אימון קיקבוקסינג.

קטריס

New member
בדיוק

חישול פיזי וחישול מנטלי קשורים הדוקות זה בזה. אחרי שיעור "שובר" אני מרגיש פשוט חסין כדורים. הרגשה מדהימה, כמעט אופוריה. הסיכון לפציעות באמת קיים בצורה יותר ניכרת בשיעורים חזקים כאלו, אבל ז' על זה, אנחנו לא עשויים מזכוכית. אני לא מדבר על עבודה לא נכונה בצורה כרונית, מה שיכול להוביל לפגיעות מפרקים וגידים וכדומה וכיוצא בזה. אני מדבר על עבודה נכונה, אבל עצימה עד כמה שרק ניתן לעשות אותה (כמו להשוות בין אימון משקולות *נכון* של 80%, לבין אימון משקולות *נכון* של להגיע לכשל עם ימבה דרופסטים וסופרסטים). שוב, כל אומנות וסוג השיעורים שלה. אני מאוד בספק שבג'ודו או הייקידו, לקרוע את הנשמה כל אימון יתרום משהו. למעשה זה בהחלט מסוגל לעכב את ההתקדמות. מצד שני, קראטה, חלק מסוגי הקונג פו, איגרוף תאילנדי וקיקבוקסינג, הן לדעתי חלק מאומנויות לחימה להן שמורים שיעורים "מחשלים". אבל שוב, אין עצימות השיעור מעידה על יכולות האדם. היכולת לתת כמה שפחות אנרגיה גם היא מעלה גדולה בחלק מאומנויות הלחימה. כך שאי אפשר להגיד "אימון חזק יותר טוב מאימון עדין". כי זה כמו להגיד "יותר טוב לציין עם צבעי פנדה מאשר עם צבעי מים". אבל בקיקבוקסינג, לדעתי, אפשר להגיד שעל האימונים להיות מחשלים.

אם אתה מתכוון

במילה "חישול" לאימון קשה מבחינה פיסית, כזה שדורש ממך גם כושר ולא רק טכניקה, אז אני אסכים. אם אתה מתכוון במילה "חישול" לאלו שנותנים אגרופים לצלעות כדי "להרגיל אותן לקבל מכות", אז אני סבור שזה מיותר.

קטריס

New member
חישול פיזי מערב גם כאב

הכל טוב ויפה כשמתאמנים על חסימות של בעיטות בשיעור, אפילו אם עושים את זה יחסית בחוזקה. ואז ברחוב מישהו מתחיל להפציץ בך בעיטות, לא באותה נוחות כמו בשיעורים, אלא בקצב פי 8 יותר מהר, עם פי 8 יותר כוח ממה שהתרגלת אליו. ואחרי שחסמת שתיים, הידיים שלך כבר כ"כ כואבות עד שהשלישית נכנסת בך עמוק עמוק. והוא לא בועט בך כדי שתחסום אותו כמו בשיעורים, אלא כדי לשבור לך את הפרצוף. והוא לא יפסיק עד שישבר לך הפרצוף, או עד שאתה תשבור לו את הפרצוף. אתה צריך ללמוד איך להתמודד עם מישהו שנכנס בך עם *כל* מה שיש בו. זה מצב שצריך להביא, לפחות בחלקו, לשיעורים. עם הכוח והאגרסיביות, ולפחות עם חלק מהכוונה להכאיב לבנאדם השני. מצד שני, לעמוד בבית ולתת לעצמך אגרופים בצלעות, זה באמת דפוק.

קטריס

New member
כפי שאמרתי - איש איש בדעתו

אין "יותר טוב פחות טוב" בקטעים כאלה.

PIMP1

New member
רק שתדע

כל החישולים האלה זה שאתה כבר לא מרגיש את המכה זה לא אומר שהיא לא עשתה נזק

קטריס

New member
זאת לא הנקודה

הנקודה היא שלא תהיה בהלם מהמכה שחטפת. שהכאב לא ישתלט עליך, ושכל הסיטואציה שמישהו מנסה לשבור אותך, לא תשלט עליך. שהעויינות שלו לא תרתיע אותך. כי אתה כבר יודע איך לתפקד, ואיך להתחמק, ואיך לחסום, ואיך לחשוב, ואיך לפעול ולנצל הזדמנויות, ואיך לשבור לו את הצורה בייעילות, גם תחת הלחץ של קרב רחוב בלי חוקים, וגם כשכואב לך.

הנקודה היא

שקרב לא אמור להימשך יותר מאשר "היריב תוקף, אתה מתגונן ותוקף בחזרה ומנטרל אותו" (שים לב - מנטרל אותו, מוציא אותו מכלל פעולה). אם אתה מגיע למצב שבו אתה עלול לקבל שתי מכות, עדיף להשתמש במוח ולהיעלם מהשטח לפני שזה מתחיל...

קטריס

New member
שוב, מתודיקות שונות יגידו דברים

שונים. קודם כל תן לי להסכים שתמיד עדיף להימנע מעימות. אבל אם כבר קופצים עליך, מה שתעשה כבר תלוי באומנות הלחימה אליה אתה נאמן, בין אם זה להתחמק ממנו עד שהוא מוותר, לנעול אותו עד שהוא נרגע, או לשבור לו לסת וארבע צלעות (או כל השלושה ביחד בסדר הנ"ל
).

קטריס

New member
לא מדויק לדעתי

אגו בקאנטים יכול להוביל אותך לפחד, להוביל אותך לפקפק ביכולות שלך, לא להשקיע כמו שצריך, לוותר ולהיכנע מהר, להיות פאסימי, וכו וכו. אתה צריך המון ביטחון עצמי, המון אמון בעצמך. אתה צריך להיות חזק ולהרגיש חזק. *לדעת* שאתה יכול לשבור לו את הצורה. *אבל* יש הבדל גדול בין זה, לבין להיתפס לשאננות ולזלזל ביריב.

בוא נישאר חלוקים בדעתנו

אגו בקאנטים הוא בדיוק ההיפך ממה שתיארת. אגו בקאנטים הוא הבסיס לידיעה ולהכרה שהיריב עלול להיות יותר טוב ממך, שאתה אמור להיות במיטבך כדי להכניע אותו, שאתה צריך להיות מרוכז, נחוש, החלטי ומדוייק, שאתה אמור לדעת בדיוק מתי צריך להכות, מתי לזוז כדי לחמוק ממכה, ואפילו מתי צריך לסיים את הקרב.

mAster tAl

New member
אתה די צודק, אבל לא לומדים לחימה

המטרה של השיעור היא לא ללמד אותנו קיקבוקסינג בהקשר של האומנות לחימה אלא לשרוף כמה שיותר קלוריות ולשפר סיבולת ואולי גם גמישות וטווח תנועה. המדריך שלי הוא בא מהרקע של הקיקבוקסינג המקורי כאומנות לחימה הוא דן 3 אלוף ארה"ב בקיקבוקסינג כמה פעמים אבל הוא לא בא ללמד קיקבוקסינג כאומנות לחימה, אלא לשרוף קלוריות ולעשות פעילות אירובית שונה מאשר ההליכון שכולם עושים. הרבה יותר מהנה והרבה יותר כיף. אז מי שרוצה ללמוד קיקבוקסינג כאומנות לחימה כמובן שלא בא לחדר כושר אלא הולך למכון ללימוד קיקבוקסינג

101101

New member
וזה נחשב אימון טוב

לשריפת קלוריות<? יותר מספינינג?

mAster tAl

New member
לא חושב שיותר מספינינג

אבל אני אשאל את המדריך שלי הוא גם מדריך ספינינג :)

למעלה