אין תארים לרוסיות?!?!?

o m e g a m bip

New member
אין תארים לרוסיות?!?!?

מישהו הסתכל על התוצאות בטורנירים השנה? זה נראה כאילו "המהפכה הרוסית" הגיעה לסופה... חוץ משארפובה (שהיא לא רוסיה ואין לה זיקה בכלל למולדת שלה), הרוסיות פשוט לא זוכות בטורנירים כמו בשנה שעברה... השנה זכתה סאפינה (שהיא לא שחקנית צמרת) בפריז, זבונוריבה זכתה בממפיס (שהוא טורניר קטן) וחוץ מהם אף שחקנית רוסיה בכירה (מישיקנה, קוזנצובה, דמנטייבה ופטרובה) לא הגנה על התואר או שיחזרה את ההשיגים משנה שעברה. עוד יותר מעניין, הוא מה יקרה בהמשך השנה: לרוסיות יש להגן על רולאן גארוס, איסטבורן, ווימבלדון, ניו הייבן, הפלאשינג, מוסקבה, ואליפות סוף השנה. עם החזרה של שחקניות הצמרת מפציעות, קשה לראות אותן עושות את זה שוב.

א ו ז פ ה

New member
שארפובה כן רוסיה

כשהיא היתה קטנה ראו שיש לה כשרון לטניס והיא עברה לאמריקה במטרה לשפר את יכולות הטניס שלה, ומגיל צעיר היא למדה בבית ספר לטניס.אני חושבת שאם לא היתה לה זיקה למולדת שלה אז היא לא היתה משחקת בשביל רוסיה, מכיוון שאני בטוחה שהיא לא עובדת זרה באמריקה והיא יכולה לשחק בשבילם (הם בטח יקבלו אותה בזרועות פתוחות). מה גם שהיה סיכוי שהיא תשחק בנבחרת רוסיה אבל מכיוון שלא כל כך מחבבים אותה שם היא לא השתתפה (מושקינה איימה לפרוש אם שארפובה תשחק) ועוד משהו קטן שלא מראה על כך שיש לה זיקה כלשהי לרוסיה הוא שהיא מקללת על המגרש ברוסית שוטפת. אתה בטח מאלה שחושב שאנה היא לא משלנו.. ולסיום, אני כל כך שמחה שהן הפסיקו לקבל תארים, אני פשוט לא סובלת שם אף אחת. באמת הגיע הזמן שהן יראו שהן מצליחות רק כשהטובות לא נמצאות. שיצאו כבר מהעשיריה הפותחת ויתנו לשחקניות אמיתיות לנצח.

Ill Fame

New member
אוזפה, אהבתי את ההצהרה האחרונה שלך

אבל הרוסיות בעצמן טוענות שהיא איננה רוסיה, ושכל קשר בינה לבין רוסיה הוא מקרי בהחלט. אם אינני טועה, הייתה זו דמנטייבה שאמרה שהרוסית של שראפובה בכלל אינה נשמעת כמו רוסית. אין שום סיבה לקפוץ על אומגה. לאמריקנים יש תקנות, אינני סבור שקבלת אזרחות אמריקנית עומדת על הפרק, מה גם ששראפובה התאמנה בגוף פרטי (האקדמיה של ניק בולטרי) משולל כל קשר להתאחדות הטניס האמריקנית. יתר על כן, התייחסת אל "זיקתה של שראפובה לרוסיה", כאשר למעשה, אומגה לא טען שאין לה זיקה לרוסיה, כי אם שאיננה רוסיה "אמיתית". תהליך התפתחותה כשחקנית, סיגול הכישורים ואימוץ הלך הרוח על המגרש - הם כולם פרי המאמצים מצד האמריקנים, אינני מוצא סיבה המניחה את הדעת מדוע יש להתייחס אל שראפובה כתוצר הטניס הרוסי, או כשחקנית השמתייכת אליו. יום טוב

א ו ז פ ה

New member
תשובה לשאלה האחרונה

לא צריך להתיחס אל שראפובה כאל תוצר הטניס הרוסי מכיוון שאת רוב הטניס שלה היא רכשה באמריקה, אך בהחלט צריך להתייחס אליה כאל שחקנית רוסיה מכיוון שהיא בוחרת לשחק בעד רוסיה. אני כמעט בטוחה שיש לה אזרחות אמריקאית מכיוון שזה לא כל כך קשה להשיג אחת (משלמים כסף)ומכיוון שהיא חיה שם כמעט 10 שנים. באמריקה זה לא כמו שאצלנו שרק מי שיהודי או שסבא שלו יהודי יכול לקבל אזרחות, אם יש לך גרין קארד במשך חמש שנים אתה יכול לקבל אזרחות. לפי דעתי אם יש לה אזרחות אז היא יכולה לשחק בעד אמריקה ולא בעד רוסיה, אפילו אם היא התאמנה בגוף פרטי. נ.ב אומגה אמר שאין לה בכלל זיקה למולדת.

Ill Fame

New member
את מפספסת את הנקודה.

שנה שעברה הכל שיבחו והיללו את הטניס הרוסי, ואת פס הייצור הלא-נגמר שלו, ושראפובה הייתה גולת הכותרת, הדובדבן שבקצפת, אם תרצי. לטעמי, אין זה הוגן לשייך את שראפובה ללהקת הרוסיות, בגלל אותן סיבות שציינתי בהודעתי הקודמת. האם אינך מסכימה?

o m e g a m bip

New member
שארפובה היא אולי רוסיה

על הנייר... במציאות היא ורוסיה הם שני דברים נפרדים. היא מעולם לא שיחקה בטורניר מוסקבה, מעולם לא הייתה בנבחרת הפדרציה הרוסית, להצעת הועד האולימפי לקדם את הקמפיין לאירוח האולימפיאדה במוסקבה היא סירבה. לידיעתך, אוזפה, הפעם האחרונה ששארפובה הייתה ברוסיה הייתה בגיל 11, בזמן שביקרה את אמה, שגם היא היגרה לארה"ב. שארפובה גדלה בארה"ב, למדה בארה"ב, התאמנה בארה"ב וחיה בארה"ב. היא גם תמשיך לחיות בארה"ב עוד שנים רבות, לשארפובה וכל שאר הרוסיות שגדלו באקדמיית הטניס במוסקבה (ולא אצל ניק בולטרי שבארה"ב) אין שום קשר, אולי הדמיון בשם המשפחה...

א ו ז פ ה

New member
בנקודה הזאת אני מסכימה אתך

אין שום סיבה להלל את הטניס הרוסי שלה כי הוא לא רוסי. אך אני עדיין עומדת בעמדתי שאם היא כל כך לא רוצה להשתייך לרוסיה היא בקלות יכולה לוותר על התואר הרוסי ולעבור ליצג את אמריקה. כי לפי חוקיהם היא כשרה לקבל אזרחות מלאה.

Malcolm X

New member
כל השנה אני כותב את זה...ואכתוב שוב

הבלגיות ואחיות הווליאמס (לפחות סרינה), לינדסי, מורסימו הן שחקניות טופ 10 האמיתיות, פשוט הן סובלות מפציעות וכל מיני סיפורים שונים ומוזרים בשנה האחרונה... מהרוסיות, אני חושב שרק מסקינה, מריה וקוזניצובה (בעיקר על חימר)....שוות טופ 10..... אל תכנעו לאשליות אופטיות!!!

א ו ז פ ה

New member
שלוש רוסיות!?

הגזמת, לפי דעתי בטופ 10 יש מקום רק לאחת. אני לא יודעת מי היא, אני אתן להן להחליט. ולפי דעתי צריך לעשות מגבלה על כמות הרוסיות שיכולות להיות בטופ 10, סתם ,סתם, גם ככה לפי דעתי אחרי שהטובות חזרו מגפת הרוסיות תעלם.

Ill Fame

New member
בהחלט כבר שוחחנו על זה בעבר.

היה וויכוח גדול, אם הייתה לי סבלנות הייתי מחפשו, ו"מעלה אותו מן האוב". מיסקינה אגב, לדעתי הצנועה, לא רק שאינה שווה טופ 10, אפילו לא טופ 20. שחקנית פשוט עלובה (זמני קצר - אפרט כשאחזור).

j cap

New member
רק שרפובה וקוזנצובה מתאימות לצמרת

כל השאר - מקום 8 ומטה... אבל זה מה שקורה כששחקנים נפצעים, ואין מה לעשות (מה גם שכל החילופים האלו בצמרת טובים לטניס לדעתי)

Niminator

New member
אני לא מסכים.

בקשר למיסקינה, לפחות. מיסקינה לא שחקנית טופ 5, בוודאי שלא טופ 3, ובוודאי שלא זוכת גראנד סלאם "ראוייה" (עד כמה שיורשה לנו להשתמש במושג הזה, ששנוא עליי). בכל זאת, כשהיא תופסת יום מבריק, כבר ראינו אותה מכסחת גם לשחקניות הטובות בעולם (כביכול) את הצורה. אני דווקא זוכר את הריצה שלה בסתיו 2003, כשהיא ניצחה טורנירים בלייפציג ומוסקבה ברצף, מנצחת בדרך את קלייסטרס (נדמה לי), הנין-הארדן ומורזמו. זה היה הזמן שקלייסטרס והנין-הארדן שלטו בספורט ללא עוררין. כשהיא משחקת טוב, היא מצליחה להחזיר כדורים שאף אחת אחרת לא מצליחה, ויש לה דיוק מדהים עם הכדור. בזמן האחרון היא בכושר מחורבן, זה ברור. קורה לכולם. היא בטוח לא תחזור לחמישייה הראשונה, אבל לדעתי היא תרחף באיזור תחתית העשירייה הראשונה לכמה שנים הבאות, ואז תעלם. הגראנד סלאם היה קצת בזיון, אבל בואו נודה על האמת, כל שנת 2004 בטניס הנשים הייתה בזיון.

Ill Fame

New member
חומר השחקניות כיום הרבה יותר טוב

ממה שהיה בעבר, לפתע אנו רואים כל מיני שחקניות סופר מוכשרות צצות מכל מיני כיוונים. את האמת? למיסקינה אין מה לחפש במצב הנוכחי. למיסקינה יש פורהנד בינונית למדי: הבט על התזמון, כמעט תמיד היא תופסת את הכדור כשהוא במרחק של סנטימטרים ספורים מגופה. כתוצאה מכך, היא איננה מסוגלת להפיק את העוצמה המירבית: אינה מסוגלת לחבוט הנפה מלאה, ולא למתוח את שרירי בית החזה והסרעפת. יתר על כן, כתוצאה מהפגישה המאוחרת עם הכדור הגוף מאבד את המגמה הקדמית ושיווי המשקל נוטה אחרונית, במקום קדימה. בפורהנד אף טמונה חולשתה הגדולה של מיסקינה - פורהנד בריצה. החבטה הזו פשוט איננה נמצאת בארסנל של מיסקינה האומללה. במהלך כל השנה, שחקניות (כולל ציפי שלנו, שיישמה את האסטרטגיה הזו היטב באוסטרליה) שולחות לה כדורים יחסית לא עמוקים cross court ומרוויחות הרבה נקודות קלות. בקהנד - הצד היותר חזק שלה, גם כשהיא מאחרת בתזמון היא לרוב פותחת קצת את ראש המחבט ומנווטת את הכדור down the line. וולי - פפפ, אל תצחיקו אותי. סרב - סרב שני מהגרועים בסבב כיום. אין היא מצליחה לשים על הסרב השני עוצמה כלל: יד שמאל יורדת לפני הזמן וכתוצאה מכך מושכת את הכתף, והכתף את כל הגוף - לכיוון מטה. על מנת להפיק עוצמה סביר, יש לדחוף את הגוף למעלה וקדימה. לעומת זאת, כתוצאה משמיטת היד המוקדמת, הגוף של מיסקינה הולך מטה והצידה. נוסף על כך, אינני חושב שאי פעם ראיתי את מיסקינה מפיקה סרב שני טופ-ספין משכנע. לא, אני סבור שלא
בכלל, באופן כללי זריקת הכדור של מיסקינה בסרב אינה משכנעת - לטעמי היא (הזריקה) נמוכה מדי, ולכן מיסקינה לא מספיקה לפגוש את הכדור בשיא הגובה, ומכניסה כל השנה סרבים ראשונים באחוזים איומים. ועוד הערה כללית - מיסקינה חובטת עם מעט מאוד טופ-ספין גם בפורהנד וגם בבקהנד. היא משחקת על חבטות של אחוזים יחסית נמוכים, ופשוט לא פוגעת! לעומת זאת, אני כן חש צורך לציין לטובה את ה- approach shots המעולות של מיסקינה: אפשר לראות את הטכניקה המעולה, איך היא כאילו "נשענת" על הכדור ודוחפת את גופה קדימה. למרבה הצער, גם פה התזמון אינני תמיד טוב, ולכן היא מפספסת גם המון כדורי-עלייה יחסית נוחים, בעיקר מצד הפורהנד. נימרוד, אינני חושב ששבועיים של טניס טוב יש בהם כדי לבסס קביעה באשר לאופיה ואיכותה של שחקנית, לגמרי לא. היו לה שבועות טובים, אבל גם בשנה שעברה, רבותיי, היא שיחקה במשך חלקים גדולים מן השנה טניס נוראי! גם להראל לוי היו כמה שבועות טובים בסבב הגברי, ותראה איפה הוא עכשיו. כמובן, שלא ניתן להשוות בין ההישגים של השניים, אך בכל זאת, אני חש שמיסקינה מעולם לא הפגינה יציבות ואורך רוח שיעידו על איכותה. פריצתה הגדולה הגיעה בשעה ששחקניות הצמרת האמיתיות נעדרו מן הזירה - והרי זהו איננו מדד נאמן. האם דעתך נותרה כשהייתה?

Niminator

New member
כן.

כי לדעתי, הפגמים שמצאת במיסקינה הם עוד קטנים לעומת הפגמים האדירים של רוב הצמרת ה"מזויפת" של היום. אני חושב שרמת הטניס הממוצעת באליטה לא הייתה גרועה יותר מעולם, ולכן למיסקינה יש מקום כיום בעשירייה הראשונה, גם כשהבלגיות והוויליאמסיות משחקים בFull flow. דרך אגב, זה היה ככה מאז 2001, לא רק בשנה וחצי האחרונות. יש כל פעם שתיים-שלוש שחקניות שמשחקות טניס איכותי, ומתחת, הכל טניס נוראי (חוץ מהברקות, כמובן).

algy

New member
חברה אני חייב להגיד לכם

שאני קורא פה את השיחה ופשוט לא נעים לי להגיד, אבל כולכם אומרים את אותו הדבר בעצם ואתם סתם מתווכחים על כלום. כולם מסכימים על זה שהרוסיות הן לא שחקניות צמרת אמיתיות ולדעתי חוץ משראפובה לאף אחת אין מה לחפש בטופ 10 או 20. בקשר למיסקינה, תעלומה גדולה, כשהיא תופסת יום אז קשה לעצור אותה, אבל בכלליות היא לא יותר טובה משחקניות כמו סמאשנובה ופאר שהאחת כבר ניצחה אותה והשניה לא היתה רחוקה מזה.

אלון222

New member
רגע

התחיל פה הויכוח להתדרדר... לאף אחת אין מה לחפש בטופ 20? הגזמת.. שרפובה-ראויה קוזנצובה- עם כל הכיעור - ראויה. דמנטייבה - סרב חלש אמנם - ראויה. מיסקינה- ראויה למקום כמו 10, בטח שלא 3. זבונריבה,פטרובה- חוסר יציבות מנטלית אך ראויות לטופ20.

algy

New member
הדגש היה על טופ 10...

לשראפובה יש מה לחפש בטוב 10 קוזנצובה ודמנטייבה לדעתי המקום הטבעי שלהם הוא 8-15 בקשר למיסקינה אני חושב שהיא בקושי נכנסת ל20 זבונרבה ופטרובה גם משהו בסביבות 20 הרוסיות התחילו את הקפיצה שלהם אי שם בשנת 2001 כשהרבה שחקניות כמו הוויליאמסיות ועוד כמה היו פצועות ואני חוזה שעד סוף 2005 תישאר רוסיה אחת בטופ10 ואולי 3-4 בטופ 20

למעלה