איפה לחנות את האופנוע

אדם 08

New member
איפה לחנות את האופנוע

שלום, אני רוצה לקנות אופנוע. אני גר בבניין קומות באשדוד. אבי הזהיר אותי מגינבות. הוא טוען שאם אקנה אופנוע (בגלל שאין לנו מוסך, מחסן או מבנה מקורה) - יגנבו לי אותו מהר מאוד. מה דעתכם בנושא? איפה מומלץ לחנות את האופנוע? אני הייתי בטוח ששרשרת ומנעול- יספיקו. אבל כנראה אני נאיבי? כי בת"א אנשים מחנים את האופנוע צמוד לעמוד חשמל- וזה מספיק טוב. לא?

מיצו

New member
א - על איזה אופנוע מדובר?

ב - אבא שלך צודק, סביר להניח שירצו לגנוב אותו (יותר או פחות תלוי בדגם ורמת הנחשקות שלו בקרב אוכלוסיות היעד). ג - שום קשירה, לא משנה איך היא מתבצעת, יכולה למנוע גניבה (ראה ההערה לגבי רמת הנחשקות). ד - אתה יכול לעכב את בני הזונות, אבל אתה לא יכול למנוע את זה מהם. כמה שיותר אמצעי הגנה קשיחים, ככה יותר טוב, אבל ראה הערה ג'. ה - במינימום - שרשרת חוליות מחוסמת 12 מ"מ ומעלה + מנעול איכותי (כן, זה לא זול) + מנעול דיסק + כיסוי + אזעקה עם ביפר + חניה במקום מואר שקרוב לעוברי אורח ונמצא מול העיניים שלך. ו - בגלל שאתה תחסוך בזה, אני אחסוך מעצמי להטיף לך לעשות מקיף, אבל תכל'ס זו הדרך הטובה ביותר להגן על הכלי, אלא אם יש לך פטנטים אחרים. ראה הערה ג'. ז - אם לא תקשיב לנו, זה מה שתקבל. אבל אם אתה רוצה להגן על עצמך במאה אחוז, תקרא שוב את ו' ותשקיע את הסכום הדרוש. כואב, אבל רק ככה באמת ישנים טוב בלילה.

אדם 08

New member
יש לי רשיון A2

אז מדובר בקטנוע קטן. לא יותר. רק לנסוע איתו מהבית לרכבת וחזור כל יום. אתה רוצה להגיד לי שכל האופנועים שזרוקים בת"א רק עם שרשרת מכוסים בביטוח מקיף?

מיצו

New member
לא, אבל הבעלים שלהם לוקחים סיכון מחושב

או שהם סתם אופטימיים/לי זה לא יקרה, או שהם מניחים שאת הנבלה שלהם אף אחד לא ירצה. ראה הערה ג'.

דדינגו

New member
לי גנבו אופנוע נבלה (לא שווה יותר מ-8000)

על הבוקר כשכולם יוצאים לעבודה. אם היה מקיף היה טוב. אצלי הסיכון המחושב של לא לעשות מקיף לא השתלם בסוף, וזה למרות ש-3.5 שנים האופנוע היה אצלי ולא עשיתי מקיף כל השנים האלה. אם מדובר על קטנוע 50 סמ"ק שעולה פחות מהביטוח חובה, אולי גם המקיף הוא רק כמה שקלים (אם מישהו מבטח כלים כאלה במקיף בכלל ) ושווה לעשות. אין כלי שחסין גנבות. רק כלי מבוטח.

gray

New member
מה עם הפטנט של האזעקה+ביטוח גנבות?

יוצא לא שווה בסוף?

lazybones

New member
אבא שלך מפחד שתהיה לך תאונה חס וחלילה

ומנסה להניע אותך מלקנות אופנוע. זה הכל. ואם אתה רוצה לשמור על האופנוע הכי חשוב להחנות אותו במקום מואר ובולט שעוברים בו הרבה אנשים או שאתה יכול לתצפת עליו מידי פעם ולהיות רגוע. מעבר לזה כל מה שמיצו אמר: 1. שרשרת עבה מחברה מוכרת ואיכותית מחוברת לשלדה ותלויה באויר (יותר קשה לחתוך מאשר כשהיא ברצפה). 2. כיסוי. 3. אזעקת ביפר. 4. אני אישית מוותר על מנעול דיסק אחרי שפעם אחת שכחתי ממנו ושברתי את הדיסק.

Ninja

New member
../images/Emo4.gif לגבי ויתור על המצוין בסעיף 4...

אין צורך לוותר על מנעול דיסק.
תמיד ניתן להשתמש בכבל פלסטי צבעוני ומסתלסל, המקשר בין המנעול המורכב בפועל על הדיסק ובין הכידון, כתיזכורת להסרת המנעול. תזכורת שלא ניתן להתעלם מקיומה.

lazybones

New member
בכל מקרה...

אני גם לא רוצה להפוך את עניין נעילת האופנוע לטקס של ארבע שעות. יום אחד אני חוזר הביתה, קושר את האופנוע, שם עליו את המנעול דיסק, מכסה אותו בכיסוי. בכל הזמן הזה עמדה מכונית לידי עם כמה ערסים ואחד מהם אמר, "יאללה אפשר לחשוב מה יש לך שם שמישהו ירצה לגנוב את זה..."(ישר חשבתי, הוא!...אני צריך עוד שרשרת...) ואגב, המנעול דיסק שעלה לי 170 שקל (מגנום אם אני זוכר נכון) גם נשבר אחרי שהורדתי את האופנוע, אז אני די מפקפק ביעילות שלו. אמצעי ההגנה הטוב ביותר הוא הרתעה. אם הגנבים יודעים שהבעלים של האופנוע הוא פסיכופט שיושב בלילה עם לום ביד ומתצפת על האופנוע אני חושב שהם יעברו לאופנוע אחר.

idoga

New member
לגבי הרתעה, זה נכון, אבל...

באופנועים נדירים, בעיקר אם הם ממוגנים היטב, חלק מהגניבות הן לפי הזמנה ולפעמים הגנבים אוספים מודיעין לפני כן (ואז יש מצב שהם ידעו מי הבעלים ומה הסיפור שלו). ממה שאני מבין, באופנועים הנפוצים יותר זה לא כל כך רלוונטי - לא תמיד יודעים מי הבעלים. יוצאים לסיבוב, מוצאים משהו רלוונטי, לוקחים. (גילוי נאות - אני יותר חזק במנהגים של גניבת רכבים; בתחום האופנועים אני ניזון משמועות) מזכיר לי שכשהייתי בגיל 16 פלוס-מינוס עברה לגור בבניין שלנו משפחה של שהתברכה בבן תשחורת שמהרגע הראשון שראיתי אותו הבנתי שזה לא יהיה קל. האופניים שלי היו קשורים בחדר המדרגות ובערב השלישי שלהם בבניין שמעתי רעשי מתכת. לקחתי אלת בייסבול וטסתי למטה. ראיתי אותו עולה במדרגות ושאלתי אותו בנימוס אם הוא שמע רעשים חשודים (והוא ענה לי בתמימות, "רעשים?". דביל. אני שמעתי אותם מקומה 4, הוא היה בקרקע, לפחות שישקר בטאקט). בכל אופן, נראה לי שהוא הבין את הרמז כי אף אחד לא נגע לי באופניים אח"כ.

למעלה