אכיפת חוזה עבודה

מצב
הנושא נעול.
אכיפת חוזה עבודה

אכיפת חוזה עבודה
שלום, האם בסמכות ביה"ד לעבודה לאכוף חוזה עבודה (לבטל פיטורי עובד ולהחזירו לעבודה)? מהן העילות שנחשבות לצורך פיטורים "שלא כדין"? תודה

בהחלט בסמכותו.

אכיפת חוזה עבודה
שלום, האם בסמכות ביה"ד לעבודה לאכוף חוזה עבודה (לבטל פיטורי עובד ולהחזירו לעבודה)? מהן העילות שנחשבות לצורך פיטורים "שלא כדין"? תודה
בהחלט בסמכותו.
הרבה עילות. כדאי שתמקד את השאלה ונוכל לחוות את דעתינו בשאלה האם היו פיטורים שלא כדין. גמר חתימה טובה.

אז ככה

בהחלט בסמכותו.
הרבה עילות. כדאי שתמקד את השאלה ונוכל לחוות את דעתינו בשאלה האם היו פיטורים שלא כדין. גמר חתימה טובה.
אז ככה
אני עובד במקום עבודה מספר שנים. מאז ומתמיד הוערכה עבודתי בציונים גבוהים מאוד וזכיתי אף להעלאה במשכורתי בשל כך. לפני כשנה התגלע סכסוך ביני לבין אחד המנהלים, סכסוך על רקע אישי לחלוטין, שנופח על ידו למימדים מפלצתיים וכולל התנכלויות רבות מצדו אף לעיני עובדים אחרים, ללא קשר לתפקודי המקצועי שזוכה עדיין להערכות גבוהות מאוד. לפני מספר ימים הייתי בשיחה עם מנהל החברה שאמר לי שהוא לא רואה מצב בו אני ממשיך לעבוד כיוון ששנינו איננו מסוגלים לעבוד אחד עם השני. אמרתי שמצידי אין כל בעייה והכל נובע מקנטרנות אישית ולא יתכן שאעזוב בגלל סיבה כזו עליה עבודה על פיה הסתמכתי בתכנוניי לשנה הקרובה, ואף לפני מספר שבועות דיברתי עם מנהל החברה על תכנוניי בעבודה לחודשים הקרובים. לאחר השיחה עם המנהל סיפר לי אחד המנהלי הזוטרים כי המנהל שעימו אני מסוכסך אמר לו שסוכם שאני עוזב בתוך X זמן כאשר הדבר ממש לא נכון מצידי. האם סכסוך אישי הוא עילה לפיטורין? בעיקר עקב הסתמכותי וכו'?

שיר ורד

New member
פיטורים

אז ככה
אני עובד במקום עבודה מספר שנים. מאז ומתמיד הוערכה עבודתי בציונים גבוהים מאוד וזכיתי אף להעלאה במשכורתי בשל כך. לפני כשנה התגלע סכסוך ביני לבין אחד המנהלים, סכסוך על רקע אישי לחלוטין, שנופח על ידו למימדים מפלצתיים וכולל התנכלויות רבות מצדו אף לעיני עובדים אחרים, ללא קשר לתפקודי המקצועי שזוכה עדיין להערכות גבוהות מאוד. לפני מספר ימים הייתי בשיחה עם מנהל החברה שאמר לי שהוא לא רואה מצב בו אני ממשיך לעבוד כיוון ששנינו איננו מסוגלים לעבוד אחד עם השני. אמרתי שמצידי אין כל בעייה והכל נובע מקנטרנות אישית ולא יתכן שאעזוב בגלל סיבה כזו עליה עבודה על פיה הסתמכתי בתכנוניי לשנה הקרובה, ואף לפני מספר שבועות דיברתי עם מנהל החברה על תכנוניי בעבודה לחודשים הקרובים. לאחר השיחה עם המנהל סיפר לי אחד המנהלי הזוטרים כי המנהל שעימו אני מסוכסך אמר לו שסוכם שאני עוזב בתוך X זמן כאשר הדבר ממש לא נכון מצידי. האם סכסוך אישי הוא עילה לפיטורין? בעיקר עקב הסתמכותי וכו'?
פיטורים
סיכסוך בין עובד למנהלו היא סבה סבירה לפיטורי העובד. לעיתים (במיוחד במקום שיש ועד עובדים וקביעות) מחפשים לעובד תפקיד אחר תחת מנהל אחר. זכותו של המעסיק , לדרוש שעובדיו יעבדו בהרמוניה ביניהם ובינם למנהליהם, כאשר נוצר סכסוך שאיננו נפתר לאורך זמן, המעסיק רשאי לפטר את אותם עובדים שאינם עובדים בהרמוניה , או את חלקם כדי להחזיר את השקט והשלוה למקום העבודה. המעסיק לא אמור להיות הגננת או השופט מי צודק בסכסוך והוא רשאי לפטר את אותו עובד הפחות חיוני לו או מכל שיקול הגיוני אחר (למשל ותק, עלות השכר וכו). הסתמכותך על מקום העבודה אינה משנה כהוא זה, אלא אם כן הובטח לך באופן מפורש שתמשיך להיות מועסק לפחות לתקופה מסוימת ( כאשר הסכסוך כבר היה ידוע למי שהבטיח זאת לך). גם הסתמכות במקרה כזה, לא בהכרח תגרום למניעת הפיטורים, אלא בדרך כלל לפיצוי בגין הנזק שנגרם לך כתוצאה מהשילוב בין ההסתמכות לפיטורים.

קצת חולקת.

אז ככה
קצת חולקת.
לא בטוחה שנכון לומר שאם אין הרמוניה ניתן לפטר צד לסיכסוך, בעיקר אם הסיכסוך הוא לחלוטין על רקע שאינו קשור לעבודה. אני חושבת שזה גם תלוי בקישרי העבודה שנדרשים בינך לבין המנהל איתו אתה מסוכסך. אם נדרשת עבודה יום יומית ו/או אם העבודה נפגעת באופן קשה כתוצאה מהסיכסוך, יתכן שיש עילה לפטר. אולם אם מנהל החברה יכול לדאוג למינימום חיכוך בניכם ובכך למנוע את הפיטורים, בהחלט יתכן שיש מקום למצוא את הסידור הנכון. בקיצור, זה מסוג השאלות שממש קשה לענות עליהן במסגרת פורום ואם חלילה תפוטר אני ממליצה לך לפנות ליעוץ מקצועי כדי שיבחן העניין לעומק. אם יתברר ביעוץ שיתכן והפיטורים אינם כדין, יהיה עליך להגיש בקשה לצו מניעה בבית הדין לעבודה. רק טוב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה