אירוח חלבי

HANAZ

New member
אירוח חלבי

היי בשבוע הבא הבת שלי מתגייסת. אני עורכ לה מסיבת גיוס . התכנון הוא למזנון בסגנון חלבי. אשמח לקבל רעיונות תודה חנה
 

pirge

New member
משהו טעים שהכנתי לשבת מאפה גבינות סגור חדש

מאפה גבינות סגור בנגיעות זיתים, פלפלים חצילים וטונה מאת:פירגה בצק : 200 גרם מרגרינה רכה קמח תופח 350 גרם --להתחיל ללוש עם 2 כוסות ולהוסיף לפי הצורך מיכל שמנת 9 אחוז - אפשר יוגורט 3% 15 זיתים שחורים בגודל בינוני מגולענים חתוכים לפרוסות קורט מלח לטעם ללוש ולאחסן שעה במקרר. לחלק לשניים לרדד ולשטח חלק אחד בתבנית משומנת. למרוח ממרח חצילים ופלפלים (קונים מוכן בסופר)- שכבה דקה כמו שמורחים חמאה על לחם לפזר עליו 250 גרם גבינה בולגרית לגרר מעל הבולגרית 200 גרם צהובה. להוסיף מיכל קוטג' או גבינת טוב -טעם ,או גבינה לבנה 5% על חצי לפזר טונה סחוטה מהשמן (קופסה או שתיים ,כמה שאתם רוצים) אני לא שמתי טונה על הכל כי לא כולם אוהבים. לרדד את החלק השני---ולכסות את הגבינות לחתוך לריבועים עד סוף התבנית לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס בחלב או שמנת מתוקה ומעט פלפל שחור . לבחוש היטב. לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה.רצוי עם כף. לפזר שומשום,גרעיני חמניה ומעט עשבי טוסקנה לאפות בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע זהוב חומי. תבנית 27X33 משומנת. תהנו. ואגב, הבצק עם תוספת הזיתים יכול לשמש לבצק שטרודלים ובורקסים. תכינו ותהנו
 

pirge

New member
מאפה ירקות מוקרם

מאפה מוקרם ברוקולי ושמנת ו pirge ו 11:36 | 05/12/05 מאת:פירגה 2 קלחי ברוקולי גדולים מחולקים לפרחים חצויים- מבושלים ---לא רכים מדי. אפשר להוסיף או להחליף: בבטטות: תפוחי אדמה:כרובית:יש לרכך את הירקות תחילה לשים בקערה את חומרי הרוטב: כף חמאה מומסת + בצל או שניים קצוצים –מטוגנים ומוזהבים קלות מיכל וחצי שמנת מתוקה 200 גרם פתיתי גבינה צהובה מגוררת + 50 גרם לציפוי 3 ביצים טרופות במזלג שן שום כתושה מלח פלפל שחור קורט אגוז מוסקט כף קמח רגיל לערבב הכל ביחד. משמנים תבנית פיירקס בינונית או עגולה גדולה מספר 28 מפזרים מעט פירורי לחם בתחתית התבנית מסדרים צפוף את פרחי הברוקולי. ניתן להוסיף: שקדים מולבנים או אגוזים או צנובר קלוי יוצקים את הרוטב באופן שווה מעל לירקות . מפזרים עוד גבינה צהובה אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות. תהנו.
 

pirge

New member
בייגלה גבינות עם בית לזית

לזית בבויוס גבינות - מושקעו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 13:13 | 13/03/07 כדורי בצק גבינות מושקע במלית זיתים מאת: פירגה 200 גרם חמאה 3 כוסות קמח תופח 150 גרם קשקבל מגורר 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת 100 גרם פרמז'ן מגורר מיכל גבינת קוטג' ללוש לבצק ולהכניס לשעתיים במקרר. לחלק ל-3 חלקים. להכין כדורים ובכל כדור להכניס זית מגולען לטרוף ביצה שלמה ולהבריש לפזר שומשום. לאפות בחום בינוני כ-15 דקות. עד להזהבה. לא להשחים. אפשר לשמור בפריזר. להוציא 10 דקות לפני ההגשה לחימום בטוסטר אובן- או בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות. תהנו ניתן להכין חלק גם כקרואסונים קטנים. בטעם של עוד. פירגה.
 

pirge

New member
לטקעס בטטה מוגש ברוטב צ'יזיקי

או מטוגנות מקור:פירגה 4 תפוחי אדמה בצל בינוני 2 בטטות בינוניות 2 ביצים 3 כפות קמח מלח פלפל שחור אופן הכנה: לקלף את תפוחי האדמה ולגרר על מגררת גסה לסחוט היטב מנוזלים ולשים בקערה. להוסיף לקערה: בצל מטוגן או מגורר לפי בחירה 2 בטטות מבושלות 2 ביצים 3 כפות קמח מלח פלפל שחור ללוש ביד עד לקבלת בלילה אחידה לקחת כף אחת ולהניח במחבת משומנת קלות ללחוץ בעזרת מזלג ולשטח את הקציצה שתהיה דקה לטגן היטב משני הצדדים להניח על ניר מגבת-סופג שמן לאפיה: להוסיף לכל החומרים כף שמן ולערבב. לפרוס ניר אפיה משוח בטיפונת שמן--- ולהניח את הקציצות על גבי הניר להפוך את הקציצות במהלך האפיה. חום תנור 180 מעלות. זמן אפיה משוער כחצי שעה או עד השחמה. תהנו
 

pirge

New member
מאפינס כיד המלך במבחר טעמים

מאפינס ו pirge / בישול לילדים ו בתמונה : מאפינס טונה ובטטה הכי מומלצים
16:44 | 08/10/04 מאפינס שונים ומגוונים. מומלץ מאד מאד. מהכמות הזו יוצאים 24 מאפינס זירזפתי על תחתיות תבניות השקעים מעט שמן והברשתי.פיזרתי מעט פירורי לחם . בצל גדול חתוך קוביות - מטוגן ומוזהב עם 2 כפות שמן. להוציא לקערה ולהוסיף: - 4 ביצים. אחרי כל ביצה לערבב. 2 שמנת חמוצה/יוגורט -----או להמיר בגבינות רכות כמו : "קוטג' או גבינה לבנה........ 2 כפות קמח רגיל. - בסוף, אם הבלילה יוצאת רכה מדי אז להוסיף עוד קמח שקית אבקת אפיה - 2 כפות ג ד ו ש ו ת אבקת מרק פטריות או בצל רבע קילו גבינת קשקבל או גבינה צהובה קשה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל. לחלק את הבלילה לכמה קערות קטנות (מרקיות) לפחות 3. לכל קערה להכניס טעם אחר כמו: 3 כפות ת ר ד מ א וד ה או עלי מנגולד כנ"ל 3 כפות ג ד ו ש ו ת בטטה מרוככת 3 כפות ג ד וש ו ת תירס 3 כפות ג ד ו ש ו ת טונה ללא השמן 3 כפות ג ד ו שו ת ברוקולי חתוך ומאודה 3 כפות גזר מגורר 3 כפות ג ד ו ש ו ת דלעת מגוררת ועוד כיד הדמיון. כמו: קוביות קטנות של גמבות טריות צבעוניות: פטרוזיליה:זיתים שחורים קצוצים:עגבניות מיובשות:אגוזים וכו'..... לצקת מהבלילות למאפינס בתבניות השקעים. יוצא יפה עם תבניות שקעים פרח. לקשט עם טיפונת פפריקה ופטרוזיליה יבשה – לפני שמכניסים לאפיה. אפיה בחום 175 כ-30 דקות או עד שנהיה חום זהוב. אפשר להקפיא ולהוציא את הכמות והטעם הרצויים. הפשרה במקרר. תהנו
 

pirge

New member
בוואריה גבינות - אישי צילום:זהבית של מעיין

בוואריה גבינה ללא ביצים --- אחד הקינוחים הכי מדהימים שלי
מקור: פירגה הכינה וצילמה: זהבית של מעיין תבנית לחצי מנה : 30X18X5 תבנית גדולה לכל הכמות: 38X23X5 2 כוסות חלב 2 שקיות ג'לטין- ס"ה 28 גרם 2 קופסאות גבינה לבנה 5% --ס"ה 500 גרם 2 שמנת חמוצה 9% 2 שמנת מתוקה 38% 2 שקיות סוכר וניל 2 כוסות סוכר להגשה: סירופ שוקולד ואגוזים. או קרם גנאש. או רוטב תותים -או---- פירות יער מוכן של השף הלבן או מיכל ריבת תות של: סנט דלפור מעורבבת בטיפונת מים חמים. לשים בסיר את החלב והג'לטין לבחוש היטב עד לסף רתיחה. לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג'לטין. לסנן את החלב עם הג'לטין לתוך קערה ג ד ו ל ה. ל ק ר ר . להוסיף לקערת החלב: 2 חבילות גבינה לבנה 2 שמנת חמוצה 2 סוכר וניל 2 כוסות סוכר לערבב ביחד. להקציף את השמנות המתוקות ולהוסיף בבחישה. למזג את כל החומרים ביחד. לבלילה חלקה. לצקת לתבנית פיירקס גדולה. להכניס לשעה למקרר. לפזר אגוזים וסירופ שוקולד . ניתן להכין קרם ממיכל שמנת מתוקה מבושלת עד לסף רתיחה. סוגרים להבה ומכניסים 200 גרם שוקולד מריר— נותנים לנוח 3 דקות ומערבבים לקרם ויוצקים מעל. שומרים במקרר. לא בפריזר.
 

pirge

New member
הכושית שוקולדית בפרג

כושית בפרג- עסיסית במיוחד – המון המלצות מקור:פירגה הכינה וצילמה : שוקולית9 לתבנית חד פעמית 30X22 או עגולה קפיצית מס' 24. לשמן את התבנית. המצרכים: כוס קקאו כוס פרג טרי טחון (יש לקנות רק במעדניות ולטחון במקום --שומרים בפריזר עד להכנה) כוס קמח רגיל שקית אבקת אפיה 2 כוסות סוכר 2 ביצים כוס שמן 2 כוסות מים רותחים אפשר להוסיף: כף רום\קוניאק\ליקר לציפוי: 2\1 מיכל – עד מיכל שלם של שמנת מתוקה (אפשר פרווה) 100 גרם שוקולד מריר מחולק לקוביות לקישוט: שבבי שוקולד / סוכריות צבעוניות/ קוקוס אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים למעט המים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לבלילה אחידה ללא גושים. לפי בחירה מוסיפים כף ליקר/רום/קוניאק. אופים כ 45 דקות בחום 175 מעלות. לציפוי: מחממים שמנת עד לסף רתיחה ומכבים להבה. מכניסים קוביות שוקולד ומחכים דקה. מערבבים ויוצקים חם, על עוגה חמה. לקרר היטב. לקשט בסוכריות או שוקולד צ'יפס או קוקוס. תהנו
 

pirge

New member
כדורי טונה מטוגנים על סלט עליבייבי

קציצות טונה בקיסם מוגשות על סלט עלי בייבי מאת:פירגה 2 קופסאות טונה ב ש מ ן מסוננות ומפוררות היטב היטב. 4\\1 כוס קמח מצה/פירורי לחם 2 ביצים טרופות פטרוזיליה קצוצה בצל מגורר מלח פלפל שחור בהמלצתה של נירה שקד כדאי להוסיף גרודת לימון. לערבב היטב. ליצור קציצות קטנטנות ולטגן ב-2-3 כפות שמן מ-כל הצדדים. תהנו
 

pirge

New member
2 סלטי טונה - להכין כדורים ולהגיש על מצע

עלי בייבי טריים סלט טונה בצבעים וטעמים סלט טונה שישגע אתכם בשלל טעמים. כל ביסססססס מתסיססססססס מקור: עצמי לשים בקערה: 2 קופסאות טונה קטנות מסוננות להשאיר בגושים 7 זיתים שחורים-מגולענים- חתוכים לרצועות דקות 1 גמבה אדומה טרייה- בשרנית חתוכה לקוביות קטנות 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים (כולל הירוק) 4 ביצים קשות מגוררות במגררת גסה מלפפון חמוץ גדול חתוך לקוביות לימון סחוט 3 כפות מיונז פלפל שחור גרוס טרי מעט מלח – בזהירות -לטעום ולשפר. למי שאוהב חריףףף להוסיףףףף פלפלון אחד קצוץ דקיק למנה האישית. אפשר להכין עוד סלט בטעם טונה סלרי :כדורי טונה בסלרי עליםו pirge ו 16:11 | 25/08/05 כדורי טונה בסלרי עלים 3 קופסאות טונה מסוננת --מפוררת 2-3 עלי סלרי עלים קצוץ דק 2-3 מלפפונים חמוצים חתוכים קטן בצל אחד קצוץ דק 3 כפות מיונז כף קטשופ כף מיץ לימון טרי מלח פלפל שחור לערבב - לטעום-- לשפר----ולהכין כדורים . ניתן להכניס לכלים קטנים ולהפוך. להניח על מצע חסות מתובלים ברוטב אלף האיים. או תיבול אחר. תהנו
 

pirge

New member
בלינצ'ס מנות אישיות

בלינצ'ס במלית גבינות צימוקים וסילאן אפשר גם למלא בסלטים -מלוח מקור:פירגה. 2 ביצים טרופות 2 כוסות חלב (אפשר להמיר כוס אחת במים) כף סילאן 3 כפות שמן קנולה קמח רגיל כמה שנכנס...שיהיה מרקם של שמנת דלילה. מערבלים במוט חשמלי לבלילה בלי גושים. (אפשר במג'ימיקס) משמנים מחבת בינונית ומחממים היטב, על להבה גדולה. בדרך כלל, משמנים את המחבת רק בבלינצ'ס הראשון. מורידים מעט את הלהבה ויוצקים כמצקת מהבלילה. מטים את המחבת מצד לצד-כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת--- ומשאירים כדקה. עד שמזהיב ומקבל ניקודים חומים. הופכים לצד השני ומזהיבים גם אותו. להשתדל שהעלה יהיה דק. מוציאים לצלחת ועורמים ערימה של כל הבליצ'סים. מכינים מלית: חבילה גבינה "טוב טעם" 250---- גרם קופסה גבינה לבנה 5% --250 ----גרם 3 כפות סילאן------ טועמים בקצה האצבע---ומחליטים אם להוסיף עוד סוכר. 2\1 כוס צימוקים לבנים מעט תמצית וניל כף גדושה של פודינג אינסטנט וניל ( האבקה) ממלאים מהמלית באמצע העלה---- ועוטפים מ-2 הצדדים. אני לא סוגרת את הצדדים--(משאירה גלוי שיראו את הגבינה (כמו בצילום)זורים קוקוס ומזלפים סילאן. תהנו.
 

pirge

New member
כדורי קרמל- או בטעמים חדשים לפי בחירה

כדורי קרמל מקור:פירגה לשים בקערה: כוס סירופ קרמל מוכן או טעם סירופי אחר שיש (בקבוק פלסטיק לחיץ) מגוון טעמים. למשל מייפל 2\1 קילו "פתי-בר" שבורים קטן עד מרוסקים גס (אני אוהבת מאד חתיכות גדולות של בסקוויטים) ליקר עד 3 כפות לטעם איזה שאוהבים תוספות במידה ורוצים ללוש לבצק ולהכין כדורים גדולים -להכין בידיים לחות לגלגל במה שרוצים:סוכריות צבע,שוקולד מגורר,קוקוס וכו'..... לשמור במקרר תהנו
 

pirge

New member
פסטה מוקרמת צבעונית וטעימה

06 פטוצ'ינו אלפרדו אפוי מוקרם.ו pirge ו פסטה בפטריות,שמנת\צנובר - אפוי מוקרם. מתכון שנמצא במחברת שלי ללא מקור לבשל פסטה רצוי ב-3 צבעים מסולסלת לפי הוראות האריזה לטגן בחמאה\שמן 2 בצלים גדולים חתוכים דק מאד לצבע זהוב להוסיף: מארז פטריות פרוסות 3 שיני שום פרוסות לטגן חצי דקה ולהוסיף: 2 שמנות מתוקות או-------.......... (שמנת אחת 15% ואחת חמוצה) יוצא מצויין ופחות קלוריות. כפית גדושה אבקת מרק עוף מלח לטעם המרק מלוח דיו.....לטעום ולהחליט פפריקה פלפל לבן קרי - לא לוותר מוסיף המון לערבב עד לרתיחה ולכבות. להוסיף גבינה צהובה מגוררת כ-200 גרם ולערבב. להוסיף את הפסטה ולערבב היטב היטב שהרוטב יעטוף אותה מכל הצדדים. לטגן צנובר\שקדים מולבנים קלויים\פיסטוקים. לפני ההגשה כשעה......להכניס לתבנית ולכסות בניר כסף אופים 30 דקות מכוסה כל הזמן. אפשר ולא חובה לאפות ללא כיסוי עוד 10 דקות. תהנו.
 

pirge

New member
קניש בצל המלצה חמה

קניש בצל ו pirge ו 15:04 | 28/12/05 קניש הבצל שלי בצק עלים \ פשוט הכי טעים בבצק עלים. כמות ל-3 רולדות. מילוי: קילו וחצי בצל חתוך כמו לסלט (לא מטוגן) בערך 6 בצלים גדולים 2 ביצים טרופות 3 ביצים קשות חצי כוס קמח מלח פלפל לפתוח 3 עלים ולחלק את המילוי ל-3. את המילוי לערוך בשליש הבצק לאורך. (לא על כל העלה). לגלגל מעל המילוי את הבצק פעמיים או שלוש. כשהרולדות בתבנית, לסמן עם סכין חדה מנות. רק עד שמגיעים לבצל. לא עד למטה. אפשר למרוח ביצה ולפזר שומשום. לאפות בחום 175 מעלות עד שישחים. כ-35 דקות. תהנו
 

pirge

New member
בורקס טונה פטריות ובטטה - חדש

בורקס טונה פטריות ובטטה מאת:פירגה בצק שק"ם-אפשר להכין בצק שק"ם עם מעט זיתים קצוצים או---בצק עלים---- או -בצק פילאס מלית: 2 קופסאות טונה ב ש מ ן מסוננות כוס פטריות חתוכות בטטה חתוכה לקוביות 50 גרם אגוזים קצוצים 2 בצלים גדולים קצוצים 150 גרם גבינה צהובה מגוררת ביצה מלח פלפל לטעם מטגנים בצלים קצוצים בשמן. מזהיבים. מוסיפים פטריות ומזהיבים ביחד עם הבצל מוסיפים בטטה ומרככים תוך בחישה כשהבטטה רכה מכניסים לקערה את כל החומרים. משפרים תיבול. ממלאים ריבועי בצק 12X12 ס"מ. סוגרים לבורקס. מניחים על ניר אפיה. להבריש ביצה ולפזר שומשום מחממים תנור מ ר א ש ל- 175 מעלות. אופים כ-35 דקות או עד שמוכן תהנו
 

raya

Active member
בדיוק היום עשיתי אירוח חלבי... התמונות - מחר. חגגנו באיחור את חג השבועות במסווה של ארוחת שכנים לרגל יציאת אישי לגמלאות. הכנתי את שטרודל פרומעז של פירגה, קיש בצל, 4 פוקאצ'יות. סלט גזר וסלט ירקות (שלא יהיה יבש מדי), זיתים שאישי הכין. פלטת גבינות כולל לבנה שהכנתי הפעם מיוגורט עיזים. פירות, עוגת גבינה של דודו חמוד. היה מוצלח. גיוס קל ונעים! רעיה
 
למעלה