אימון קיקבוקסינג.

101101

New member
אימון קיקבוקסינג.

מה דעתכם על האימון הזה? האם זה טוב לסיבולת לב ריאה? יש פה מישהו שמתאמן בזה שיכול לתת חוות דעת?

chenm10

New member
תלוי..

למה אתה מיתכוון אירובי קיקבוקס או קיקבוקס מגע מלא?

i c e l o l l y

New member
אני עושה קיקבוקסינג וזה אחלה אימון

מאד תלוי במדריך שמעביר אותו..בעיקרון זה מעולה לסיבלת לב ריאה וגם ממריץ שריפת שומנים וכו. בהנחה שמדובר בקיקבוקסינג אירובי. אבל כמו על ספינינג זה האימון שבאימונים האירובים לעניות דעתי.

dat45

New member
שאלה

האם אתה עושה שיעור כושר אצל אושר דלאל (קיק סוקסינג אירובי)?

i c e l o l l y

New member
סורי, לא נראה לי שאנו מתאמנים באותו

מכון, היות ואינני מכירה את מר אושר דלאל. ואצלנו במכון כל יום מדריך אחר מעביר את השיעורים.

mAster tAl

New member
אני עושה- מומלץ!

זה אימון כיף מאוד, תלוי כמובן מי המדריך :)זה משפר סיבולת, משפר גמישות וטווח תנועה ומאוד מהנה.אצלנו משלבים גם קצת עבודת בטן, כפיפות מרפקים, ועוד תרגיל אחד.המדריך שלי הוא אחד מהטובים שישאם אצלכם מתאמנים בשיטת cadio kempoאז המדריך שלי המציא את השיטה הזאת. ממליץ מאוד! תעשה שלושה שיעורים ככה ותחליט, וכמו כל האירובי- זה ממכר!

קטריס

New member
לקרוא לאימון הזה "קיקבוקסינג"

זה כמו לקרוא לנובלס סיגריה. עדיף כבר לקרוא לו "דילוגים וקיפצוצים לא מובנים נטולי מטרה".

mAster tAl

New member
ממש לא

זה פשוט מהנה, זה כיף אני אוהב אירובי מאוד, אני גם רץ ועושה עוד כמה שיעורים בחדר כושר וזה פשוט מהנה מאוד לדעתי, הרבה יותר מספינינג

chenm10

New member
עם כל הכבוד אני עם העמדה של קטריס..

תעשו פעם אחת שיעור קיקבוקס או איגרוף תיאלנדי אמיתי ואז תבינו מזה כושר גופני.... תבינו שיעורי אירובי קיקבוקס אמנם טובים לסבולת לב ריאה אבל הם מביאים לכם רק קמצוצ של טכניקה או דגשים של מרכיבי כושר גופני והדגש בשיעורים האלו הוא קצב ומוזיקה טובה ושואו... מי שעוסק בספורט של מקצועות הקרב השונים וביחוד אגרוף או אגרוף תיאלנדי יודע על מה אני מדבר...

101101

New member
אמממ

אני מכיר מישהי שנמצאת בקראטמה מאז כיתה גן חובה.. היום היא חגורה שחורה דן 2 והיא עדיין בקושי סיימה ריצת 2000. אז כנראה שקראטה זה יוצא דופן מהמקצועות קרב הטובים והמשפרים סיבולת לב ריאה.

טכניקה

מהותן של אמנויות הלחימה השונות היא להביא את המתאמן לשליטה מלאה בטכניקה נכונה. כושר גופני הוא מרכיב חשוב אצל לוחמים, אבל האימונים באומנות הלחימה לכשעצמה אינם מיועדים לבנות כושר גופני. את מרכיבי הכושר הגופני רוכשים לרוב המתאמנים ע"י אימוני כושר נוספים לאימוני הלחימה - אימונים אירוביים ואימוני כוח. למרות כל זאת, ברמה גבוהה תוכל לראות אימוני אומנויות לחימה שהינם קשים לא פחות מאימונים אירוביים "רגילים": אימוני קרבות, למשל. למרבה הצער, שיעורי ה"קיקבוקסינג" למיניהם מועברים לרוב ע"י מדריכי אירובי, לא ע"י אמני לחימה. הטכניקה אצל אותם מדריכים לקויה (בלשון המעטה). במקום אחד ראיתי מדריך שהטכניקה שלו היתה לא-רעה, אבל הוא לא טרח להעביר את הטכניקה הנכונה לחניכיו. מה רע בזה? מי שמתאמן באמנות לחימה יודע שהטכניקה הנכונה נרכשת ע"י תרגול חוזר ונשנה של התנועות, שוב ושוב. לפעמים חולפות שנים עד שהמתאמן מפנים ומבין באמת איך הטכניקה צריכה להתבצע (למעשה, מדובר בשיפור מתמיד, ולרוב קורה שכמה שנים אחרי "הבנה" כזו, מגלים מחדש את הטכניקה ומבינים אותה טוב יותר). מה שקורה באימוני הקיקבוקס הוא, שהמתאמנים חוזרים על טכניקות שגויות שוב ושוב. לאורך הזמן התנועות הלא נכונות הללו מתקבעות והופכות לטבע שני. שגוי, למרבה הצער. כמי שעוסק אי אילו שנים באמנויות לחימה למיניהן, אני סבור שעדיף לוותר על הקיקבוקס לחלוטין מאשר לרכוש תנועות שגויות.

snufkin

New member
תלוי מה המטרה שלך

אם אתה עושה קיקבוקס בדרכך להתאמן באמנויות לחימה אז ברור שאתה צודק. אבל, הרי, רוב המתאמנים עושה זאת כדי לשרוף קלוריות (הוי, הבושה) ואז דינו של הקיקבוקס כדין כל אימון אירובי אחר (בתנאי כמובן שמקפידים על חימום כהלכתו ומתיחות כמו שצריך), אולי פלוס ה"פוזה" של הלחימה.

נכון אבל ../images/Emo8.gif

מה שאמרת נכון, אבל בלי קשר לעניין הלחימה, אני מתנגד להקניית הרגלים שגויים למתאמנים, לא משנה מה המטרה שלהם. בואי נסתכל רגע על מישהו שמטרתו היא להוריד קלוריות, ולצורך זה הוא היה מניף משקוליות בכל מיני תנועות מוזרות שביניהן ובין אימון נכון בחדר כושר אין קשר. גם אז היית אומרת שזה לא נורא משום שהמטרה שלו איננה לעבוד על ניפוח/חיזוק שרירים אלא סתם לבזבז אנרגיה? ומה עם פציעות אפשריות? ומה עם אופטימליות של התנועה והעבודה? מבחינתי, לא משנה מה עושים, צריך לעשות את זה נכון, או לא לעשות בכלל. נקודה אחרת שקשורה לעניין - בהרבה מקרים "מוכרים" למתאמנים שמדובר בשילוב של אמנות לחימה ואירובי, ונוצרת האשלייה אצל מתאמנים שיש להם כלים "לשעת הצורך". אילו השיווק היה הוגן - ניחא. אבל הוא לא.

snufkin

New member
זאת לא דוגמא טובה בעיני

אם מישהו מתאמן בחד"כ בכל מיני תנועות מוזרות, רוב הסיכויים שהוא יגרום לעצמו לפציעה - הוא מרים משקלים גבוהים בצורה שגויה, וכו'. אבל מישהו שבועט באוויר בטכניקה שגויה - אם הוא עשה חימום טוב, כאמור - לא אמור לגרום לעצמו לפציעות, אלא רק אם במקום לבעוט באוויר הוא יתחיל לבעוט בכל מיני טיפוסים מסוכנים למראה
. ואת זה, כאמור, אני מקווה שהוא לא יעשה..

snufkin

New member
ואגב שיווק הוגן

גם נדיר שתשרוף 1000 קלוריות משיעור ספינינג. זה משנה למישהו..?

הדוגמא מצויינת בדיוק מהסיבה שתיארת

אם מישהו לומד לתת מכות (למשל סנוקרת או מרפק) כשהפוזיציה של הגוף, הזרועות והמפרקים שגויות, בסיטואציה הראשונה שבה הוא יתן מכה (או לחילופין - ינסה להעיף מכה לקיר הקרוב, מה שקורה לעיתים די קרובות לשם התרגול), הוא עלול לגמור עם גידים ורצועות קרועים. שלא לדבר על זה שאם מדובר במכה לטיפוס מסוכן למראה, מכה חובבנית תביא את הבחור או הבחורה שלנו למיון... עדיף להתאמן בריצת ספרינטים על פני אימונים בטכניקות לחימה שגויות.

קטריס

New member
זה לא קיקבוקסינג!!!!

זה שיעור אירובי במסווה קלוש ולא יותר! שיעור קיקבוקסינג אמיתי אחד היה מפרק פה *כל אחד* (בלי קשר למכות שחוטפים). כמו שחבר קיקבוקסר שלי תמיד אומר - שיעור טוב זה שיעור ששובר אותך. רק ככה אתה מקבל את החישול שצריך. כנ"ל לגבי שיעורי הקונג-פו שעברתי בירושלים בזמנו. הייתי מגיע למצבים שהייתי חייב לשבת בצד ל-5 דקות כי היה לי קשה לשמור על שיווי משקל. לא מרחמים עליך בשיעורים כי גם לא ירחמו עליך בקרב. יש גישות שונות לנושא. יש המון אמני לחימה שלא אוהבים את עיקרון ה"חישול" הקשוח הזה, ומעדיפים שיעורים פחות "כותשים". אני מאוד מכבד את זה ובמידה רבה הם צודקים. *אבל* אני עדיין נשאר נאמן לגישה ה"חזקה". אני לא אלמד עם מורה שלא ינסה לשבור אותי. התחושה שמקבלים אחרי כל שיעור היא מדהימה, תחושה של "עשיתי את זה", ואת זה אני לפחות לא קיבלתי בשיעורים "רגועים" יותר (שוב, מבלי להפגין חוסר כבוד, כי גם החבר'ה שם מגיעים לרמות גבוהות חבל"ז).

אני מאלו שלא דוגלים ב"חישול"

המורה שלי דאג לנסות ולשבור כל אחד שהגיע אליו. מנטלית. היו הרבה אנשים שעזבו אותו כי הם לא יכלו לעמוד בזה. הטענה העיקרית שלו היא שלקראת קרב אתה אמור לחשל את האגו, ולא את הגוף. בחישול פיסי כמו שדיברת עליו אין לשיטתו תרומה לקרב אמיתי, והוא יכול לגרום בסך הכל לפציעות מיותרות. ב-2 הסיטואציות היחידות שיצא לי (בלי כוונה) "להיעזר" במה שתורגלתי אצלו, ראיתי שהוא צודק, ומאז אני דוגל בשיטתו. אבל כפי שאמרת, כל אחד ודרכו.

חישול המנטלי הרבה יותר חשוב לקרב

אבל בעקבות חישול פיזי ...המנטליות יכולה להתחשל...אתה מקבל בטחון...אתה מודע ליכולות הגבוהות שלך.

למעלה