אי ספיקה שלייתית וגדילת עצמות

רל357

New member
אי ספיקה שלייתית וגדילת עצמות

שלום לכן, לצערי הרב והנורא נאלצתי להפסיק הריון בשבוע שעבר (הריון ראשון IVF שבוע 23) בגלל שהעצמות הארוכות של העובר לא גדלו לפי העקומה ולבסוף הפסיקו כמעט לגמרי לגדול. אני שואלת דווקא כאן כי רואה שבדיוק אתן מבינות בעניין - לפני כחודש וחצי הרופאה הבחינה שזרימת הדם באחד מהעורקים של חבל הטבור לא מספקת, והיועץ הגנטי שנשלחתי אליו אמר שמדובר באי ספיקה שלייתית. אני מעולם לא עברתי בדיקות קרישיות כי לא עלה צורך, ורציתי לשאול אם זה קשור אחד לשני מנסיונכן ואם ייתכן שבעית קרישיות שיש לי ולא אובחנה גרמה לאי ספיקה שלייתית ולעצירה בגידלת העצמות הארוכות, ואם כן - מה עושים, איזה בידקות קרישיות בדיוק צריך לעשות? האם יש רשימה של בדיקות ספציפיות (כי בדיקות קרישיות יש המון) שצריך לעשות על מנת לעלות על הבעיה הזו? האם חשוב לבצע את הבדיקות סמוך למועד סיום ההריון בגלל שרמות ההורמונים בדם עוד דומות לרמות בזמן הריון או שאין חשיבות לזמן? תודה לתשובותיכן בפורום ו/או במסר.

בהחלט יש קשר

השאלה אם הקשר הזה היה קיים גם בהריונך שהופסק
. לרוב, בשל אי ספיקת שליה יש יצור של עצם הירך, אבל לא בהכרח רואים קיצור של כל העצמות הארוכות. בנוסף, יש דפוס אופייני של סדר גדילת האיברים (עצם הירך הכי קצרה, אח"כ הקף הבטן ואילו הראש נפגע אחרון). האם תוכלי לרשום כאן את מדיי העובר AC FL HC BPD במועדים השונים? צייני שבוע היון ויום בכל אחת מן המדידות. כמה IVF עברת עד הפסקת ההריון? קיים קשר בין כשל חוזר ב-IVF לבין קרישיות יתר. האם העובר נלקח לפתולוגיה? האם נשעה דיקור מי שפיר, כולל בדיקת גן גמדות? יש, אכן, רשימה ארוכה של בדיקות קריישות. יש לבצע את כולן. יש להמתין 6 שבועות ממועד הלידה. משתתפת בצערך העמוק

shoosh101

New member
לא יודעת לענות על מה ששאלת,

אבל לא מסוגלת לעבור הלאה בלי להתייחס להודעה שלך... משתתפת בצערך מעומק ליבי, עברתי חוויה דומה לשלך לפני פחות משנה ואני יודעת עד כמה זה כואב... לא יודעת אם את מכירה את פורום אובדן הריון - לי הוא היה בית חם ואוזן קשבת במשך חודשים קשים. אם יש לך כוחות ורצון, ממליצה לך להיכנס לשם.

גלית 158

New member
גם אצלי בשלב מסוים הדם מתחיל לעשות בעיות

בזרימה בעורקי הטבור,בד"כ זה מתחיל אצלי בשבוע 22 וגורם להאטה בגדילת העובר,הריון אחד שלי הופסק בסוף שבוע 26 בגלל הסיבה הזו,ואני מבינה לליבך כמה קשה המצב כרגע,כמו שראיתי שייעצו לך,באמת הפורום לאובדן הריון מאוד עוזר בזמן הקשה הזה כדאי להיכנס לשם ולשאוב עידוד מהבנות. בכל אופן כן,את צריכה בדיקות של קרישיות יתר ,כל הרופאים המתמחים בעניין ידעו לאילו בדיקות להפנות אותך. תחזיקי מעמד ,ואני מקווה שבקרוב תהיי שוב בהריון.

למעלה