איפה הגבול דק

איפה הגבול דק

בין לכבד לבין הישתלטות על החיים? אני מחר חוזרת לבית של ההורים שלי עד שאני ימצא עבודה . אבא שלי ביקש שאני יכבד אותו [לבוש וכאלה] ואני הבעתי הסכמה. אך לאחר שיחה עם הרב שלו [בזכותי הקשר בינהם נהיה אדוק מאוד] הוא חזר אלי עם רשימת כללים שאני מרגישה שזה לא לכבד אלא כבר הישתלטות על החיים שלי [לא מחשב,פלאפון כשר וכו'] ואני שואלת איפה הגבול? אני רוצה לכבד אך לא רוצה להיות שפוטה... אני מרגישה שאין מצב שאני עושה את זה אבל ידיד שלי טוען שאני מגזימה וסתם היסטרית . מה דעתכם?

סוג ב

New member
סליחה?

אם לא מתאים לה, שתלך למקום אחר. ההלכה היהודית מרשה פילגש טהורה. היית מסכים את זה לבן שלך, בהנחה והיית חרדי רגיל?

hasid10

New member
לכל אחד הגבול שונה

לכל אחד הגבול שונה בין לכבד בין שפוטה אני לדוגמה שלאבי אין שמץ של מושג שאני אנוס, יש לי בבית חופשי מחשב אם אינטרנט ופלאפון לא כשר. מה שנראה לי זה שבביגוד תבואי לקראתו ומחשב ופלאפון תחזיקי.

רבנו עכשיו והוא אמר לי

לא מענין אותי מה שאת מכבדת אלתכבדי כלום רק שאצלי בבית אין אינטרנט! מצידי תישארי פה או תימצאי לך דירה בארץ. בבית שלי אני לא מסכים. ולחשוב שבשביל הזבל הזה ויתרתי על החופש כמה שנים....

hasid10

New member
אני במקומך

אם היה לי את האפשרות לקחת דירה הייתי לוקח.

סוג ב

New member
חמודה- אם יש לך בעיה, תלכי לגור במקום אחר

אין גבול. זה הבית שלהם- זה הכללים שלהם. לא מתאים לך? את בגיל מתאים לעשות את כל העולה ברוחך, במקום אחר. כל עוד זה כספו והגג שלו- תעשי כרצונו. כמובן שזאת דעתי בלבד.

תכלס את צודקת...

אני יעשה תקופה מה שהוא רוצה עד שאני ימצא עבודה ודירה ניתכופף קצת אני לא ימות מחוסר אינטרנט בדם.

להאבק?

עצות בשקל. מורדת, זה הבית שלו. הוא 'האח הגדול'. זכותו לקבוע אלו מכשירים יהיו בבית ומה דירי הבית יוכלו להכניס לבית. נא להתנהג בהתאם. <לא, לא צופה בחרא הזה >

השאלה היא מהם כללי המשחק..

הורים הם לא אח גדול, וזה לא החיים... מותר לה להתווכח על דברים שלא פוגעים בבית.. זאת אומרת, צניעות אני מבינה, גם אני מכבדת בזה את הוריי... אבל פלאפון? זה אישי, ושלי, ואחזיק מה שאני רוצה! ממ ותודה על המחמאה.. "עצות בשקל".. נא להתנהג בהתאם!

לדעתי ומנסיוני

נכון כמו שאמרו שאמנם זה הבית שלו והוא זה שיקבע בסופו של דבר. אבל אם יש ביניכם משא ומתן על זה סימן שזה פתוח לדיון מה עוד שזה נשמע שהוא דוקא כן רוצה אותך בבית.. אבל דעתי היא שתחזרי ותבהירי לו מאהבה ובכבוד שאת תעשי מאמצים לא לפגוע בו ולכבד ובאותה נשימה תטפטפי לאוזניו שהוא לא הולך לשנות אותך וזה המצב.(מקל וגזר) את תראי לו שאת מכבדת אבל אל תתני לו לרדת כל פעם לפרטים, כשהוא מדבר על פרטים תתעלמי ותזכירי לו שאת תעשי מאמץ שלא לפגוע באף אחד מסביב. במידה ובאמת תשקיעי בזה אני מאמין שהוא יבין ויניח לך עם הזמן. בכל מקרה אם שום דבר לא מצליח, תמיד כמוצא אחרון תוכלי לאיים עליו עם פורום שלם שעומד מאחורייך
צבא מלאכים וירטואלי..

כבר בארץ? ברוכה הבאה

איפה הגבול? זה אינדיבידואלי לחלוטין. הקטע הוא שאת לא בעמדה של להסכים או לא - זה הבית של הוריך והם קובעים את הכללים. את צריכה לבדוק עם עצמיך מה מתאים לך ומה מעבר ליכולת הספיגה שלך ולפי זה להחליט האם לחזור לביתם או לא. שאלת תם, למה לא לפנות להלל? הם לא יכולים לסייע לך במגורים זמניים?

האמת שזה קשור לנוחותך האישית

גם אם תציעי לו הכל אם את לא תרגישי נוח אם זה אז שום דבר טוב לא יצא מזה מניסיון

למעלה