איריס וכל השאר: רשמים מעוגת שוקולד
אספרסו שפירסמתי כאן: ובכן, הכנתי היום והעוגה מאד קלה להכנה ויוצאת לחה אבל לא כמו בראוניז אלא כמו עוגת שוקולד אוורירית ולחה. היא לא חידוש עולמי ומי ששונא עוגות שוקולד עשוי לא להתלהב אבל אני חושבת שזו עוגת שוקולד מוצלחת ועשירה: גם שוקולד, גם קקאו, גם אספרסו, גם תפוז וליקר. מה רע? אני אפיתי בתבנית אפייה של 25X23 בערך (כמעט ריבועית) ונזקקתי ל-30 דקות בלבד ולא כמו שכתוב אבל זה תלוי בתנור ובתבנית שמשתמשים. היא מאד תתאים לדעתי גם לילדים !!!! מי שינסה - שיספר חוויות: הרי היא לפניכם שוב: מתכון: עוגת שוקולד ואספרסו - למבוגרים בלבד רכיבים: הגוון הכהה מגיע דווקא מהקפה ולא מהשוקולד, ולכן חשוב להשקיע בקפה טוב, עדיף אספרסו טחון, אבל גם קפה טורקי יצלח. רק בבקשה: לא נס קפה. תודה. ועכשיו לעבודה ולאפייה. 100 גרם שוקולד מריר משובח 160 גרם + 1 כף חמאה (להמסה עם השוקולד) 1/2 1 כוסות סוכר 4 ביצים 1/2 1 גביעי שמנת חמוצה 2 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית סודה לשתיה 1/4 כוס סוכר 3 כפות קקאו 1/4 כוס מים רותחים כפית קליפת תפוז מגוררת 1 כף ליקר תפוזים משובח (למשל, גראנד מארנייה) 2 כפות קפה (אבקה) רצוי אספרסו, אבל אפשר גם שחור – רק לא נס קפה 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית ריבועית 25X25 אופן הכנה: 1. ממיסים את השוקולד עם כף חמאה על באן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה או סיר נוסף עם השוקולד – כך השוקולד נמס לאיטו בחום נמוך ואין סיכוי שישרף). 2. מקציפים בקערה את 160 גרם חמאה עם 1/2 1 כוסות סוכר במשך 10 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומקציפים במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת הביצים. 4. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את השמנת החמוצה ותערובת הקמח לתוך הקערה לסירוגין, תוך הקצפה איטית. 5. מערבבים יחד את הקקאו, 1/4 כוס הסוכר, הקפה, קליפת התפוז, הליקר והמים הרותחים ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה בצבע שחור - פחם. 6. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ומחלקים ביניהן את התערובת. אופים במשך 40-50 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות צלזיוס. 7. מגישים פושר או קר ומתפללים שיישאר קצת. לא יישאר. הערות: כהה, עשירה ומסתורית היא נראית קצת כמו עוגת בוץ, אבל כשתטעמו תרגישו בהבדל: עוגת שוקולד ואספרסו, שחרחורת ויפהפיה, ממתק של מבוגרים. טעימה כמו חטא מוצדק מקור המתכון: ליאור אדרי Ynet הופק על-ידי מטעמים 2001.
אספרסו שפירסמתי כאן: ובכן, הכנתי היום והעוגה מאד קלה להכנה ויוצאת לחה אבל לא כמו בראוניז אלא כמו עוגת שוקולד אוורירית ולחה. היא לא חידוש עולמי ומי ששונא עוגות שוקולד עשוי לא להתלהב אבל אני חושבת שזו עוגת שוקולד מוצלחת ועשירה: גם שוקולד, גם קקאו, גם אספרסו, גם תפוז וליקר. מה רע? אני אפיתי בתבנית אפייה של 25X23 בערך (כמעט ריבועית) ונזקקתי ל-30 דקות בלבד ולא כמו שכתוב אבל זה תלוי בתנור ובתבנית שמשתמשים. היא מאד תתאים לדעתי גם לילדים !!!! מי שינסה - שיספר חוויות: הרי היא לפניכם שוב: מתכון: עוגת שוקולד ואספרסו - למבוגרים בלבד רכיבים: הגוון הכהה מגיע דווקא מהקפה ולא מהשוקולד, ולכן חשוב להשקיע בקפה טוב, עדיף אספרסו טחון, אבל גם קפה טורקי יצלח. רק בבקשה: לא נס קפה. תודה. ועכשיו לעבודה ולאפייה. 100 גרם שוקולד מריר משובח 160 גרם + 1 כף חמאה (להמסה עם השוקולד) 1/2 1 כוסות סוכר 4 ביצים 1/2 1 גביעי שמנת חמוצה 2 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית סודה לשתיה 1/4 כוס סוכר 3 כפות קקאו 1/4 כוס מים רותחים כפית קליפת תפוז מגוררת 1 כף ליקר תפוזים משובח (למשל, גראנד מארנייה) 2 כפות קפה (אבקה) רצוי אספרסו, אבל אפשר גם שחור – רק לא נס קפה 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית ריבועית 25X25 אופן הכנה: 1. ממיסים את השוקולד עם כף חמאה על באן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה או סיר נוסף עם השוקולד – כך השוקולד נמס לאיטו בחום נמוך ואין סיכוי שישרף). 2. מקציפים בקערה את 160 גרם חמאה עם 1/2 1 כוסות סוכר במשך 10 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומקציפים במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת הביצים. 4. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את השמנת החמוצה ותערובת הקמח לתוך הקערה לסירוגין, תוך הקצפה איטית. 5. מערבבים יחד את הקקאו, 1/4 כוס הסוכר, הקפה, קליפת התפוז, הליקר והמים הרותחים ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה בצבע שחור - פחם. 6. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ומחלקים ביניהן את התערובת. אופים במשך 40-50 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות צלזיוס. 7. מגישים פושר או קר ומתפללים שיישאר קצת. לא יישאר. הערות: כהה, עשירה ומסתורית היא נראית קצת כמו עוגת בוץ, אבל כשתטעמו תרגישו בהבדל: עוגת שוקולד ואספרסו, שחרחורת ויפהפיה, ממתק של מבוגרים. טעימה כמו חטא מוצדק מקור המתכון: ליאור אדרי Ynet הופק על-ידי מטעמים 2001.