אימוץ חתול

ganz genau

New member
אימוץ חתול

הי, אני מאכילה את חתולי השכונה ומאוד נקשרתי ל-3 חתולים בוגרים שאני מאוד רוצה לאמץ. יש לי שני כלבים בבית, אני לא מאמינה שהם באמת יפגעו בחתול, אבל הם מאוד נהנים לרדוף אחריהם בחצר. החתולים כמובן מאוד פוחדים מהם, אבל אני מתחילה לעשות מאמצים להרגיל אותם אחד לשני. למשל, כשאני מאכילה את אחד החתולים בחוץ, אני פותחת את השער כך שהכלבים יתקרבו (הם לא יוצאים החוצה, הם יושבים ומסתכלים על החתול אוכל), החתול בהתחלה קצת מפוחד, אבל קולט שלא יפגעו בו וממשיך לאכול. אחד החתולים כבא ממש מחשיב עצמו "שלנו" (הוא נמצא בחלון מול הדירה שלנו, על הגג של השכנים), הכלבים כבר רגילים לנוכחות שלו, אבל הוא מפחד ולא מסכים להכנס למרפסת המקורה (כשהכלבים בתוך הבית) אפילו כשיורד גשם... עוד כמה חודשים אנחנו עוברים דירה ויהיה לי ממש קשה להשאיר אותם. עוד בעיה, שהחתולים מאוד בקלות יצאו מהבית ויחזרו לחיי הרחוב... יש לכם עוד רעיונות מה לעשות? אולי כדאי להתייאש ולהביא גור פצפון? (שהכלבה שלי תחשוב שהוא שלה...)

enat06

New member
לדעתי דוקא תעשי מצווה אם תאמצי את שלושת הבוגר

הבוגרים! אין לי כרגע עצה טובה מקווה שאחרים יכנסו ויוכלו לכתוב לך אבל יש שיטות להרגיל חתולים לכלבים ולהיפך, דבר נוסף וחשוב מאוד הוא איקלום נכון בבית החדש, מקווה שעוד אנשים יוכלו לייעץ לך כאן!

dio3

New member
אם תאמצי אותם זה יהיה מצויין

ואומנם לא הייתה לי התנסות בלהרגיל כלב בוגר לחתול בתוך דירה (את שלנו אימצנו כגור אז הוא למד מהר), אבל כשגרנו ליד ההורים שלי היה להם כלב גדול בן 8 ומקסים, אבל שונא חתולים ברמה רצחנית, שהצלחנו עם כמה "לא" כשראינו מבטים והתנהגויות שלא נראו לנו כלפי החתולים ותוך פרק זמן ממש קצר יחסית, ללמד אותו לא רק לא לרדוף אחרים/ לתכנן עליהם אלא גם לתת להם לישון עליו ולשחק לו עם הזנב, חשוב להדגיש שהם כולם היו בוגרים. אותו דבר במפגש בן גור בן 4 חודשים שאחי אימץ ממני לבין הכלבה הבוגרת שלהם. לא רק שהיא למדה להסתדר איתו, הוא חתול בית/חוץ והכלבה בחוץ (נו טוב, גליל) והם חולקים טריטוריה, והיא הולכת לידו ושומרת עליו כל היום. זה צריך להיות בהדרגה בעיקר כדי שהחתולים יתרגלו - נניח להכניס למרפסת כשהכלבים סגורים בחדר השני, ללטף את כולם עם בדים ולתת ל"צד השני להריח", להכניס בהתחלה כלב אחד לאותו חדר ולעמוד לצידו.. וככה בהדרגה. והחתולים ממש לא צריכים להיות גורים בשביל זה. וסוד בינינו - לחתולים וכלבים יש נטייה להיות חברים הכי טובים הרבה יותר מאשר חתולים עם חתולים.

B0NB0N

New member
לדעתי ומניסיוני, תתייעצי עם מאלף כלבים

אם תרצי שאמליץ לך על מאלף כלבים, פני אליי במסר (גם להתייעצות ללא תשלום בפייסבוק). כי יותר חשוב שהכלבים ילמדו לא לפגוע בחתולים. אני למדתי מניסיון שהחתולים בסוף מתרגלים לכלבים. היה לנו כלב זקן שחילצנו מצב"ח ת"א רגע לפני המזרק (וטרינר דיווח לנו רגע לפני) והבאנו אותו אלינו לחווה. הכלב היה גולדן רטריבר ולא חששנו לרגע לשלום החתולים.... טעות איומה שעלתה לשני גורים בחיים
הוא לא הבין שאסור לפגוע. חברה שלנו שהתגוררה בחווה לימדה אותו להסתדר עם החתולים, אין לי מושג איך (אני יותר אשת חתולים) והגיע מצב שרקס היקר ישן באורווה מחובק עם החתולים. כמובן שהכלבים שלנו תמיד גירשו חתולים זרים, אבל נגד זה אין מה לעשות.
אצלי בבית הגיעה לחודשיים אמא של בעלי עם כלבה (פצפונת בגודל) שהיתה נובחת על חתולים והחתולים שלי עד אז לא הכירו כלבים... הם למדו להסתדר וזה היה קל יותר, כשהכלבה לא איימה לפגוע בהם ברצינות. כל אחד פשוט מצא את מקומו בבית ולא הפריע לשני.

dio3

New member
אומנם צריך להשגיח בהתחלה ולאמן אותם להתרגל זה

לזה בהדרגה ולא להיות אופטימיים בצורה נאיבית, אבל ת'אמת ממש לא צריך מאלף כלבים בשביל זה - זה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע (אלא אם לכלב יש בעיות התנהגותיות קשות..).

B0NB0N

New member
סבבה, אין לי הרבה ניסיון אישי

היתה לנו כלבת זאב שאימצנו מתנו לחיות לחיות, אחרי ששמענו על ההתעללות שעברה ואחרי שאתי אלטמן כמעט הגיעה לבי"ח מהמכות שחטפה מהמתעללת, כשהיא פשוט חטפה אותה (באישור השוטרים שהיו במקום) מהמתעללת. הכלבה שהורעבה במשך כמה שנים ואושפזה חודש כדי להתאושש היתה תוקפת את החתולים והכלבים בשעת ההאכלה. אז סגרנו אותה באחת האורוות לשבועיים ונתנו לה חודש ראשון להבין שיש לה צלחת משלה ושהיא תמיד תקבל לאכול. אחרי שהיא הפנימה, פתחנו את דלת האורווה ולאט לאט היא הבינה שהיא תמיד תקבל לאכול, לא נתנה להתקרב לצלחת האישית שלה (ובצדק) אבל לא תקפה כשהאכילו. בסוף, גור חתולים שהופיע בדיוק כשהיא אומצה היה החבר הכי טוב שלה. מעבר לכך היא שמרה מרחק מהחתולים והם ממנה והכל היה על מי מנוחות. בלי מאלף, עם המון סיכון, אבל עם המון תשומת לב. אני מציעה מאלף למי שאני לא מכירה, תמיד אפשר ללמוד ממנו עוד דברים

ganz genau

New member
תודה רבה לכולם על התגובות

אני בהחלט אמשיך לעשות מאמצים. הכלבים שלי הם באמת נשמות ולא מאמינה שיפגעו במישהו (וכמובן שאני אפקח על המפגשים).. כמות הפעמים שהכלבה שלי הכניסה כלבים וכלבות אחרות לבית שלה- נתנה להם לאכול מהקערה שלה ולישון במיטה שלה (היינו משפחה אומנת...), היא באמת לא מסוגלת לפגוע באף אחד. אני פשוט לא יודעת איך לפתות את החתולים להיכנס, שלושתם נותנים לי ללטף אותם, אבל לא מעבר לזה... אולי אני אפתה אותם לכלוב ואתחיל לקרב אותו לבית? אגב, הם גם לא ממש מסדרים בינם לבין עצמם...

למעלה