אימוץ כלב

rain7

New member
אימוץ כלב

כלבים הם אהבת חיי והגיע הזמן לאמץ כלב. (יש לי שלושה, אבל הם נמצאים בבית של אמא שלי ואין לי לב לקחת אותם משם) אני גרה בבניין בת"א עם חברת ניהול. בחוזה לא רשום שום דבר לגבי כלבים בדירה, אבל ביום חתימת החוזה אני זוכרת שהמנהל אמר לי שפעם היה פה כלב שעשה המון רעש והם מעדיפים שלא. האם אני יכולה לאמץ כלב לדעתכם, אם לא כתוב בחוזה שלא? האם להתייעץ איתו? מה הייתם עושים במקומי? אני יודעת שזה לא רלוונטי כל עוד אני לא יודעת אם מותר או אסור, אבל אני מחפשת כלב קטן שכבר מחונך לצרכים פחות או יותר.

אם לא כתוב בחוזה שאסור - מותר.

וזה שהם "מעדיפים שלא", לא אומר שאסור :) (בינת המגורים בת"א..
) עדיף לא להעיר דוב ישן, אז אל תשאלי שאלות, פשוט תביאי כלב, ואם וכאשר יעירו לך, תגידי שלא אמרו שאסור, אלא אמרו שפעם היה כלב שעשה רעש ובלה בלה, ולכן, בגלל שאת בחורה מתחשבת, הבאת אמנם כלב אבל אחד שקט

rain7

New member
מממ

השאלה אם הם לא יכולים לפנות אותי. בגלל שזה בניין עם חברת ניהול, המנהל יושב במשרד תשע שעות ביום ורואה מי נכנס ומי יוצא מהבניין. מבחינת השכנים אני לא ממש דואגת, אף פעם לא פגשתי אותם ואף פעם לא שמעתי אותם, כך שאני מניחה שהם גם לא שומעים אותי. אני מניחה שאם ישאלו אגיד שבדקתי בחוזה ולא היה כתוב שאסור, זה רעיון טוב. השאלה איפה מוצאים כלב שלא נובח :) את הכלבה הקודמת שלי אימצתי כשהיתה גורה בת שלושה שבועות, והיא היתה בוכה אם הייתי עוזבת אותה לבד (אפילו לחצי שעה, למרות שהשתדלתי לקחת אותה לכל מקום) כיום היא שינתה את אופייה, והיא נובחת בהיסטריה ולעתים גם עושה פיפי כשהיא רואה או שומעת זרים, כך שזה לא רלוונטי להביא אותה לפה. (למרות שהיא היצור הכי מקסים בעולם) האם יש כלבים בעמותות שכבר מחונכים לצרכים? את המזרנים בדירה הקודמת נאלצתי לזרוק בגלל הכמויות של הפיפי...

enbalush

New member
כן עדיף כלב עם אופי שקט, בוגר.

וכשאת לא נמצאת שימי רדיו שלא יגרו אותו רעשים חיצוניים לנבוח הרבה. תתייעצי עם הכלבן של "ראשון אוהבת חיות" הוא מכיר את הכלבים בכלבייה טוב מאוד ויוכל להתאים לך, יאיר-0507674310

הם לא יכולים לפנות אותך

בלי קשר לכלב, זה ממש סיפור לפנות דייר אפילו כשהוא באמת לא משלם בזמן, אז על אחת כמה וכמה אם לא הפר דבר בחוזה... כדאי לך ללכת ליום אימוץ של SOS באחת השבתות, לשם מגיעים כלבים יחד עם המשפחות האומנות שלהם ואלה יוכלו לספר לך על הכלב כל מה שאת צריכה לדעת.

rain7

New member
וכשמסתיים החוזה?

החוזה מסתיים בנובמבר, הם יוכלו לסרב להשכיר לי את הדירה

אכן, הם לא חייבים לחדש איתך חוזה

אבל אם את רוצה כלב והם בשום אופן לא יהיו מוכנים לחדש איתך רק בגלל זה - זו לא הדירה היחידה שקיימת עלי אדמות, אני בטוחה.

lilithmm

New member
טיפ

אצלי כל מי שאמר שלא רוצה כלב הסברתי לו שהכלב שלי זה כמו כלב נחיה (חח מעורב עם לברדור), כלב שטיח גריאטרי שבקושי חי, כל הזמן שוכב ליד הרגלים שלי ולא זז בבית. מתחייבת לעשות כל תיקון אם יהיה משהו למרות שהוא לא עשה נזק בחיים שלו. וזה תמיד שכנע בפגישה פנים מול פנים. ואם לא שואלים אותי לגבי בעלי חיים אני לא אומרת.

habubnik

New member
אני דווקא הייתי חושבת פעמיים.

בתור מישהי שגם גרה בשכירות, וכבר עברנו דירות, אני דבר ראשון דואגת להכניס לחוזה סעיף שבבירור כתוב בו שיש היתר לבע"ח. בחוזה סטנדרטי באמת לא מזכירים כלבים בד"כ, אבל זה לא אומר שכל בעל-בית יקבל את זה בכיף. קחי בחשבון שגם אם הם לא אוסרים על כך, מספיק שהם לא אוהדים את זה וכבר הדברים עלולים לעבוד לרעתך (אם תהיינה בעיות לא יהיה לך גיבוי). תכלס, אין דבר כזה כלב שלא נובח אף פעם, ובכל מקרה אין דרך באמת לדעת מה יהיה אצלך. גם כלב שלא נובח בבית אחד, או במכלאה, עלול להתגלות כנבחן בסטואציות אחרות. אז אולי לא יפנו אותך בכוח, אבל יכולים לעשות לך את המוות (ויש פה מספיק אנשים, כולל אותי) שיכולים לספר לך מה שכנים יכולים לעשות לחייו של אדם כשהם לא מעוניינים בכלב בסביבתם. וכמובן שהם יכולים להחליט שלא להמשיך לך את החוזה. ואם השכנים יתלוננו לעיריית ת"א על מפגע רעש, המצב לא יהיה כל כך פשוט, והחוזה שלך מול הנהלת הבניין לא יעניין אותם. אני תמיד בגישה שטובת הכלבים שלי קודם, ואני לא מחפשת לחנך אנשים, אלא להמנע מסיטואציות בהם עלולים להתנקם או לאמלל את חיינו. אז ההמלצה שלי היא בהחלט לגשת למנהל ולומר לו שלאחר עיון בחוזה, ואחרי שראית שאין איסור, את החלטת לאמץ כלב. אני לא בעד לעשות הפתעות שאחרי זה יחזרו אליך בהפוכה.

לשום דבר ממה שאמרת כאן

אין רלוונטיות לשאלת החוזה. בעל הבית יכול לגבות אותה לחלוטין וזה לא ימנע מהשכנים להציק.

habubnik

New member
אני חושבת שלכל מה שאמרתי יש רלוונטיות

למה שהיא מספרת. וכדי לסכם את דבריי עניינית, ציינתי שלדעתי יש להגיע לסיכום עם המנהל ולא לעשות הפתעות. לא זכור לי שביקשתי עריכת לשון או שיעור בהבנת הנקרא.

אני חוזרת שנית

לשום דבר ממה שאמרת אין כל רלוונטיות לגיבוי שהיא תקבל או לא תקבל מהמנהל. השכנים יכולים להציק, להתלונן, לנבוח מאחורי הדלת (...), גם אם הבעלים הוא פריק של כלבים שלא יבייש את הפורום. שיעורים אני נותנת רק בתשלום ממילא.

למעלה