איריס וכל השאר: רשמים מעוגת שוקולד

שיגריס

New member
איריס וכל השאר: רשמים מעוגת שוקולד

אספרסו שפירסמתי כאן: ובכן, הכנתי היום והעוגה מאד קלה להכנה ויוצאת לחה אבל לא כמו בראוניז אלא כמו עוגת שוקולד אוורירית ולחה. היא לא חידוש עולמי ומי ששונא עוגות שוקולד עשוי לא להתלהב אבל אני חושבת שזו עוגת שוקולד מוצלחת ועשירה: גם שוקולד, גם קקאו, גם אספרסו, גם תפוז וליקר. מה רע? אני אפיתי בתבנית אפייה של 25X23 בערך (כמעט ריבועית) ונזקקתי ל-30 דקות בלבד ולא כמו שכתוב אבל זה תלוי בתנור ובתבנית שמשתמשים. היא מאד תתאים לדעתי גם לילדים !!!! מי שינסה - שיספר חוויות: הרי היא לפניכם שוב: מתכון: עוגת שוקולד ואספרסו - למבוגרים בלבד רכיבים: הגוון הכהה מגיע דווקא מהקפה ולא מהשוקולד, ולכן חשוב להשקיע בקפה טוב, עדיף אספרסו טחון, אבל גם קפה טורקי יצלח. רק בבקשה: לא נס קפה. תודה. ועכשיו לעבודה ולאפייה. 100 גרם שוקולד מריר משובח 160 גרם + 1 כף חמאה (להמסה עם השוקולד) 1/2 1 כוסות סוכר 4 ביצים 1/2 1 גביעי שמנת חמוצה 2 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית סודה לשתיה 1/4 כוס סוכר 3 כפות קקאו 1/4 כוס מים רותחים כפית קליפת תפוז מגוררת 1 כף ליקר תפוזים משובח (למשל, גראנד מארנייה) 2 כפות קפה (אבקה) רצוי אספרסו, אבל אפשר גם שחור – רק לא נס קפה 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית ריבועית 25X25 אופן הכנה: 1. ממיסים את השוקולד עם כף חמאה על באן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה או סיר נוסף עם השוקולד – כך השוקולד נמס לאיטו בחום נמוך ואין סיכוי שישרף). 2. מקציפים בקערה את 160 גרם חמאה עם 1/2 1 כוסות סוכר במשך 10 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומקציפים במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת הביצים. 4. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את השמנת החמוצה ותערובת הקמח לתוך הקערה לסירוגין, תוך הקצפה איטית. 5. מערבבים יחד את הקקאו, 1/4 כוס הסוכר, הקפה, קליפת התפוז, הליקר והמים הרותחים ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה בצבע שחור - פחם. 6. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ומחלקים ביניהן את התערובת. אופים במשך 40-50 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות צלזיוס. 7. מגישים פושר או קר ומתפללים שיישאר קצת. לא יישאר. הערות: כהה, עשירה ומסתורית היא נראית קצת כמו עוגת בוץ, אבל כשתטעמו תרגישו בהבדל: עוגת שוקולד ואספרסו, שחרחורת ויפהפיה, ממתק של מבוגרים. טעימה כמו חטא מוצדק מקור המתכון: ליאור אדרי Ynet הופק על-ידי מטעמים 2001.
 

Iris G

New member
תודה על הדיווח, תגידי את חושבת

שאפשר לחתוך את העוגה לצורה לפני הציפוי, אני רוצה לעשות צורה של כלב ??????
 

רובנס

New member
מתוך נסיון היא קטנה מידי לעוגת יום

הולדת וודאי לעוגה שרוצים לחתוך לצורה
 

שיגריס

New member
ממש לא נכון ! היא לא קטנה מדי

אני הכנתי בתבנית ריבועית של 25X25 בערך והיא אפילו יצאה בגובה של 3 ס"מ שזה פחות או יותר בגובה של בראוני אבל אם תאפי בתבנית עגולה של 26 ס"מ קוטר היא בטח תצא גבוהה יותר. עם זאת, את רוצה כלב ולכן טוב תעשי אם תאפי בתבנית כמו שאני עשיתי. אפילו שתי עוגות כאלה (אכלתי עכשיו והיא מאד לחה וטעימה. לא עילוי אבל עוגה טובה מאד) ואז תוכלי ליצור צורות. את צריכה לנסות אותה. הילדים יאהבו !
 

רובנס

New member
שיגריס אל תיעלבי אבל מדובר על

הכנת עוגה בדמות של כלבלב שעוד צריך לחתוך לפי צורה מכל כיוון
כך שמה שישאר מהעוגה הזו יהיה כמעט אפס או שיצטרכו להכין רק קטע מהצורה
 

שיגריס

New member
רובנס, מדוע נעלבת? רק ציינתי עובדה

אבל בכל זאת המלצתי לה להכין שתי עוגות נפרדות ולחתוך מהן. אני מבינה למה היא התכוונה בעוגה בצורת כלב.
 

Iris G

New member
אז תתן לי מרשם!!! בכלל הרי הבטחת

מרשם למבוגרים, ואני מחכה ומחכה ומחכה כבר איימתי לשלח בך את ביתי (טוב רק תמונה) אבל זה עוזר, שיגריס ישר התקפלה אחרי התמונה של הבן
 

שיגריס

New member
איריס !!! תנסי את העוגה שרשמתי לך !

הילדים יאהבו מאד! ולגבי עוגה למבוגרים: ניסית את זאת של השף הערום עם האגוזים, השקדים והשוקולד? אם לא - תנסי כי היא חבל על הזמן... ואם כן ולא בא לך - אז לאיזה סוג עוגה את מתכוונת?
 

רובנס

New member
ראשית שלחתי לך למייל ../images/Emo6.gif

אך אין לי בעיה להקליד שוב אם עדין לא מאוחר עוגת יום הולדת 200 גר´ חמאה 3/4 כוס סוכר 8 חלמונים כף תמצית וניל קורט מלח 250 גר´ שוקולד מריר 3/4 כוס חלב 3.1/2 כוסות קמח מעוב עם 1שקית א.אפיה 8 חלבונים 3/4 כוס סוכר ההכנה לשים קבוצת חומרים ראשונה בקערה גדולה ולבחוש היטב לחמם בסיר בישול קטן על אש קטנה עד שהשוקולד נמס להוסיף לתערובת הקודמת ולבחוש היטב להוסיף קמח מנופה עם אפיה לבחוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק להקציף חלבונים בקערה תוך הוספה הדרגתית של הסוכר(כמובן לאחר שהקצף התיצב)להוסיף לבצק בפעמיים בתנועות קיפול לצקת לתבנית תנור משומנת ומקומחת היטב לאפות בחום בינוני כ- 50-60 דקות להוציא לקרר להבריש פירורים לפני שמורחים את הקרם
 

Iris G

New member
מתנצלת על הנודניקיות ../images/Emo51.gif

אבל לא קיבלתי מייל. העוגה של שיגריס נראת טובה, אבל חשהתי לעשות כמות פי 4 בשביל לספק גם את הילדים וגם את יצר האומנות איזה גודל יש לעוגה שלך? ושוב תודה ענקית
 

רובנס

New member
העוגה שהוקלדה כאן בגודל של

תבנית תנור רגילה תלוי מה גודל התנור שלך אצלי זה35-40
 

נועה26

New member
הי שיגריס, אני מנסה היום

את עוגת השוקולד של השף עם האגוזים והשקדים. לא נשמעת מסובכת, מקווה לא ליפול לשום מלכודת, יש לי אורחים! רשמים יבואו!
 

שיגריס

New member
נועה !!!!! דווקא יש מלכודות ! ../images/Emo18.gif ../images/Emo18.gif ../images/Emo18.gif

1) חשוב לקלות קודם את האגוזים והשקדים כמה דקות בגריל ולשים לב כל הזמן שלא יישרפו. ממש דקות ספורות (מקסימום 5) 2) כשמקצצים אותם במעבד מזון תוסיפי להם קצת מהסוכר (אפילו כפית מחוקה קמח אבל לא רשום אז לא חייבת) כדי שלא ישקעו לך בתחתית העוגה. 3) הקיפול של הקצף ביצים לתערובת חשוב מאד: קודם לערבב רגיל 1/3 מכמות הקצף לעיסה השנייה כדי לדלל אותה ורק אח"כ להוסיף מהעיסה הכבדה לקצף מנות קטנות ולהטמיע את האגוזים והשאר בקצף הביצים בתנועות עטיפה. מובן? 4) אני משתמשת רק ב-200 גרם מרגרינה. זה מספיק כי גם ככה מאד שמן בגלל האגוזים. ספרי חוויות
 

נועה26

New member
וכל המציל נפש אחת... ../images/Emo51.gif

ואוו, תודה!!! (ידעתי שעדיף להשאר פה עוד קצת מאשר באמת להתחיל להכין אותה!)
 

רובנס

New member
המרשם נשלח אלייך למייל מקווה ../images/Emo10.gif

שלא חשבת שזה וירוס ומחקת הוא נשלח JUNTOUS ואם עדין יש לך אותו אבקשך לא לפרסמו המקסימום הוא לאחותך ולאמא שלכן תודה רובנס
 

Iris G

New member
אפשר לשלוח שנית??? ../images/Emo41.gif

אפשר להגיש את הקובה תפוחי-אדמה פושרים?? מסיבת היום הולדת מתחילה ב 11 בבוקר וחשבתי שזה יתאים איריס
 

שיגריס

New member
רובנס - ממש לא יפה !

למה שלא נוכל גם אנחנו לקבל את המתכון? אם שלחת לאיריס - למה לא לנו? ואם רצית שלא נדע - יכולת לכתוב לה במייל ולא בפורום.
 
למעלה