אי הפקדה לקופת גמל+ימי אבטלה

מצב
הנושא נעול.

tamara201

New member

1)כדי לקבל דמי אבטלה-האם ניתן לספור 360 יום לא רציפים מתוך ה540?כי יש לי הפסקה של חודשיים בין העבודה הראשונה לשנייה. 2) לפי סעיף בחוזה העבודה הייתה אמורה להפתח לי קופת גמל לאחר 3 חודשים.לא נפתחה.פוטרתי לאחר 8 חודשים..מהו גובה הפיצוי שעלי לדרוש?האם זה רק חלק המעביד? תודה

תשובות:

1)כדי לקבל דמי אבטלה-האם ניתן לספור 360 יום לא רציפים מתוך ה540?כי יש לי הפסקה של חודשיים בין העבודה הראשונה לשנייה. 2) לפי סעיף בחוזה העבודה הייתה אמורה להפתח לי קופת גמל לאחר 3 חודשים.לא נפתחה.פוטרתי לאחר 8 חודשים..מהו גובה הפיצוי שעלי לדרוש?האם זה רק חלק המעביד? תודה
תשובות:
1. כן. לא צריך רצף. 2. העובדה כי המעסיק לא פתח לך קופה למרות הסעיף הקיים בחוזה היא בגדר הפרת חוזה. כאשר ישנה הפרת חוזה ניתן לעשות שני דברים: - להתפטר בגין הרעת תנאים וההתפטרות תחשב כפיטורים ותזכה אותך בפיצויי פיטורים אם עבדת מעל שנה. לא עבדת מעל שנה ולכן אופציה זו לא רלונטית, מה גם שכבר פוטרת ואינך זכאי לפיצויים כי עבדת פחות משנה. - לתבוע בגין הפרת חוזה. לדעתי, אין טעם. לסיכום: אם המעסיק מסכים מראש לפצות אותך - אני לא יודעת לומר לך כמה לבקש. אם הוא לא מסכים לפצות אותך, אני לא רואה מה יש לעשות בעניין.

מצב
הנושא נעול.
למעלה