוץ
סרדינים פשוטים או ברוטב עגניות
ופירות - אננס וקוקטיילים
 
עוגת שזיפים הולך ??


נזכרתי - עבור העוגה הזו אני תמיד מחזיקה 2 קופסאות שימורים של שזיפים משומרים... שיהיה במקרה ו...


העוגה הזו *אינה* על בסיס פאי אך הרעיון דומה והיא אפילו הרבה יותר קצרה בהכנתה מאשר פאי (כי אין אפיה מוקדמת, משקולות ובלאגנים
)

עוגת השזיפים של בני סיידא

לתחתית:
1 ורבע כוסות קמח (כשכוס קמח = 140 ג')
120 גר'' חמאה
4 כפות סוכר
1 חלמון

למלית:
2 קופסאות לפתן שזיפים משומר
2 כפות סוכר

לפירורים:
3/4 כוס קמח
1/2 כוס סוכר (כשכוס סוכר = 200 גר')
50 גר'' חמאה רכה

תבנית קפיצית - 24 ס"מ, משומנת

הכנה:
1. לחמם תנור לחום בינוני ל- 180 מעלות
בקערה לשים את כל מרכיבי הבצק וללוש לבצק אחיד.
לשטח על התבנית.

2. לסנן את השזיפים מהנוזלים.
לחצות את השזיפים ולהיפטר הגלעינים.
לסדר השזיפים על הבצק כשהחלק החצוי כלפי מטה, ולזרות עליהם את הסוכר.

3. לשים בקערה את מרכיבי הפירורים ולמולל אותם עד לקבלת פירורים.
לזרות הפירורים על השזיפים ולאפות כ -35 דק'', עד שהעוגה תזהיב.
אם היא לא מזהיבה אפשר להעלות את המדף בתנור קומה אחת לכמה דקות בודדות.

מגישים בטמפ' החדר (ואפשר כמובן עם גלידה
)
 

ira m

New member
זה נראה יפיפה...מצ׳הו מצ׳הו!!


בתרגום חופשי משהו משהו
 
תודה דארלינג - זו באמת אחלה עוגה

חוץ מהשזיפים שתמיד יש לי במזווה (והם ה"מיוחד") , כל השאר תמיד בבית.
 

יצורה

New member
אנחנו מחזיקים ממש מעט

בעיקר רסק עגבניות (בפלסטיקים ולא בשימורים, אבל יאללה, נחשיב את זה) ותירס ללא סוכר
מדי פעם תירס גמדי ומלפפון חמוץ (בחומץ. וכן, אני יודעת שאני מוזרה.) ואני מודה באשמה - פטריות.
 

shron17

New member
אפונה,תירס ,חומוס ,טונה,עגבניות(למרק/פסטה).

תירס מחומם אפשר לצרף לאורז מבושל ואפונה , או להכין מרק תירס ,או לביבות תירס.

עגבניות משומרות בקופסא יתאימו להכנת מקרונים ושאר סוגי פסטה,
או למרק עגבניות עם אורז או אטריות.

גרגרי חומוס מקופסא:כתוספת לאורז ולסלטים ,וגם להכנת ממרח חומוס עם טחינה.
משימורי טונה אפשר להכין קציצות טעימות ברוטב רסק- עגבניות.
 
למעלה