איפה אני יכול למצוא גרסה ישנה

avisol

New member
איפה אני יכול למצוא גרסה ישנה

של לינוקס משהו בסביבות 5 ומטה משהו שיתאים למערך מחשוב פשוט עם מינימום זיכרון ודרישות מערכת רק לשם הפעלת הקונסול ובלי המעטפת הגרפית שלו, אשמח לקישורים ולינקים להורדה של התקנה....

ezaton

New member
רדהאט 8 יעשה את העבודה יופי

למעשה, מנסיוני, הפצות חדשות יותר עובדות טוב יותר. זה לא חלונות, זה לינוקס. הכל ירוץ גם על 386, 486, פנטיום ומעלה. יופי של מערכת, לא?

avisol

New member
זה בעיה כי יש לי מחשב ישן מאוד

133 פנטיום 1 עם 16 או 32 זכרון בלבד בגלל זה אני צריך לינוקס ישן מאוד...

פשוש2K

New member
ישן מאוד?!

לי יש מחשב חדיש (...) שבו אני מריץ שרת web, שרת ftp, דואל ועוד כמה וכמה שרותים והכל עם מעבד מהפכני 166Mhz וזכרון 64Mb. עבור התקנה ללא ממשק גרפי המכונה שיש לך זה over quality לחלוטין. תשתדל להגיע ל-32mb ולא 16 ויש בידך מכונה מצויינת.

avisol

New member
או קיי אני ינסה הבעיה שהמחשב

לא מזהה לי כל כך מעל 16 את הזכרון שאני מוסיף לו ופשפשתי ומצאתי כמה זוגות של שכרונות ישנים אבל בכול זאת לא כל כך מזהה אבל בגדול 32 זה מספיק להפעלת הקונסול בלבד- גם אם זה גרסה חדשה או שאני צריך גרסה ישנה של לינוקס בכול זאת. בכלל יש מקום להוריד גרסאות ישנות של לינוקס.. בכול זאת... תודה על העזרה בכול אופן

ezaton

New member
זה לא חלונות

אין שום סיבה בעולם להתקין מערכת ישנה על מחשב ישן. יש לי 486DX2 עם 20MB זיכרון שמריץ רדהאט 8, אז אני בטוח שהמחשב שלך יוכל להריץ גם.

lizard

New member
זהו שלא, אתה לא צריך לינוקס ישן

אתה צריך מערכת הפעלה מינימלית מבחינת ניצולת משאבים. זה אומר שאתה תתקין רק דברים בסיסיים, ללא מערכות גרפיות וכל התוכנות שלהן. בדר"כ לפי מה ששמתי לב (עיון ראשוני בלבד ללא כניסה לעומק), כל התוכנות הכבדות הן גרפיות במהותן. כלומר, אם תתקין -רק- גרסאות טקסטואליות קרי, הרצה דרך הקונסול, ולא תתקין כל מיני שירותים שירוצו לך ברקע אז אין מניעה שזה יעבוד יופי.

meorero

New member
ומנסיון אישי שלי ...דומה למה שתיארת

התקנתי FreeBSD מגרסא הכי- הכי אחרונה (מס' 5.0), על מחשב דומה למה שתיארת. כלומר: מחשב ישן-ענתיקה כמעט בן 10 ... עם מעבד 486 זכרון 16Mb ו- HardDisk של איז 300 ומשהו MB. אז כרגע, במקום להיות זרוק עם DOS, הוא עם FreeBSD אך בהתקנה מינימלית - MiniInst. וזה כל-כך עבר נחמד, שעכשיו אפילו אני חושב לעבור במחשב השני מ- RedHat ל- FreeBsd...

אולי הריץ, אבל כמה זמן יקח לו להריץ

תוכנה כלשהי. השימוש היחיד של מחשבים כאלה היום הוא שרתים שלא זקוקים לממשק גרפי. בקשר לממשק גרפי כדאי להצטייד במחשב חזק יחסית (יש לי ATHLONXP1800+ לוח אם מבוסס NFORCE2 ו256MB זכרון והכל טס, לאחי יש PIII600MHZ 192MB זכרון והוא עוד מתלונן שהמשחקים שלו עובדים לאט, שתי המערכות מריצות מנדרייק 9. אה, ואחי בן 7). בכל מקרה, נחזור לנושא המקורי. אולי הוא מריץ X אבל באיטיות שאני בספק אם אפשר לסבול אותה(אולי עדיף לקמפל מערכת בעצמך, היא תעבוד יותר מהר). אם אתה יכול, תכתוב בבקשה כמה זמן לוקח לו לעשות בוט מלא ולהכנס לICEWM או למנהל אחר קליל כמוהו. תודה, לב.

ezaton

New member
אני אמרתי שהוא מריץ משהו?

רק X. מישהו אחר מריץ בשבילו אפליקציות. הוא רק יודע להציג אותן, והוא עושה את זה יופי. המחשב השני מריץ דברים יחסית מהר, ולכן הוא עובד בכלל יופי. בקשר לשרתים - אני לא בטוח. שרתים זקוקים לדיסקים מהירים, בד"כ, וקשה לצפות משרת כזה שיוכל לעשות את זה. היתרון והחוזק של מחשבים כאלו הוא בפעולות CPU שלא דורשות כמעט שום IO לדיסקים או להתקנים איטיים, כדוגמת פיירוול, או דברים שכאלו. אז אתה מנצל יכולת מעבד נטו, ומוציא את המקסימום מהמחשב, מבחינת ביצועים ויכולת (בימים ההם, CPU היה חזק, ו IO היה חלק, יחסית, כמובן).

דיברתי על שרת לבית

שרת דוא"ל לבית או שרת FTP לרשת הפנימית. דברים כאלה, כמובן שלא שרת לאירגונים ואף לא שרת שיחזיק אתר ממוצע.

דיברתי על שרת לבית

שרת דוא"ל לבית או שרת FTP לרשת הפנימית. דברים כאלה, כמובן שלא שרת לאירגונים ואף לא שרת שיחזיק אתר ממוצע.

אולי הריץ, אבל כמה זמן יקח לו להריץ

תוכנה כלשהי. השימוש היחיד של מחשבים כאלה היום הוא שרתים שלא זקוקים לממשק גרפי. בקשר לממשק גרפי כדאי להצטייד במחשב חזק יחסית (יש לי ATHLONXP1800+ לוח אם מבוסס NFORCE2 ו256MB זכרון והכל טס, לאחי יש PIII600MHZ 192MB זכרון והוא עוד מתלונן שהמשחקים שלו עובדים לאט, שתי המערכות מריצות מנדרייק 9. אה, ואחי בן 7). בכל מקרה, נחזור לנושא המקורי. אולי הוא מריץ X אבל באיטיות שאני בספק אם אפשר לסבול אותה(אולי עדיף לקמפל מערכת בעצמך, היא תעבוד יותר מהר). אם אתה יכול, תכתוב בבקשה כמה זמן לוקח לו לעשות בוט מלא ולהכנס לICEWM או למנהל אחר קליל כמוהו. תודה, לב.

למעלה