אי תשלום שכר - בגין הפסקת פעילות הע

מצב
הנושא נעול.

שלום רציתי לברר, מה עושים במקרה שחברה בע"מ , הפסיקה את פעולתה בפתאומיות ולא שילמה לי משכורת אחרונה. בבדיקה ברשם החברות נמצא כי החברה רשומה עדיין כפעילה. יש לי את פרטי החברה, שמות בעליה ומספר תעודות הזהות שלהם. מה אני צריך לעשות במיידי?. איך אוכל וממי לגבות את התשלום האחרון של המשכורת שלי?? אודה על התשובה בהקדם שלומי

שיר ורד

New member
תשובה

שלום רציתי לברר, מה עושים במקרה שחברה בע"מ , הפסיקה את פעולתה בפתאומיות ולא שילמה לי משכורת אחרונה. בבדיקה ברשם החברות נמצא כי החברה רשומה עדיין כפעילה. יש לי את פרטי החברה, שמות בעליה ומספר תעודות הזהות שלהם. מה אני צריך לעשות במיידי?. איך אוכל וממי לגבות את התשלום האחרון של המשכורת שלי?? אודה על התשובה בהקדם שלומי
תשובה
אם החברה לא נכנסה לתהליך של הקפאת הליכים או פירוק יש להגיש כנגדה תביעה בגין הלנת שכר ולאחר קבלת פסק דין לטובתך, אם החברה לא משלמת ניתן להפעיל כנגדה את ההוצאה לפועל. אם החברה בפרוק, ואין לה מספיק נכסים למילוי כל חובותיה, השכר המולן ישולם ע"י הביטוח הלאומי, לאחר שהמפרק יאמת ויאשר את חובתה של החברה לשלם את השכר הנ"ל. במקרה שהחברה קטנה, ואין לה כל נכסים ואין אף אחד שיתבע את פירוקה אתה תקוע, כי הגשת בקשה לפרוק מחייבת את המבקש לשלם סכום לא קטן לשכר טרחת עו"ד ומפרק ואגרת משפט.

מצב
הנושא נעול.
למעלה