אי-עשייה בחלום צלול, ושליטה עצמית.

• פותח הנושא Esho
  • פורסם בתאריך

Esho

New member
אי-עשייה בחלום צלול, ושליטה עצמית.

בדרך כלל כשאני מודע לחלום, הדחף הראשוני שלי זה לעשות כמה שיותר דברים שלא הייתי יכול לעשות במציאות. אם זה לעוף, לשנות צורה, לעבור דרך קירות, לטייל בעולם הדמיוני ומה לא. העיקר הוא שאספיק לעשות כמה שיותר פעולות, שיהיה לי כמה שיותר מעניין בחלום עד שאאלץ להתעורר. אחרי מספר לא מעט של חלומות כאלו, נמאס לי מהדחף הזה, ועלה לי רעיון אחר. במקום כל הזמן להתרוצץ בחלום, אני לא אעשה כלום. זאת אומרת, אחרי שאקבל מודעות ארגע, אעמוד במקום ואתבונן בעין בוחנת בעולם בו אני נמצא ברגע הנתון. זה לא פחות מעניין להתרשם מהעולם הדמיוני שהמוח שלך מסוגל לצייר, מאשר לרוץ בו בלי לשים לב לפרטים בכלל. בסופו של דבר, היה לי חלום צלול שבו נזכרתי ברעיון הנ"ל. ניסיתי לעמוד במקום שלי ולהסתכל על הסביבה. זה הלך לא רע לכמה שניות, ואז התחלתי להרגיש פשוט לא רגוע. לא הייתי מסוגל עוד לעמוד ככה ובכלל לא יכולתי להתרכז בשום דבר. זה הרגיש לי כמו מקרה קיצוני של היפראקטיביות (ואני בכלל לא כזה בחיים). הרגשתי דחף עז לפעול, לדרמה, למשהו, ועם זה מיד הלכתי מהמקום לעיסוקים אחרים לא קשורים. ההרגשה בחלומות נורא דינאמית ורגעית, וכשהכל זז מסביבך מאוד קשה שלא לזוז ביחד עם הסביבה. לא יכולתי לשלוט בעצמי למרות הרצון שלי להנות מהנוף הדמיוני. יכול להיות שזה רק אני, ולכן אני רוצה לשאול אתכם אם למישהו יש ניסיון בחלומות בהתבוננות בלבד. או פשוט לדעת מה דעתכם על הניסיון לא לפעול בחלומות בניגוד לאינסטינקט הראשוני. כי בעצם המטרה היא לחלום חלום שלם בלי לזוז מהמקום, בלי לאבד מודעות ובלי לתת לדמיון להבריח אותך למקומות שאתה לא רוצה ללכת אליהם. מצד אחד, נראה לי שזה מעניין ללכת בגישה נגדית למה שהתת מודע שלך רוצה לעשות. זה סוג של אתגר נחמד. מצד שני, אולי אי-עשייה לא נועד לחלומות ובעצם לנסות לעשות כלום זה סתם מלחמה חסרת משמעות עם המוח שלך? ואולי בעצם זה בכלל בלתי אפשרי לא לפעול בגלל האופן הכל כך רגעי של החלום, כאשר רק הסתת מבט אחת קטנה יכולה לשנות סצינה שלמה מולך.

silverhawk

New member
להתבונן בחלום זו אכן משימה מעניינת

ואני מסכים איתך שלעיתים פאסיביות-יחסית בחלום צלול יכולה להיות מרתקת. יחד עם זאת, אני לא בטוח עד כמה תוכל להישאר שחקן פאסיבי לחלוטין בחלום, כגון לשבת בבית קפה מדומיין ואך להסתכל במתרחש - עליך לקחת בחשבון שבסופו של דבר, תת-המודע אשר בונה את החלום, בונה אותו סביבך. משכך, באופן טבעי, בדרך זו או אחרת, האירועים לבסוף ייסובו סביבך, בין אם תרצה בכך ובין אם לאו. לפיכך, הפאסיביות עליה אני מדבר איננה מוחלטת, אלא דווקא הניסיון "לזרום" עם החלום. כלומר, במקום לנסות ליצור דברים באופן אקטיבי, לשנות סצנות וכיוצ"ב, אני מעדיף לעיתים לטייל בשבילי החלום ולראות מה תת-המודע מזמן עבורי, מבלי שאתערב בכך באופן מודע. ואמנם, התוצאות יכולות להיות מאוד מעניינות.

למעלה