איפה לשמור על תינוק?

איפה לשמור על תינוק?

שלום לכולם,

אני מבקש לקבל עצה או, ליתר דיוק, מבט מבחוץ על סיטואציה לא נעימה שאני מצוי בה.
יש לנו תינוק בן שמונה חודשים. כיוון שאשתי חזרה לעבודה אנחנו מחפשים סידור לשמירה על התינוק. בעקרון מצאנו כבר מטפלת אבל כדי להקל עליו את המעבר רצינו במהלך החודש הקרוב שבחלק מהימים בשבוע הוא יהיה עם הסבתות.

אמא שלי יכולה לבוא לשמור עליו יום אחד בשבוע ואילו חמותי הציעה אפילו יומיים - אבל כאן הקטצ'! - היא מתעקשת שבמקום שהיא תבוא אלינו נביא את התינוק אליה (או שהיא תיקח אותו).

לי זה נראה כמו התעקשות לא הגיונית בעליל היות ואני חושב שמבחינת התינוק מדובר בטרטור מיותר לגמרי. המרחק בין הבית שלנו לבית של חמותי הוא 5 דקות נסיעה בלבד. האם אני מפספס משהו? האם יש איזה מבט אחר על הסיטואציה?

תודה מראש,
אבא מבולבל מעט.

5 דק' נסיעה זה לא טרטור בעיני

אולי זה עלול ליצור בלבול אם כבר, אבל אני לא חושבת, אולי אני טועה.
אני יכולה להבין את חמותך מהבחינה שאם היא נמצאת איתו בבית שלה, בזמן שהוא ישן/משחק היא יכולה
להתפנות לעיסוקים שלה וזה לא כמו שהיא בבית של מישהו אחר.
זה לא משהו קבוע, היא בסופו של דבר עושה לכם טובה אז בהחלט הייתי עושה את זה בדרך שנוחה גם לה
כל זה בהנחה ולתינוק יש איפה לישון שם/צעצעועים ואלו דברים פתירים ברגע.

hagitdasit

New member
אבל ממש לא טרטור

אני מכירה אימהות שנוסעות חצי שעה כיוון ביום

קרמבו341

New member
גם לדעתי זה לא ממש טרטור לתינוק

הבקשה של חמותך מאד הגיונית. יותר נוח לה להיות בבית שלה, וזה לגיטימי.
אני לא הייתי עושה עניין ולוקחת אליה את התינוק.

ממש לא טרטור וגם אם זה היה טרטור

נראה לי הרבה יותר סביר "לטרטר" תינוק בן חצי שנה מאשר את אמא של אשתך... יומיים טיפול זה המון וזה ממש יפה שהיא מציעה דבר כזה בכלל. לכן בכל דבר שקשור בזה, הייתי ממש אבל ממש הולכת לקראתה, גם אם היה מדובר באי נוחות הרבה יותר גדולה... ובוודאי כשמדובר בחמש דקות נסיעה שזה באמת כלום כמו שאמרת. ובטוחה שהכל יסתדר לא לדאוג

mafe

New member
מסכימה עם התגובות מעליי

כשאמא שלי שומרת על התינוק שלי, זה תמיד בבית שלה. אני מביאה לה אותו בשעה שקבענו ובאה לאסוף אותו.
רק תדאג שיהיה לו מקום מסודר לישון, צעצועים וסביבה בטוחה. אולי תיקחו מהבית דובי אהוב או צעצוע שקשור אליו.
בנוסף, לא נראה לי שיזיק לקטן שתהיה לו סביבה שונה מדי פעם, הוא יכול רק להרוויח מזה.

ממש לא טרטור

וגם לטובת הילד שייחשף לעוד סביבה. מסכימה עם הכותבות הקודמות. חמותך עושה טובה ענקית ומסכימה להקדיש יומיים בשבוע. זה מקסים. זה לא מובן מאליו בכלל. מבחינתה יהיה לה הרבה יותר קל ונוח בביתה. כשהתינוק ישן היא יכולה לעשות דברים בבית. וכל אחד הרי מרגיש הכי בנוח בסביבה הביתית שלו. הרי היא צריכה לשמור עליו יומיים שלמים בשבוע. לא שעה שעתיים.

שלום לך

בשנה האחרונה חמותי שמרה על התינוק שלנו ארבעה ימים בשבוע.
הייתי צריכה לנסוע אליה במיוחד במשך 30 דקות ואח"כ למקום עבודתי.
אחה"צ חוזר חלילה- ממקום עבודתי אליה ובחזרה לביתי.
האבסורד הוא שמקום עבודתי נמצא 10 דקות מביתי!!!
זה בהחלט היה לא פשוט, מעייף ושוחק. כל יום הגעתי הביתה גמורה מעייפות.
מאחר ואלו הסבא והסבתא, אז לא נעים לבוא לקחת את התינוק וללכת, אלא יושבים קצמת ומקשקשים, והופ! חלפה לה שעה, שעה וחצי...
אבל למרות החסרונות הללו ידעתי שבני נמצא בידיים הכי טובות שיש.
ידעתי מראש שחמותי לא תגיע אלי. לא היה טעם לבדוק בכלל...
כמו שציינו פה אחרים- נוח לה בבית שלה. בשעות שהוא ישן, היא סידרה/ בישלה/ נחה במיטה.
זכור, הם לא חייבים לנו כלום.
הם עוזרים לנו. כשאדם עוזר לך, זה אמור להיות בתנאים שלו...
עבורך זה להקפיץ את התינוקת 5 דקות וזהו... לא יקרה כלום.
העיקר שהיא בידיים טובות במשך היום.
בהצלחה!

שלום גם לך :)

במקרה הספציפי דנן, אם הייתי אומר לך בוודאות שחמותי לא מבשלת (אך ורק בסופ"ש) ולא מסדרת (יש עוזרת), האם תשובתך הייתה משתנה?

תודה על ההתייחסות!

לא...

משום שהיא מבוגרת יותר מכם, וכנראה נוח לה בסביבה הטבעית שלה, בכורסא הנוחה שלה וכו'
אני לא אומרת שזה לא מעצבן...
ובטח יהיו ימים שהיא תבוא אליכם מחוסר ברירה, מאחר ותבקשו יפה...

(כשלא ירגיש טוב או כשיהיה מזג אויר חורפי במיוחד)
כמו כן תצטרכו להכין אוכל לתינוק, אם היא לא תציע.
אבל תסתכל על הכוס המלאה- יש לכם שמירה של סבתא יומיים בשבוע.
אין יותר טוב מזה.
אתם חוסכים כסף וחוסכים דאגות על סוג הטיפול...
יהיו לכם מקרים שתתעכבו מעט שלא בכוונה או שתבקשו להתעכב בכוונה
(כי לעשות קניות בספור ללא תינוק שונה בהחלט מאשר עם תינוק), והיא תאפשר לכם.
מטפלת אחרת לא תאפשר...
באמת... בורכתם שהסבתא יכולה ורוצה.
פשוט תהנו מזה, ובמיוחד הקטנצ'יק

למעלה