אימון בחדר כושר וחלבון מלא - עזרה.

z dead

New member
אימון בחדר כושר וחלבון מלא - עזרה.

אז ככה, אני לא טבעוני ולא צמחוני.
בכיף הייתי עושה הסבה כבר מזמן, לו הייתי יודע שזה אפשרי מבחינת חלבון מלא שאני צריך לצרוך בתור בן אדם שמתאמן(כ160-140 גרם ליום).

מהן האופציות שלי?

סייטן? עשוי מחיטה עד כמה שידוע לי וחיטה באופן כללי לפי כל מחקר וכל גסטרולוג עם טיפה ידע זה מוצר שהוא מזיק לגוף אולי יותר מכל מזון אחר, לי במיוחד בתור בעל מעי רגיז, מה גם שלא מדובר בחלבון מלא.

שילוב של קטניות וחלבונים? ברמת העקרון קראתי לא מעט מאמרים שמעידים על כך שקטניות זה דבר בעייתי הן מבחינת פיטואסטרוגנים והן מבחינתי כבעל מעי רגיז, הנבטתי כמה פעם עדשים ועדיין אחרי שאכלתי הרגשתי נורא.

סויה? שוב - פיטואסטורגינם והמלצה כמעט ולא לצרוך אם בכלל.

קינואה? ברמת העקרון צריך לאכול כמויות לא ראליות כדי להגיע לכמות חלבון מספקת ומחקרים שקראתי מעידים על עלייה באסטרגון אצל גברים שצרכו קינואה במשך שנתיים?

כוסמת? סבבה, אחלה מזון אבל רק 3.8 גרם חלבון ל100 גרם, זה לא ראלי.

צמחונות? דגים?(יש צמחונים כאלה ^_^ ) רמות כספית מטורפות והמלצות של משרד הבריאות האמריקאי ושל כל בעלי ידע בנושא שלא לצרוך יותר מ300 גרם בשבועיים לערך אם בכלל.

מוצרי חלב זה כמובן דרעק ידוע לכל, אני משתדל לא לצרוך אותם בכלל אלא אם מדובר בקוטג' לפני השינה בגלל הקזאין.

אז עם מה בעצם אני נשאר?
קראתי על אבקת חלבון מHEMP שכיבכול זה חלבון מלא, אבל בארץ זה עולה לא מעט - יחסית למנת הגשה כ - 7 שקלים למנה 20 גרם חלבון.
מה גם שזה לא לגמרי חלבון מלא, אלא כמעט לגמרי.
ישנה גם אצה בשם ספירולינה - כל מנת הגשה של 20 גרם חלבון לערך תעלה לי כ13 שקל למנה, מעל 100 שקל ליום אם אני צריך 160 גרם חלבון.

אני עכשיו שוקל 90 קילו על 1.83 לערך, המטרה לרדת ל75, ביחס למשקל שלי אני משתדל לצרוך 1.8-1.5 גרם חלבון לכל ק"ג של משקל גוף למרות שמומלץ אפילו 2 לכל ק"ג, גם אם נניח וארד בסופו של דבר ל75 ואצרוך כ100 גרם חלבון ליום... איך זה אפשרי בלי מוצרים מין החי?

כרגע התזונה שלי מורכבת בעיקר מחזה עוף אורגני וביצים ולפעמים קוטג' לפני השינה כמקור לחלבון, על חיטה כאמור ותרתי מזמן והפחמימות שלי מגיעות בעיקר מכוסמת ודוחן ככה שגם החלבון הצמחי שאני מקבל כסוג של משלים הוא די מועט.
אגב...ההעדפה שלי היא טבעונות, אני לא רואה הבדל גדול בין צמחונים ל-לא צמחונים(עם כל הכבוד, ההתעללות במשקים יותר גרועה עבור אלה שנשארו בחיים ו"מפיקים" מהם את ה"תנובה")

מקווה שלא עצבנתי אף אחד בגישה שיכולה להראות אגואיסטית למי שכבר שנים טבעוני או את הצמחונים, אשמח לתשובה בלי קילולים
 

eietmo

New member
שאלות טובות

אז אתחיל ואגיד- צמחונים לא אוכלים דגים. (הם לא גדלים על עצים או על שיחים...או באדמה..
)

שתים- פיטואסטרוג'נים....זה בעיקרון מיתוס. למען האמת כשחיפשתי מחקרים על פיטואסטרוג'ינים מצאתי דברים כאלה:
http://211.76.170.15/server/MarkWpapers/Papers/Papers 2004/P332.pdf
(זה מאמר שאומר שהפיטואסטרוג'נים בסויה עוזרות למנוע סרטן).
אני ריכזתי מאמרים על סויה (סתם כי עינין אותי) ובצורה גורפת, כל המחקרים שראיתי ונוסו על בני אדם *עודדו צריכת סויה*

שלוש- אני חושבת שהבעיה היא עודף צריכה. אתה יכול לגוון בין סויה, סייטן, קיטניות שונות, אבקת חלבונים, קינואה וכו'.

ארבע- מסתבר שחלבון מלא זה מיתוס. אני לא הבן אדם הנכון להסביר למה אבל יש כמה פה בפורום שיודעים קצת יותר ממני.

---
נקודות אחרות:
יש הרבה מבצעים על חלבון המפ- נסה אולי להזמין מחו"ל?

הנה אתר באנגלית שאולי יכול לדבר על פיתוח שרירים טבעוני:
http://www.veganbodybuilding.com/

בקשר למשקל, אישית אני שמתי לב שטבעונות (שנעשית בצורה בריאה, כלומר בלי אוכל זבל), גורמת לאנשים להגיע למשקל אידיאלי- אני עליתי במשקל כי הייתי צריכה, ידידה שלי ירדה כמה קילו, אני מכירה מישהו שירד 40 קילו ב8 חודשים (הוא היה צריך את זה). אני לא בטוחה מה יקרה אם אתה מפתח שרירים, כי שרירים שוקלים יותר משומן אז יתכן שבעצם תעלה.

בהצלחה!
 

z dead

New member
חלבון מלא מיתוס?

לא יודע, מדובר במשו די מדעי עד כמה שהבנתי.
הרי ישנן 8-9 חומצות אמינו הכרחיות.

לגבי שאר הדברים? בעקרון עניתי כבר ל"שינוי צורה" אבל יש שם התייחסות גם למה שאת טוענת.
 

merav999

New member
אאל"ט המיתוס מתייחס לכך שצריך לאכול באותה

ארוחה קטניות ודגנים כדי לקבל חלבון מלא :)
 

the new L

New member
חיטה היא מוצר שמזיק לגוף?

לא מוכרות לי ראיות מדעיות רציניות לכך.
 
שלום רב


ככל הידוע לי אם מבחינת בריאות נדבר הרי עוף נחשב דווקא להכי מסוכן. אם תראה את ההרצאה של מייקל גרגר (ואני מודעת לבעייתיות שיש בחלק, אבל לא בהכל) הוא מסביר למה דווקא עוף נחשב למזון מהחי המאוד לא בריא.

לגבי פיטואסטרוגנים- צריך לדעת שהרבה מחקרים הם מוטים (בעד ונגד) בגלל מי מממן אותם ומה רוצים להשיג (לצערינו היום רווח כלכלי שולט יותר מאמינות מדעית ומחקרים שמממנת אותם תעשיית החלב יגידו דברים רעים על פיטואסטרוגנים. לכל מחקר שיש מחקר שכנגד, אבל עד היום עוד לא יצא לי לראות טבעוני גבר או אישה שיש להם בעיות מהפיטואסטרוגנים באוכל, כולל את עצמי). מה שמפתיע אותנו אחרי שמפחידים אותנו לגבי פיטואסטרוגנים הוא שבקוטג' שאתה כאמור צורך יש אסטרוגנים של ממש, והם יעשו לך בעיות, לעומת פיטואסטרוגנים שזה רק "דמוי אסטרוגן". אז אם הייתי מפחדת מזה לא הייתי אוכלת קוטג'.
המחקרים לגבי סויה ופיטואסטרוגניה מראים גם שהיא עושה נשים עקרות, אך כמה שידוע לי טבעוניות הן אמהות, ואפילו בנות רגילות ששותות את האסטרוגן עצמו מהחלב של בעלי החיים עדיין מסתבר מצליחות להתמודד עם זה, אז אני נוטה לפקפק בנכונות של זה.

בנוסף רוב מי שאוכל מהחי אוכל גם קטניות, ואין דבר שאתה אוכל שהוא מוכן כמעט בעולם שאין בו סויה באיזושהי צורה (שמן סויה, מייצב צמחי מסויה, מתחלב לציטין סויה, רוטב סויה, חלבון סויה...). קטניות הן דבר נפלא שבני אדם חיים עליו בבריאות טובה, אינני מכירה אנשים שיש להם בעיות של פיטואסטרוגנים שהם טבעונים (וראה זה פלא, מעבר לכל מוצרי הסויה שכולם צורכים הם גם אוכלים טופו, שותים חלב סויה, מקפיצים ברוטב סויה, אוכלים פי כמה וכמה יותר קטניות ביום מאדם ממוצע...), אולי מישהו בפורום יגיד סוף סוף "אני כזה" ואכיר אחד סוף סוף, בעיני זה מיתוס.

לגבי זה שאתה מרגיש רע אחרי אכילת קטניות- אולי בשבילך זה לא מספיק להנביט אלא צריך אחרי זה גם לבשל (החלבון נשאר כמה שידוע לי, וזה מה שאתה מחפש), וככה זה יהיה ממש קל לעיכול. כמו כן תלוי עד לאיזה שלב אתה מנביט בדרך כלל (אני מחכה עם הנבט שממש יגדל עד פי 3 או 4 מהעדש עצמו ולא רק כשהוא מציץ לו). + יכול להיות שעדשים ספציפית לא סבבה לך אז נסה צבע אחר (יש שחורות, ירוקות, אדומות) או שעועית מש (שנובטת בקלות ונחשבת קלה מאוד לעיכול), או שתבשל אותם יותר ממה שכתוב במתכונים, או שטטחן אותן לתוך מאכלים אחרים וככה זה מדלל אותן (אתה לא אוכל לא פלאפל ולא חומוס? אף פעם?).

בנוסף אם תאכל הרבה חלבון ותפתח שרירים סביר שתעלה במשקל ולא שתרד, לא?

מקווה שעזרתי
 

z dead

New member
אני אסביר

אני בחדר כושר רק בשבל להוריד במשקל ומה שנקרא "להתחטב", ממש לא להפוך לאיזה בבון מנופח או באדי בילדר.
בגלל פציעות מכדורסל וכל מיני דיאטות לא נכונות שעשיתי המסת שריר שלי היא לא מהגבוהות.

מה שקורה כשמישהו בשלב החיטוב זה שהוא מוריד מכמות הפחמימות והשומנים ומשלים את הקלוריות מהחלבון, בנוסף החלבון חשוב כדי למנוע שריפה של שריר היות ואני צריך לעשות הרבה פעילות אירובית בנוסף למשקולות.
אנשים שמתאמנים ברצינות על לעלות מסה צורכים אפילו 2.2 גרם חלבון לכל ק"ג משקל, אני מגיע לגג 1.8-1.5.

לגבי התזונה -
את העדשים הנטבתי 3-4 ימים עד שיצא נבט די מכובד - 2-3 ס"מ, לגבי חלבון שנשאר? זה יורד בערך בחצי אחרי בישול.
ולא אני לא אוכל לא פלאפל ולא חומוס, שניהם דרעק מטורף במיוחד פלאפל.

לגבי העניין של אטסרוגנים ופיטואסטרוגנים, אני באמת שמשתדל לא לאכול חלבי כמעט בכלל אפילו לא את הקוטג' לפני השינה שדברתי עליו, רק פעם ב...
לגבי עוף? בעקרון אני אוכל חזה עוף אורגני שעל הנייר לפחות לא מוזרקים לו לא הורמונים ולא אנטיביוטיקה.
לגבי מחקרים על סויה? קראתי בכמה וכמה מקורות ברשת ובטח שלא באתרים שקשורים לתעשית המזון מין החי מין הסתם.
הכי טוב שהגעתי לגבי סויה זה שפיטואסטרוגנים הם אסטרוגן צמחי חלש יותר מהאסטרוגן המוכר אבל לאנשים עם חשד לדומיננטיות של אסטרוגן בגוף יש להמנע מהם, ולפי די הרבה סימפטומים אכן יש אצלי חשד לדומיננטיות של אסטורגן.
 
היי , החלבון לא יורד בחצי אחרי בישול

החלבון נשאר הוא לא בורח לשום מקום , הדבר היחידי שקורה הוא שמים חודרים לקטנית ככה שהערך עבור 100 גרם יורד בגלל שהמים תופסים משקל .

בכל מקרה אם לקחת 100 גרם קטניות בישלת ואכלת את כולם ,אכלת את כמות החלבון שיש ב 100 גרם קטניות יבשות ! .
 
ממש לא קשור לטמבל

הדברים האלו לא ברורים מאליו ומי שלא בקיא מספיק בנושאים האלו מאוד קשה להבין את ההבדלים האלו .
 

eietmo

New member
היית מעריכה אם הייתי מביא מחקר ספציפי בקשר

לסויה, ולא רק מדבר על מקורות.
 

27182

New member
עוף לא נחשב מסוכן

ד"ר גרגר אינו מקור אמין, והקונצנזוס המדעי לא מחשיב עוף כמזון לא בריא.
 

ssdd120

New member
בשביל מה צריך הרבה חלבון בשביל לרדת במשקל?

לדעתי ספורט אירובי כמו שחיה זה הכי אידיאלי, מרזה וגם עושה את הגוף הכי יפה (לגברים לפחות).

דעתי האישית היא שזה לא חייב להיות הכל או כלום, אתה יכול להיות טבעוני חוץ מפה ושם אחרי אימון..
 

z dead

New member
אני מכיר שחיינים

ואני מדבר על שחיינים מקצועים לשעבר, כמות החלבון והקלוריות שהם אכלו היתה מטורפת....
משו כמו 5000-6000 קלוריות ביום לפחות וכמות חלבון שלא מביישת אף באדי בילדר.
אין מה לעשות פעילות אירובית בין השאר שורפת שריר בשבל זה צריך(הרבה) חלבון ופחמימות.
 

Ofericko

New member
טבעוני, צמחוני, חלבון מלא, חלבון חסר, הנבטה,

שומנים, פחמימות, עוף, סייטן, סויה, קינואה, דגים, כספית, ביצים, כוסמת, קוטג', חיטה, אבקה, גסטרולוג, תנובה, אצות, חיטה, התעללות, קזאין, בשר, חלב, אסטרוגנים בפיתה.....

תגיד, מה יש לך נגד ירושלים???
 

z dead

New member
לעצבן לאומנים וסתם ירושלמים זה לא נורא כ"כ

זו אפילו מצווה.


חוץ מזה שברור שזו פרובוקציה זולה שלא באמת תעצבן מישו.
 
המון תשובות בגוגל

הייתי בוחר משם משהו אבל אולי עדיף שאתה תעיף בזה מבט
חיפשתי בגוגל "weights lifting vegan protein"
 
למעלה