אי או דלפק במטבח?

אי או דלפק במטבח?

שלום לכולם, רכשנו דירה מקבלן ואנחנו מתלבטים אם לעשות אי/דלפק במטבח. היתרונות של אי הם כמובן ניתול האחסון שבו. יש לציין כי המטבח לא גדול מאוד, סה"כ 3.60X2/60 מה גובה האי הסטנדרטי? תודה לכל עזרה.
 

avi5199

New member
אי במטבח קטן זה גורם מפריע

כי זה משהו שתקוע באמצע בין משטחי העבודה ומפריע לנגישות לכיור למקרר למקפיא לכיריים ולתנור... אם הדלתות או מגרות באי נפתחות זה יוצר חסימה מוחלטת, או יותר גרוע מכשול שנתקלים בו בדרך שבין הכירה לכיור דווקא כאשר מחזיקים בשתי ידיים את הסיר של הספגטי עם המים הרותחים... אי זה ארון שתקוע ברצפה ואי אפשר להזיזו. יש גם המצאה של אי נייד, אבל זה כבר לא אי אלא רפסודה, בדרך כלל אחרי כמה זמןתדחפו אותה לאיזה פינה והיא תשאר שם צמודה לקיר.. גובה סטנדרטי של אי בדרך כלל הוא כמו הגובה הסטנדרטי של משטחי העבודה במטבח, אלא אם מנצלים אותו למטח ללישה ואז הוא נמוך יותר...(לא משנה שאף אחד כבר לא לש בצק בידיים בימנו אלה... משטח לישה במטבח זה אין)
 

בינא

Member
במטבח בגודל כזה, אי רק יפריע...אבל

בתכנון מסויים הוא עשוי להיות פרקטי, אם המטבח פתוח לכיוון הסלון וניתן להעמיד את האי בין המטבח לסלון, או בגבול המטבח כשהדלפק שלו פונה לסלון. מצורפת תמונה להמחשה. רוחב המטבח בתמונה הוא 3.30 מ' נטו ואורכו משתנה, אבל מה שחשוב שהוא פתוח לסלון ופינת האוכל. הדלפק צריך להיות בגובה השיש = 90 ס"מ והדלפק בגובה 75 ס"מ כמו שולחן אוכל, כדי שיהיה לשבת לידו עם כסאות רגילים. רוחב דלפק מומלץ, לא פחות מ-40 ס"מ.
 
אכן מטבח פתוח לסלון

כאשר הישיבה היא בחלק של המטבח (צפייה לכיוון הסלון). אי בגובה 90 ס"מ דורש כיסאות בר?(גבוהים מהסטנדרט) והאחסון הוא בכיוון הסלון, ע"מ לא להפריע לרגליים.
 

בינא

Member
בדיוק להפך...אין בר ויושבים עם הפנים למטבח

כי רוצים את צד האכסון במטבח ורוצים לשבת אל הדלפק עם כיסאות רגילים. ככל שהבית קטן יותר, ריבוי כיסאות לצרכים שונים רק מפריע. בנוסף, כיסאות בר אינם נוחים, מסוכנים לילדים עד גיל מסויים ומעל לגיל הזה עוד יותר מסוכנים...ולא נוחים כבר אמרנו? התמונה המצורפת הדלפק בגובה 75 ס"מ, כגובה שולחן אוכל והדלפק עצמו שיכול לשמש גם כבפה וגם כמשטח להכנה, בגובה 90 ס"מ.
 
זה קצת מיושן, לא?

חוזרים לפורמט הזה? הבעיה כאן היא שהטלויזיה בקיר הסלון שממול ואי אפשר לאכול תוך כדי צפייה (בעיניי זה עדיף, לילדים זו בעיה
) אני מודעת ומסכימה שכסאות בר אינם נוחים, אולי כדאי לעשות רק אי בגובה שולחן אוכל? פלחות אוהבת את הדרוג הזה, מה גם שאין לי הרבה מקום. ומבחינת חומרים- מה עדיף? שיש או בוצ'ר?
 

בינא

Member
הרעיון של ישיבה מול חלון המטבח הוא לאכול בנחת

שהילדים והמבוגרים יהיו מרוכזים באוכל, כי זה בריא יותר... בכלל, הרעיון של לאכול כשמביטים בטלויזיה, זה משהו אמריקאי שאצל הבריטים נחשב לנחות (רק אנשים נחותים אוכלים ככה) וזאת השיטה הטובה ביותר לא לאכול מסודר, לא לדעת מה אכלתם, לא לזכור שאכלתם ונותן "לגיטימציה" לא להשגיח על הילדים מה שמהווה אנטי-חינוך ודוגמא רעה לילדים בעתיד כשהם יהיו עם משפחה ובכלל בהתנהגותם ומגעם עם אנשים. כשהילדים רואים את אם או אב המשפחה מפקחים על האכילה, נמנעות כל מיני "שטויות" שעולות לילדים בראש בזמן האוכל, יוצרת משמעת עם עין, ללא גערות ו/או צעקות ומונעת הרבה הצקות הדדיות בין האחים. אי בגובה שולחן האוכל אינו נוח לעבודה על משטחי המטבח וזה עיקר מטרתו ומקטינה שטח איכסון שלא לצורך. בכל מקרה, לדעתי, עדיף משטח שאיננו שיש שהוא קר ורואים עליו כל פרור או טיפה ויש הרבה כאלה עם ילדים.
 

נטע רבס

New member
אי או דלפק

לפי המידות שציינת נשמע שהמטבח קצת קטן לאי. במידה והמטבח פתוח לסלון ניתן לבצע אי שגולש בשטחו מחוץ למטבח. אם יש קיר מפריד או חצי קיר דלפק יהיה פיתרון נכון יותר. אי שמשמש גם כמשטח עבודה יהיה בגובה 90 ס"מ ואז האכלה תהיה בכסאות בר מה שלא תמיד נוח למשפחה עם ילדים. אי שמשמש לאכילה בלבד יכול להיות בגובה 70 ס"מ (גובה שולחן) ויכול לשלב אחסון בארונות נמוכים. פיתרון נוסף שישמתי בהצלחה מספר פעמים הוא אי שיש בו שני גבהים. חלק שמשמש לעבודה בגובה 90 וחלק שמשמש לאכילה בגובה 70 כשעושים את החלוקה בצורה נכונה היא יוצרת אלמנט עיצובי מעניין. בהצלחה
 
אי דלפק

המלצות בנוגע לאי או דלפק אי אפשר לתת ללא בחינה מדוקדקת של התוכניות שלכם ואופן צורת ניהול חיי היום יום שלכם. בכל מקרה במידה והולכים על אי - גובה האי צריך להיות 90 ס"מ מפני ריצוף. במידה ואוכלים סביב האי יש ליצור מדף בגובה 70 ס"מ.
 
למעלה