אין מספיק חלב?

אין מספיק חלב?

בני בן חודש , וואני מרגישה שמשעות אחהצ והערב, אין לי מספיק חלב והשדיים לא מתמלאים. כמו בלילה ובבוקר.
היום ממש הרגשתי שהוא סוחט את השד ולא יוצא כלום והוא ממש התעצבן על השד,החלפתי בין הצדדים כמה פעמים והוא עדיין בכה והיה רעב. בסוף התייאשתי ונתתי לו 60 מטרנה והא בלע את זה בשקיקה ב-2 דקות. לאחר מכן שאבתי כדי לראות אם באמת אין ויצא לי רק 20 מ"ל!!!
האם באמת יכול להיות שבשעות הערב אין ייצור חלב טוב? ואם כן מה עושים?
דווקא בלילה ובבוקר כשיש לי הרבה הוא לא הכי רעב ואהצ ערב כשהוא רעב יותר ועירני יותר, אין לי.

yolandaa2

New member
מוזר להגיב....אבל לא מזמן היתי שמה

עונה על מה שברור לי בוודאות!!!! לתת תוספת מטרנה יוביל להורדה בייצור החלב, זה שהוא בלע את המטרנה בשקיקה לא מחייב שהיה רעב זה פשוט זורם מהר וקל יותר בבקבוק.
בגיל חודש +- יש קפיצת גדילה יכול להיות שהוא נמצא שם עכשיו ולכן דורש יותר ואם לא תתני הגוף לא יתאזן לפי הצרכים שלו.
איך החיתולים פיפי וקקי? איך העליה במשקל? והאם ככה זה רוב הזמן או עניין של יום או יומיים אחרונים?

הסיפור שלנו די דומה אז מצטרפת לשאלות ובנוסף

מנצלשת לעוד שאלה.

אם היא יונקת במשך היום ובלילה לפני השינה לאחר ההנקה היא מקבלת תוספת תל"מ,האם תקין שתעשה רק קקי אחד ביום? (פיפי יש לאורך כל היום)

תודה מראש

אם העליה במשקל טובה ויש הרבה פיפי

זה נשמע בסדר, אבל אני לא רופאה או אשת מקצוע. אם את מוטרדת, או אם יש כאבים בזמן היציאה, כדאי לפנות לרופא או יועצת הנקה.

תודה רבה! חוץ מכאהי בטן שיש לה בעיקר אחה"צ

אני כרגע לא מוטרדת..ביום ראשון נהיה בטיפת חלב ואז נהיה חכמים יותר.
אגב,אתמול אחרי ששאלתי אז היא עשתה פעמיים קקי

נשמע לי תקין

תוספת אחת ביממה של תמל לא עושה את ההבדל
עיקר התזונה שלה היא חלב אם
בגיל חודש בהחלט מותר שתתן צואה פעם ביממה
חשוב שהצואה רכה ולא בגללים לא יבשה
זאת כול עוד העליה במשקל תקינה באופן כללי

זה מאד נורמלי

אגב, אם יצא לך 20 מ"ל אחרי הנקה, כנראה שהיה הרבה חלב בשדיים. המשאבה לא יעילה כמו התינוק ולכן אם בכלל יוצא משהו אחרי שהנקת כל כך הרבה, זה אומר שיש הרבה חלב.
יש הרבה תינוקות שעצבניים בשעות אחה"צ- ערב, בלי קשר להנקה או לרעב. ובמקביל באמת יש קצת פחות חלב בשעות האלה. חוץ מזה, הרבה תינוקות עושים מה שנקרא הנקת צבר - יונקים הרבה בערב כדי לישון טוב בלילה.
מה עושים? לוקחים הרבה אוויר ומתכוננים לכך שהערבים הם קשים. זוכרים שהשד הוא לא מחסן אלא מפעל של חלב. אם הוא מתעצבן על צד אחד, מחליפים צד. כך במשך כל הערב. זה מתיש, אבל זמני וככל שתניקי יותר ולא תתני בקבוק, כך הגוף ילמד לייצר יותר חלב.
במקביל אפשר לנסות מנשא, כדור פיזיו וכל דבר אחר שירגיע קצת את התינוק בין לבין. תאמיני לי שאני יודעת כמה זה מתיש. התינוק שלי בן 3 חודשים ורק עכשיו אנחנו מתחילים לנשום אוויר ולהצליח לעשות משהו בין השעות 5-9 בערב. עד עכשיו כל הזמן אחד מאיתנו קפץ עם התינוק והשני היה עם הילדה הגדולה.

מסכימה מאד!

שעות אחר הצהריים התינוקות לרוב עצבניים בגלל גזים ולא בגלל רעב.
את יכולה להרוס לעצמך את ההנקה אם תתחילי לתת מטרנה, זה יוריד את קצב ייצור החלב.
להרגיע תינוק אפשר במנשא, כדור, אפילו טיול בחוץ.

מעדכנת שהכל בסדר והוא באמת כנראה התייעל

היום היינו בטיפת חלב והוא עלה 2 קג ב-5 שבועות !!! אז כנראה שהוא לא מורעב...פשוט יונק 8 דקות משד אחד וזהו.

שאלה לגבי הנקה כל פעם רק משד אחד ולא שניים- היועצת אמרה לי שזה מפחית את כמות החלב, זה נכון? מה לעשות אם הוא לא רוצה שד נוסף? הרי אי אפשר להכריח..רק להציע

אם הוא לא רוצה זה בסדר

כנראה שיש מספיק חלב בצד אחד. חשוב רק להמשיך ולהציע, כדי שאם תהיה ירידה בכמויות, הוא יוכל לאותת לך שהוא רעב אחרי שגמר צד אחד.

katan tanit

New member
להקפיד לשתות הרבה....

לא יודעת אם זה באמת המקרה אצלך,
כשהגדול שלי היה קטנצ'יק אמיתי, הייתה לנו בעיה דומה (רק שאני אף פעם לא נתתי מטרנה, רק בכיתי.. . ) וגיסיתי המליצה לי להקפיד לשתות הרבה, ולאכול טחינה לקראת אחר הצהריים. מאז אני מכורה לחלווה, וזה הסתדר.

תשמעי, חלווה וטחינה זה מאוד טעים

ואפילו בריא (טחינה חלווה פחות בגלל הסוכר)
אבל זה לא גורם להגברת ייצור חלב
לשתות מספיק זו עיצה באמת טובה
כי התייבשות של האם המניקה עלולה
לפחות באופן זמני לגרום לירידה בייצור חלב
(לא משהו בלתי הפיך) כאשר מאזן הנוזלים
תקין גם ייצור החלב חוזר לתיקונו

בלת"ק

זאת תופעה מוכרת שלקראת הערב יש הרגשה שאין חלב.
אז כמה נקודות, ברשותך.
1. יש הנקת צבר - תינוקות יונקים בתכיפות גבוהה יותר לראת הלילה כדי לצבור קלוריות לקראת שנת לילה יותר ארוכה. וזה שהם יונקים בתדירות יותר גבוהה ולפרקי זמן ארוכים יותר לא מאפשר לשד להתמלא, אבל זה בסדר כי החלב נוצר תוך כדי ההנקה.
2. רוב תינוקות עייפים מאוד לקראת שעות הערב. היום ארוך ומתיש עבורם. לכן הרבה פעמים הם עצבניים וחסרי סבלנות.
3. פעולת היניקה מניעה את הפריסטלטיקה. יכול להיות שיש קצת יותר פעילות במעיים שלא נעימה כ"כ לתינוק בגלל זה. וגם זה עלול לגרום לאי נוחות וחוסר סבלנות בנוסף לעייפות.
3. קפיצת גדילה. סביב גיל 6 שבועות יש קפיצת גדילה. יכול להיות שהוא קצת מקדים אותה.
4. שאיבת 20 מ"ל לאחר הנקה תכופה וכשהשדיים מרגישים ריקים רק מעידה שיש לך הרבה חלב. רוב האמהות לא היו מצליחות לשאוב יותר מכמה טיפות במצב הזה. אז למרות שאומרים ששאיבה היא לא מדד לכמויות חלב, דווקא במקרה שלך היא מעידה על כך שיש חלב

כל זה כמובן תכף במקרה ויש עלייה תקינה במשקל וכמות מספקת של יציאות (לפחות 5-6 טיטולים מלאים בשתן שקוף ונטול ריח).

בהצלחה

למעלה