אימהות עובדות - שאלון קצר

babelito

New member
אימהות עובדות - שאלון קצר

שלום, במסגרת מחקר שאנו עורכות אנו זקוקות למשתתפות שהן אימהות עובדות, השאלון כמובן אנונימי, תודה על שיתוף הפעולה,

babelito

New member
סליחה תיקון הלינק

בהודעה הקודמת צורף הלינק הלא נכון להלן הלינק המתוקן

עניתי. מעניין..?

אני יכולה לחסוך לכן את העבודה הקשה של ניתוח השאלונים, להלן התוצאות: אמהות עובדות הן לא אמהות פחות טובות רק עם יותר רגשות אשמה הן היו מצאוד רוצות לבלות יותר זמן עם הילדים, להוציא אותם יותר מהמסגרת החינוכית וכו' יש הרבה דילמות שמזמנת העבודה (שעות נוספות, ילד חולה) ומתמודדים איתן בהתאם למצב מעניין אותי מהי שאלת המחקר שלכן?

לעיתים, אמהות עובדות

הן אמהות שיותר משקיעות. זה יכול להיות, בגלל רגשות אשמה כמו שכתבת, אילנה, וזה יכול להיות שבגלל שהן חשות סיפוק בעבודה, הן פנויות יותר נפשית להשקיע בילדים ולא בלהיות מתוסכלות מישיבתן בבית. כל הנקודות האלו כל כך שונות אצל כל אחת. באמת מעניין מה שאלת המחקר. בשביל מה לחקור? כי צריך לקבל ציון וחוץ מזה, איך סבא שאל אותי פעם "הוכיחו את זה במחקר?" השאלה הזו נשאלה כאשר ספרתי לו שאני עוברת לגור יחד עם החבר שלי (כיום בעלי), כי תקופת הניסיון הזו יכולה להפחית את סכנת הגירושין.

אני תמיד צוחקת

שאמת המידה הכי טובה שלי הן הבנות למשל הקטנה - שהיא ילדה שמחה, קלילה וזורמת באופן כללי שלא עושה ענין מכמעט כלום טפו עליה ובגן שלה יש ילדים (בעיקר ראשונים) שמקבלים הרבה מאוד זמן הורי, במקרים מסויימים אובססיבי, וחלקם מתקשים מאוד בהתמודדות עם הקשיים הכי טריוויאלים של "הוא לקח לי" "היא עשתה לי" מכיוון שאנחנו גרים בקהילה קטנה יוצא לפעמים שאני פוגשת במהלך היום את הגן בטיול וגם אז אני רואה את השמחה הגדולה של הקטנה בפגישה ומשקיעה את כל כולי בדקות היקרות האלו - אבל הפרידה נעשית בכיף, בלי בכי קורע לב כך שכנראה היא לא סובלת מחסכים משמעותיים או חרדת נטישה ואיך זה שהילדה שאמא שלה מקפידה לאסוף בכל יום ב15.30 דופקת סצינות מהסרטים..? אני מודה שאני שונאת את זה כאשר ביום היחידי בשבוע שאני מביאה ולעתים גם לוקחת אותה מהגן, יום שישי, המטפלות מקדמות את פניי בברכה "איזו אורחת"! אבל גם לזה מתרגלים. דווקא האמצעית, הסנדויצ'ית שלי, מצהירה בתקופה האחרונה שאנחנו לא מבלות מספיק זמן איכות יחד ומרימה גבה כשאני חוזרת מאוחר מאוד הביתה אבל יש לי חשד שכסנדויצ'ית קלאסית מדובר בצורך שלעולם לא יתמלא... אני מנסה לקחת אותה מדי פעם לימי כיף רק שלנו (רצוי מבחינתה על חשבון לימודים)

למעלה