אין כמוהו..........

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
אין כמוהו..........

מי זיין את מי? אמר עמוס עוז פעמיים מבלי להתבלבל.....לפני חמש דקות בטלויזיה..... לאבירמה גולן בשיחה ודיון על ספרו האחרון..."סיפור של אהבה וחושך" ועוד ביקש.....לא "לגרם" את תכני הספר (לקלף שכבות של עור, בשר, עד העצם) אלא לקרוא בו כחטיבה אחת לא לחטט בו, לא לחפש בו רכילות לא לחפש בו מסר.... מי זיין את מי? אמר......... לא זה מה שקובע בספר. חצי שעה נפלאה במחיצת אחד הסופרים הכי הכי...... שרק לשמוע אותו ולראות אותו מתבטא רהוט, עינייני, נוקב, וידעני....., הוא כבר "חצי ז--ן".......

טרה10

New member
באמצע הספר האטתי..ואל נא תגZימי

קצת מייגע..כי כבר כתב את רוב החומרים..בעבר..בספרים אחרים. מכיר אותו..אכן יש משהו בדברייך..ומי ידע לב אשה..!

magy

New member
הוא דיבר על כך שכתב את מיכאל

שלי בגיל 24 ודיבר מתוך גרונה ורגשותיה של אישה. אמר שהוא היה מוכן לוותר על שנה מחיו כדי לחוות מה זה להיות אישה. אמרו לו שהוא כותב על נשים......... צ´מע, האיש רוצה להרגיש פעם בחיו מה זה להיות אישה....... לא מאשימה אותו..........זה באמת משהו חוויתי מאד להיות אישה אני , למשל, לא הייתי רוצה לעולם, להיות גבר...... לא מעניין אותי........הרדידות הזו..... המצו´איזם, הקשיחות המאוסה........ השליטה........הרציונאליזציה של דברים...... חוסר הרגישות המופגנת......... לא רוצה, לא מתאים לי............. אני רוצה להמשיך להיות אישה קטנה ורגישה.......... אישה שמסוגלת להביא חיים חדשים........ אישה שמסוגלת לתמוך, לאהוב, לגדל, ליצור...... הרי נאמר, שאישה נבראה שניה,,,,,,,, קודם התאמנו על האקזמפלר....הראשון כדי שהמוצר השני יהיה מושלם........... ותחשבו על זה........אתם ........שם למעלה........ מחרחרי המלחמות בעולם.........גורמי ההרס והחורבן......... היורים, ההורגים.........ומשפריצי הילדים......... מי שלא מסוגל לברוא חיים, לא מסוגל להעריך אותם........... זהו, גמרתי.

טרה10

New member
אבל דוקא פה סתרת את דברייך

כי הנ"ל איננו מאצ´ו..בכלל. דוקא הנגדו גוע..טוב אני לא רוצה להיכנס לרכילות, כי בתי קנתה בית ברחוב שלה. אבל מאידך מאחורי כל גבר עומדת אשה..ואני עד.!

למעלה