אכילת חציר

טליונת1

New member
אכילת חציר

שבוע אוב , כל כמה זמן אתם שמים חציר לארנבון? נראה לי שצארלי בקושי אוכלת ממנו .... הוא כמעט ולא מתרוקן ואני ממלאת לעיתים רחוקות
 

trilliane

Active member
מנהל
אם הוא אוכל – לפחות פעם ביום; אם לא, צריך לערוך שינוי

לבדוק אם היא לא מקבלת יותר מדי מזון מסוגים אחרים / לבדוק אפשרות לשנות את סוג החציר.
&nbsp
מודה שאחרי הרבה שנים של ניסיון לחציר דגן מסוגים שונים (שיבולת שועל, טימותי, עשבים/דשאים שונים...) שאת חלקם אכל יותר ואת חלקם פחות ובעיקר נשנש מדי פעם (אבל את הסוג שאכל יותר אני לא יכולה כבר להשיג בישראל ויש סוג אחר שהוא כבר לא ממש אוכל ממנו אז זה לא עוזר), נכנעתי סופית והוא מקבל כיום בעיקר אספסת. אני מערבבת את סוגי החציר (מכניסה לשקית האספסת "קיקי" שנשארו לי ממנו כמויות...) ואת האספסת הוא בולס עד הפירור האחרון. את הסוג השני ("קיקי", סוגי עשב/דשא לא ידועים) הוא משאיר ברובו, אבל גם אם הוא רק מנשנש, דיינו...
&nbsp
הזמנתי מבריטניה אורכיד לניסיון, אבל טרם הגיע. בעבר היו לי קוביות טימותי של קייטי ובשנה האחרונה גיליתי שהן מכילות גם אספסת וחשתי מרומה... לכן לא קניתי כאלה בארה"ב אלא קוביות 100% טימותי (כתבתי על כך) אבל לצערי הוא מסרב לאכול אותן. גם את הטימותי של סלקטיב (שהזמנתי מבריטניה) הוא לא ממש אכל. בעבר הרחוק קניתי לו בישראל טימותי של אוקסבו ואותו הוא אכל, אבל למיטב ידיעתי הפסיקו לייבא (וזה כבר יקר לי מדי לייבא ביבוא אישי, בפרט שלא בטוח שיסכים כיום לאכול ממנו).
&nbsp
לסיכום, צריך לנסות ולראות... יש כאלה שזורמים היטב עם חציר, יש כאלה בררנים מאוד. אבל חציר זה ממש ממש חשוב לשיניים (ומעבר לעניין הבריאותי, טיפולי שיניים עולים מאות שקלים בכל פעם, שלא לדבר על הרדמה מלאה שאף פעם לא מומלצת).
 

טליונת1

New member
היא מנשנשת מדי פעם, בעיקר כשעושה צרכיה אבל

באמת הפסקתי עם האספסת ואותה היתה מחסלת. היא גם ירקות מסויימים כבר פחות אוכלת ואוהבת בעיקר את הכופתיות. אני לא שמה לה יותר מידי אלא באמת כמות סבירה ואני שמה לב שהיא לא מחסלת הכל בבת אחת, לפעמים הכופתיות נשארות עד למחרת. היא מתה על עלי כרוב..... תודה
 

trilliane

Active member
מנהל
אם היא רק מנשנשת חציר מסוגים אחרים, קני לה גם אספסת

אני כותבת מניסיון מר... ניסיתי להרגיל אותו לסוגי חציר אחרים, וה"רק נשנוש הזה" עלי לי ביוקר בטיפולי שיניים...
(וזה לא רק המחיר, את באמת לא רוצה להתחיל עם טיפולים רב-שנתיים אצל הווטרינר בהרדמה מלאה...). לאחרונה הצלחתי למנוע טיפול נוסף בזכות האספסת, כי עכשיו הוא אוכל חציר (גם אם לא את הסוג שהייתי רוצה). אפשר לנסות להרגיל אותם עד גבול מסוים, אי אפשר באמת ללכת ראש בראש מול הסרבנים. חבל, כולם רק מפסידים מזה.
&nbsp
לגבי ירקות, אם יש כאלה שהיא אוהבת יותר אין בעיה לתת יותר, אבל כדאי לנסות בהתאם להמלצות (קישרתי לך את הקובץ בעבר). דווקא כרוב לא נחשב לירק מומלץ וגם לא כדאי לתת ממנו הרבה. חשוב לתת עלים ירוקים כהים – כוסברה, נענע, שמיר, בזיליקום, פטרוזיליה, חסה כהה, עלעלים (עלי "בייבי") וכו'. תסתכלי ברשימה.
&nbsp
אם היא משאירה כופתיות למחרת כנראה בכל זאת הכמות גדולה מדי. אנחנו נותנים רק כ-25 גרם ליום (פחות או יותר) והארנבון שלנו גדול משלך (שוקל 2.75 ק"ג). חשוב לזכור שכופתיות הן מזון תעשייתי שפותח מלכתחילה להאכיל ארנבונים בשבי לא לצורכי מחמד... ולכן הן מכילות הכול (ולפעמים גם יותר מכך, כמו תוספות משמינות) אבל בטבע ארנבונים לא אוכלים כופתיות אלא עלים ועשבים, כלומר הם לא צריכים גם כופתיות. יש כיום כופתיות איכותיות לארנבונים בוגרים (רובן ככולן לא מיובאות לישראל...
) אבל עדיין מדובר במזון להשלמה (או לפינוק), או אם יש בעיה להאכיל אותם בדרכים אחרות.
 

טליונת1

New member
אם כך, אקנה אספסת... מהי כמות סבירה שאמורה לאכול מבחינת

החציר? כלומר, כל יום את ממלאת לה..? זה יכול להישאר אצלי שבוע ולא מתרוקן..
 

trilliane

Active member
מנהל
בעיקרון הם אמורים לאכול חציר בלי הגבלה... אבל

אספסת היא קטנית ולא דגן ולכן אני כן מגבילה כי היא משמינה. חציר מסוגים אחרים אכן נשאר יותר כי הוא לא אוכל, ומה שהוא לא אכל תוך יממה הוא כבר לא יאכל... אספסת הוא מחסל מיד; אני בד"כ שמה לו בלילה ועד הבוקר לא נשאר אף פירור (אלא רק הסוג השני שאני מערבבת איתו, כאמור).
 

טליונת1

New member
ואת החציר שנשאר את משאירה? אני פשוט משאירה כל הזמן ומוסיפה

מלמעלה אם אני רואה שזז משהו. אני חושבת שאערבב לה את האספסת עם החציר ואראה מה קורה...
 

trilliane

Active member
מנהל
לזמן מה; אני לא מוציאה כל יום; אבל מפנה לכל היותר פעם בשבוע

נסי לערבב לה את סוגי החציר מראש (כבר בשקית/בקופסת האחסון), כך שהם יספגו את הריח זה של זה (בעיקר חציר הדגן, הפחות ריחני, יספוג את ריח האספספת). אולי זה יעזור...
&nbsp
אצלי בעבר זה עזר חלקית, כיום הוא יותר בררן ומסנן... לפעמים הוא מכניס לפה את החציר ה"לא נכון" ואז מפסיק לאכול אחרי כמה ביסים כי לא כיף לו
. נהיה יותר מפונק לעת זקנה... אבל בסדר, זורמים עם מה שיש ועושים מה שאפשר, כן?
העיקר שהוא אוכל חציר כלשהו, ואני משתדלת לבחור בחנות שקית אספסת עם הרבה גבעולים (יש כאלה שנראות מלאות בעלים/פרחים) כדי שיהיה לו הרבה מה לטחון.
 

טליונת1

New member
הערבוב רעיון מצויין. בחנות אצלנו האספסת בד"כ די

מפוררת לקראת הסוף עם הרבה פירורים ולכן הפסקתי איתה. בלית ברירה אחזור שוב. קניתי מלא שקי חציר מקווה שיהיה לזה בכל זאת שימוש.... שבת שלום
 

trilliane

Active member
מנהל
אספספת לא "מתפוררת"; אלה העלים והפרחים הרכים שנקבצים בתחתית

החבילה, כי ככה עובדת הפיזיקה...
חציר הוא צמחים מיובשים והוא אמור להכיל את כל חלקי הצמח, כלומר לא רק הגבעולים אלא גם העלים והפרחים, זה בסדר.
&nbsp
לגבי שקי חציר שקנית והיא לא אוכלת, אני מכירה ומזדהה...
כפי שכתבתי אין ספור פעמים, בעבר עשיתי ניסיון וקניתי חבילה אחת של חציר עשב/דשא (מעורבב ולא ידוע, כי אין פירוט) בשם "קיקי", תוצרת ספרדית. הוא אכל אותו ממש יפה, גמר 3/4 חבילה, הייתי ממש מרוצה והיה מבצע בחנות, קנינו סטוק.
&nbsp
כמובן, בהתאם לחוק מרפי, זמן קצר לאחר מכן הוא פתח בשביתה והפסיק לאכול מהחציר הזה כמעט לגמרי...
חשבתי שאולי לא בא לו על סוף החבילה, פתחתי חדשה – לא עזר. ערבבתי עם אספספת – גם לא... נתקענו עם שלוש חבילות גדולות... אחת כבר גמרתי/זרקתי (בשלבים, כל פעם נתתי והוא בקושי אכל, ואז פיניתי); אחת כרגע בשימוש (מערבבת אותה עם אספספת והוא בקושי נוגע), והשלישית עוד ארוזה...
 

trilliane

Active member
מנהל
אי אפשר לדעת, כל ארנב שונה. יש כאלה שאוכלים את כל הסוגים

בלי בעיה. היה כאן גולש שקנה חציר שיבולת שועל וסיפר שהארנבונת שלו גומרת הכול עד הפירור האחרון ורק אז הוא נותן לה עוד. לנו לא הייתה הצלחה עם שיבולת שועל... היו לנו בעבר הצלחות עם טימותי של אוקסבו ועם קיקי, כאמור, אבל נראה שימי ה"תהילה" האלה מאחורינו.
 

trilliane

Active member
מנהל
ראית שפרסמתי היום לגבי אורכרד? (גם כן סוג של דשא/עשב)

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1480/182811483[/URL]

המוצרים של אוקסבו איכותיים ומחירם בהתאם (וקשה עד בלתי אפשרי להשיגם בארץ
).

אין מה לעשות, הוא ממש כמוני: בררן עם טעם יקר.
 
למעלה