אי מתן וותק

• פותח הנושא e t c
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

e t c

New member
אי מתן וותק

אי מתן וותק
שלום לכם. אני עובד במוסד אשר שייך לתחום האומנות ונתמך על ידי עירית ת"א וכן מתקציב התרבות של הממשלה.לאור הקשיים שנקלעו מוסדות תרבות שהיו לפני שנתיים הוחלט בהסכמה בין וועד העובדים לבין ההנהלה להיכנס לתוכנית התייעלות בת שנתיים שאחד מהגזירות היה הקפאת הוותק המגיע לעובד. יש לציין שאנו שייכים להסכם החוזה הקיבוצי. לאחר שנתיים הוחזרו התנאים למעט הוותק ז"א הוותק שהוקפא לשנתיים לא הוחזר.לכששאלתי את ההנהלה נאמר לי שהוותק שהיה לי הוא מוגזם והחישוב יעשה רק לגבי שנות עבודתי באותו מוסד.אני פשוט רוצה לדעת אים יש באפשרותם להוריד לי את הוותק שיש לי(שנרכש בין הייתר ממקומות אחרים בהם עבדתי)באותו מקצוע.וכאשר התקבלתי לעבודה השנים האלה הוחשבו.

לא בדיוק הבנתי מה אתה שואל

אי מתן וותק
שלום לכם. אני עובד במוסד אשר שייך לתחום האומנות ונתמך על ידי עירית ת"א וכן מתקציב התרבות של הממשלה.לאור הקשיים שנקלעו מוסדות תרבות שהיו לפני שנתיים הוחלט בהסכמה בין וועד העובדים לבין ההנהלה להיכנס לתוכנית התייעלות בת שנתיים שאחד מהגזירות היה הקפאת הוותק המגיע לעובד. יש לציין שאנו שייכים להסכם החוזה הקיבוצי. לאחר שנתיים הוחזרו התנאים למעט הוותק ז"א הוותק שהוקפא לשנתיים לא הוחזר.לכששאלתי את ההנהלה נאמר לי שהוותק שהיה לי הוא מוגזם והחישוב יעשה רק לגבי שנות עבודתי באותו מוסד.אני פשוט רוצה לדעת אים יש באפשרותם להוריד לי את הוותק שיש לי(שנרכש בין הייתר ממקומות אחרים בהם עבדתי)באותו מקצוע.וכאשר התקבלתי לעבודה השנים האלה הוחשבו.
לא בדיוק הבנתי מה אתה שואל
ואני אענה על הבעיות שעולות מהתיאור שלך. מקווה שאחת מהתשובות תענה על שאלתך. 1. בכל מקרה, לוועד סמכות לקחת החלטות כאלו, כל עוד בפעולתו, הוא אינו מותר בשם העובד על זכויות הקבועות לו בחוק. לדוגמא, אם כשאתה אומר שהותק הוקפא, המשמעות היא ששנים אלו לא יחשבו לצורך חישוב פיצויי פיטורים, הרי שלדעתי, החלטה כזו אינה בסמכות הועד. כמו כן, אם הקפאת הותק פגעה גרמה לפגיעה באופן בו נספרים ימי החופשה להם אתה זכאי, הרי שגם זה לדעתי אינו בסמכותו. אבל, אם הקפאת הותק פגעה בזכויות שאינן ניתנות מכוח חוק, אלא מיטיבות עם העובד מעבר לחוק, הרי שבסמכותו היה לקבל את ההחלטה והיא חלה עליך. לדוגמא אם הועד החליט על הקפאת ותק שמשמעותה שהשכר לא יעלה במשך שנתיים - הרי שזה תקין (אין בחוק קביעה שהשכר צריך לעלות בהתאם לותק). 2. אם בתחילת העסקתך, סוכם עמך שבגין הותק שלך (גם בזכות הותק ממקומות עבודה קודמים) אתה תרוויח X ועכשיו משתנה אופן החישוב וקיצצו לך את הותק והנ"ל פוגע בשכרך, הרי שזו יכולה להחשב הרעת תנאים. על התקופה בה קוצץ הותק בהחלטת הועד, אתה לא יכול להלין, מאחר והסכמת להחלטה ולא טענת בזמן להרעה. אולם אם בתום השנתיים, הותק עדין אינו חוזר לקדמותו ויש בכך השפעה ישירה על שכרך, עומדת בפניך האופציה להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי לפיצויי פיטורים. עליך להתריע בפני המעסיק כי חלה הרעה בתנאיך וכי באם לא תתוקן ההרעה, אתה תתפטר בדין מפוטר ותהיה זכאי לפיצויים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה