אין בושה: בקולי"ש נמשך הקמפיין נגד חוק הרשות

  • פותח הנושא d1f2
  • פורסם בתאריך

d1f2

Active member
אין בושה: בקולי"ש נמשך הקמפיין נגד חוק הרשות

עיתונאי קול ישראל זועמים על מנהל קול ישראל, מיקי מירו, ועל יו"ר ועד הטכנאים ברדיו, לזר צנדקוביץ', בשל המשך העלאת התשדירים העצמיים נגד חוק השידור הציבורי גם בשעת לחימה. הבוקר התפתח עימות באולפן קול ישראל לאחר שהדיווח על מותו של חייל במבצע התעכב בשל התשדירים. טכנאי קול ישראל אחראים לתשדירים ברשתות הרדיו של קול ישראל, בהם מביעים אנשי ציבור, אנשי תקשורת ויו"ר ועדים גדולים בישראל את התנגדותם לחוק השידור הציבורי - שכולל מהלך של סגירה-פתיחה. החוק אמור להיות מאושר סופית בשבוע הבא.

היועצת המשפטית של רשות השידור, חנה מצקביץ', קבעה כי התשדירים אינם חוקיים בשל שימוש פסול במשאב ציבורי, אך הנהלת רשות השידור אינה מונעת, ואף מעודדת, את המשך הקמפיין.

מי שיזם את הקמפיין הוא ועד הטכנאים. עיתונאי קול ישראל גינו את התשדירים, ומגישת התוכנית "סדר יום", קרן נויבך, אף פירסמה פוסט בפייסבוק שבו כתבה כי "הפקעת שידור תוך ביצוע עבירות אתיות פוגעת בראש ובראשונה בנו, המבקשים לבנות ולהיות חלק משידור ציבורי חזק, נקי, עצמאי ובלתי תלוי".

בפועל, העיתונאים המשיכו עד כה בשידורים כרגיל - בעוד הקמפיין משודר שוב ושוב. היום ביקשו מגישי תוכנית הבוקר לעצור את הקמפיין העצמי בשל האירועים הביטחוניים, ואולם הטכנאים קיבלו הוראה להמשיך בקמפיין. בין הדרג העיתונאי לטכנאים נוצר עימות הבוקר כאשר מערכת התוכנית ביקשה לעבור לדיווח הראשוני על החייל שנהרג הלילה במבצע, אך הטכנאי באולפן החליט להעלות תשדיר שבו כיכב עו"ד ורו"ח רם כספי, שבו מביע את התנגדותו לחוק.

בעקבות האירועים שיגרו חברי ועד העיתונאים בתל אביב הודעה לצנדקוביץ' שבה נכתב כי "עכשיו יורים זה לא קפצונים. חייל נהרג. פצועים. הורים לחיילים מאזינים עם עצבים מרוטים. בנסיבות אלה, חד משמעית: עורך המשדר צריך להחליט על התשדירים. לא הטכנאים ולא לזר". עוד כתבו חברי הוועד: "לזר תתעלה על הביריון שבך בשעה זו. ככל שאתה רוצה להיות 'חזק' ולא חכם - כך הארגון שלנו חלש ונחלש. תן הוראה לטכנאים לפעול לפי הוראות העורכים הנושאים באחריות למישדר בעת מלחמה. ולא - איבדת צלם אנוש, בוודאי אצל הורי החיילים".

צנדקוביץ' מסר: "לא היו דברים מעולם". טרם נמסרה תגובת מירו.

http://www.themarker.com/advertising/1.2380698
 
צריך לזכור

שבכל הזמן הזה ועדת אלהרר בכנסת ממשיכה כרגיל בחקיקה מזורזת של חוק רשות השידור החדשה, והיו"רית קארין אלהרר סירבה לדחות את המשך הדיונים עד אחרי תום מבצע 'צוק איתן'. הדיונים נמשכו באינטנסיביות וזה כשהשר הממונה על חוק רשות השידור, הוא גם חבר הקבינט הביטחוני (!). אם הועדה הייתה משעה את הדיונים ודוחה את המשך ההליך עד אחרי תום המבצע (הרי זה סובל דיחוי, לא?), אפשר היה לצפות שגם הקמפיין יושעה. (אם כי - אולי הבוקר אפשר היה לחכות עם תשדיר אחד בשביל הדיווח המיוחד על החייל שנהרג, אבל ברור שהמחלוקת היא לא רק בגלל המקרה הספציפי הזה)
 

d1f2

Active member
הוועדה סיימה את עבודתה לפני שבועיים!!

ככה שהמאבק באמת מפגר כי עד סוף החודש החוק כבר יעבור סופית בכנסת.
 

d1f2

Active member
העיתונאים: לא ניתן קרדיט לטכנאים

עיתונאי קול ישראל החליטו כי לא יוענק קרדיט בשידור לטכנאי שאינו נשמע להנחיות המקצועיות של העיתונאים, וימשיך לשדר את הקמפיין העצמי של נגד חוק השידור הציבורי בנוגד להוראות העורכים. ההחלטה התקבלה לאחר שהעיתונאים דרשו מההנהלה וועד הטכנאים להפסיק את הקמפיין העצמי.

כפי שפורסם ב-TheMarker, ביום שישי התפתח עימות ביומן הבוקר של קול ישראל, כאשר במקום לעבור לדיווח של הכתבת כרמלה מנשה על ההרוג הראשון בכניסה הקרקעית לעזה, החליט הטכנאי בשטח להשמיע תשדיר בעד קול ישראל בכיכובו של רם כספי. מנגד, הטכנאי טוען כי לא קיבל אף הוראה כזו, ולא ידע שממתין דיווח על הרוג.

בימים האחרונים הפנו העיתונאים בקשה ליו"ר ועד הטכנאים ברדיו, לזר צנדקוביץ', שבו דרשו להפסיק לעת עתה עם התשדירים. "זו עת מלחמה. שידורינו מתקיימים במתכונת חירום. במהלך שידורים אלה עדיין משובצים משדרי תמיכה בקול ישראל. בעינינו אין זו העת לשידור תשדירים אלה. בקשותינו, שהופנו להנהלה וליו"ר ועד הטכנאים, להשעות שידורים אלה - נענו עד כה בסירוב", כתבו העיתונאים.

בעקבות כך, החליטו כי "כעורכי מישדרים בעת חירום, אם טכנאי אולפן המישדר שבעריכתכם - לא יישמע להנחייתכם ולסמכותכם המקצועית כעורכי המישדר, לרבות להסיר תשדירים מהשידור - בסמכותכם המקצועית לא לתת לו קרדיט, ובצער רב תישקל תלונה להנהלת הרדיו ולהנהלת הנדסה".

צנדקוביץ' עצמו דוחה את טענות העיתונאים. "זו צביעות. הם משמיעים פרסומות כל הזמן מיד אחרי דיווחים על הרוגים. מה שנוח להם הם משדרים ומה שלא נוח להם הם לא רוצים לשדר", הוא אומר.

"מה אני כבר משדר? אני רק רוצה שישמרו על מקום העבודה של העובדים שלי. אומרים את זה כל הפרופסורים. אני מחבל ברדיו? אני עובד ברדיו 40 שנה. זה כואב לי".

צנדקוביץ' אומר כי הועברה הנחיה לטכנאים להפעיל שיקול דעת ולא להעלות תשדירים בנקודות זמן רגישות, ולדבריו היו מקרים שטכנאים דילגו על תשדירים. במקרה של יומן הבוקר ביום שישי אומר צנדקוביץ' כי כלל לא הועברה לטכנאי. "תיחקרתי את האירוע הזה. הטכנאי אומר במפורש שלא פנו אליו, לא העורכת ולא המפיקה. הוא לא היה אשם", הוא אומר. "יש לטכנאים שיקול דעת מתי להכניס תשדיר. ויתרנו על התשדירים שמגיעים מלפ"מ וכעת זה נמצא בידיים של הטכנאים".

http://www.themarker.com/advertising/1.2381987
 
למעלה