איסטר (Easter) ברומא

butwhy

New member
איסטר (Easter) ברומא

היי,
מישהו יודע איך רומא סביב חג הפסחא (ובחג עצמו)?
מבחינת עומס בעיר, אטרקציות פתוחות (חנויות לא כל כך משנה לנו), אווירה חגיגית, או כל עניין רלוונטי אחר?
תודה!

moco10

New member
יצא לי להיות שם באיסטר במקרה

לא זוכר עיניין מיוחד חוץ מעומס בתחבורה הציבורית בכיוון הואתיקן באחד הימים.
לא נתקלנו בדברים סגורים בגלל החג, אבל את זה כדאי פשוט לבדוק באינטרנט.
אווירה חגיגית? לא ממש, חוץ מהמתנות שהיו למכירה.

butwhy

New member
תודה רבה!

הזמנו ספונטנית כרטיסים לפורים, ומסתבר שהשנה זה בדיוק איסטר שם.
תהינו אם נמצא שם עומס בלתי נסבל ועיר סגורה (או לחלופין אווירה פסטיבלית כמו בכריסמס בחלק מאירופה).
הרגעת מאוד
.
&nbsp

אכן. יש לצפות לעומס בלתי נסבל בנקודות מסוימות

מזרקת טרווי היום היא מתחם תיירותי-מסחרי דוחה. צפוי עומס בפיאצה דל פופולו ובפיאצה ונציה. להתכונן לרעש, המונים ואינסוף רוכלים. ויה דל קורסו, שפעם היה תענוג ללכת בה בערבים בעת הפסג'טה, עדיין כיפית אבל יש חנויות מותגים ברחוב וכל שני מטר סוחטי כספים בדמות אמנים מופיעים או ציירים למיניהם. ב-24 שעות שהיו לי עכשיו לא טרחתי להתקדם לעבר נאבונה כי אין ספק שהמצב שם היה זהה.

מדובר על שבת לפני אמצע מרץ, אכן עם מזג אוויר מושלם.

זו המציאות הרומאית של היום.

עדיין החיוב עולה על השלילה כמובן אבל העומס בשנים האחרונות התגבר ולי אכן היה מורגש.

כמובן, אם אוהבים את כל הדברים שתארתי למעלה, אין בעיה.

butwhy

New member
תודה אורלנדה

אני מבינה שזה המצב ה"רגיל" שם (בלי קשר לחגים)?

לפי דיווח שקראתי מפי אישה שגרה באיטליה מזה 18 שנה

(באחד המחוזות שגובלים בלאציו, המחוז של רומא), זה התגבר בשנים האחרונות. היא, כמוני, קשה לה עם תיירות המונים. היא אומרת שעכשיו העומס בוותיקן הוא כזה שלא היה אף פעם.
כמו כן, נזכור שפרנצ'סקו הכריז על שנת 2016 כעל שנת קודש ונקבל עוד תיירים.

במיוחד החל מהפסחא ועד נובמבר. הפסחא השנה עוד מעט, בתוך שבוע.

אבל אני צריכה לסייג ולומר שתמיד המפגש הראשוני עם רומא בתום שהות ארוכה במקומות אחרים (עכשיו פירנצה, רומא, בעבר ונציה ובולוניה) הוא טראומטי. הפעם היו לי רק 24 שעות בה, והיא לא עיר לבלות בה זמן קצר כל כך. במיוחד לא לי, שלוקח לי זמן להתאקלם. אבל השוק הוא ראשוני כשאת יוצאת מתחנת הרכבת אל המרחב העצום הזה והמונומנטלי. לעומתה, פירנצה זו עיירה פרובינציאלית, ודווקא שם באתי מוכנה להמונים, שהיו אבל במידה נסבלת לחלוטין (אמנם, סוף השבוע של שהותי בורך במזג אוויר גרוע, לכן היו אולי פחות תיירים מכפי שצפיתי).

אבל יש תקווה: רומא עדיין היא מקום ייחודי ואני לא מוותרת על ביקור בה שוב ושוב, רק שבפעם הבאה אני מתכוננת לשהות של שבוע לפחות ואני מקווה שזה מה שיש לכם. יש מוזיאונים שאינם מלאים (פאלאצו מאסימו הוא אחד מהם, ביקור חובה). יש פינות שקטות ללון בהן. יש מסעדות מעולות (ארמנדו אל פנתיאון אבל יש עוד רבות, צריך רק לחקור בדבר ולהזמין מקומות מראש), יש כנסיות נפלאות גם אם מבקרים בהן המונים, הן ענקיות ומכילות את כולן. יש אווירה מקומית מעולה, בסביבת קאמפו דה פיורי והגטו פחות צפוף. בוודאי באתרי התיירות דרומה מהמרכז, כמו סן ג'ובאני אין לטרנו והכנסיות שסביב. עדיין הנוף מפיאצה קמפידליו הוא אחד ויחיד ולא אפסיק לבוא לשם, כי הפיאצה כל כך אהובה עלי.

כך ש...יש תקווה. רק צריך לבוא מוכנים מראש.

למעלה