אילוף של ההאסקית ההרסנית שלי

mishkind

New member
אילוף של ההאסקית ההרסנית שלי

היי לכולם, יש לי האסקית כמה חודשים, היא בעלת אופי חזק עם נטייה לברחנות בעיית צרכים בגינה והשחתה של עציצים. עם כל זאת אני אוהב אותה מאוד כי היא מלאת חיים עם לב ענק וכיף לה בבית החדש שלה. לקחתי שני שיעורי אילוף אצל מישהו שנהג בשיטות אכזריות של משיכה והענשה והחלטתי שזה מספיק לי. זה די הכניס אותי לטראומה ועל אף הרצון שלי לאלף אותה אני לא רוצה שהיא תבצע פקודות מתוך פחד. חוץ מזה לא יכולתי לשאת את המבט העצוב שהיא נתנה לי. אני מעוניין לבצע אילוף חיובי ואני מעוניין לעשות זאת בעצמי . האם תוכלו להמליץ לי על שיטת עבודה מומלצת או על ספר מומלץ שיכול לעזור לי באילוף, אני צריך לציין שאני לא מעוניין לעבוד עם מאלף גם אין לי כסף אני סטודנט תפרן

phobe1

New member
ספרים באנגלית זה בסדר?

אם כן ממליצה לך ככה:
http://www.amazon.com/Dont-Shoot-Dog-Teaching-Training/dp/0553380397 Don't Shoot the Dog by Keren Pryor
http://www.amazon.com/The-Culture-Clash-Revolutionary-Understanding/dp/1888047054 Culture Clash by Jean Donaldson
http://www.amazon.com/On-Talking-Terms-With-Dogs/dp/1929242360 Calming Signals by Turid Rugaas

מבחינת האינטרנט הכי קל ונוח לדעתי לראות את הסרטונים של ערוץ היוטיוב של kikopup, מלא סרטונים שמסבירים מלא דברים על חינוך ותקשורת (הכל חיובי כמובן).

Yukita

Active member
מנהל
מוסיפה

גם לסטודנט תפרן אמורה להיות אפשרות להזמין לפחות שיעור אחד עם מאלף חיובי טוב, גם כדי לקבל קצת עזרה בתחילת יישום של אילוף, וגם כדי לוודא שאין פה בעיות שעלולות להחמיר בטיפול לא נכון.... במפגש אחד או שניים אפשר לקבל המון טיפים להמשך עבודה עצמית.

mishkind

New member
תודה רבה

אני יכול מהספרים האלה להתחיל ישר באילוף?
אני לא מעוניין בעוד פגישות עם מאלפים, ובאמת שאין לי כסף עכשיו
עעוד שאלה שמעתם על שיטת הקליקר?

phobe1

New member
היי שוב

עבודה עם קליקר היא סוג אחד של עבודה בשיטה חיובית., הספרים והערוץ יוטיוב יסבירו את זה.

אבל כמו שיוקיטה כתבה לך, אני ממליה גם להיפגש לשיעור או שניים עם מאלף מומלץ שעובד בשיטות חיוביות בלבד בשביל שידריך אותך בהתחלה. כמו כן, חשבו מאוד מאוד מאוד לא לנסות לטפל בבעיו תוקפנות למיהנם לבד.

אני מבינה שהייתה לך חוויה מאוד לא טובה עם מאלף. גם לי היו כאלה בעבר. עם הכלבה הראשונה שלי לפני הרבה שנים ניסיתי לפגישה אחת 5 מאלפים שונים וגירשתי את כולם מהבית. חייתי את כל חייה עם בעיות התוקפנות שלה כי לא הסכמתי לנסות עוד מאלף. עם הכלבים האחרים שלי כבר חברה שלי סיפרה לי על אילוף בשיטות חיוביות והחלטתי לנסות. זאת הייתה ההחלטה הכי טובה שקיבלתי מבחינתת הכלבים שלי!
אם בכל זאת אתה מוכן לנסות מישהו אחר, בגישה לגמרי אחרת אתה מוזמן לכתוב באיזה איזור אתה גר ואנחנו נמליץ לך.

mishkind

New member
שוב שלום

אני גר באיזור כרמיאל , אולי לא התנסחתי לא נכון אבל אין לי לכלבה שלי שום בעיות תוקפנות היא מעולם לא נשכה או תקפה או בנאדם או בעל חיים. הבעיות שלה הם בעיקר של צרכים וברחנות והעובדה הפשוטה שכאשר אנחנו בטיול היא לא ממש שמה עליי מה שכבר הבנתי שזה טבעי לחלוטין כרגע כי הגירויים מסביב הרבה יותר גדולים ממני.

djinnie

New member
A true Husky

About trying to escape, as another Husky person put it, "she knows about your fence more than the person who made the fence does". I suggest that you try to get a good trainer's help, a dog can be perimeter trained, so that she wouldn't want to run away, but it would be better to have the guidance of someone who knows how.

About housebreaking, the most important thing is NOT to punish her, not even by talking harshly to her, when "mistakes" happen. She is still young, she will learn. My puppies learned very quickly to relieve themselves on newspapers, and then the transition to doing it only outside was very easy and smooth. NEVER punish, that's the big secret!

Good luck!

war path1

New member
וואי לאסקים יש קטע של גזע שהם ברחנים

זה תמיד מפליא אותי מחדש.
לימוד הפקודה "אליי" דחוף!

הא"ב זה להוציא לה מספיק אנרגיה

הספורט המושלם לגזע, במידה והגיל והבריאות מתאימים, זה רכבות כלבים.
הציוד הבסיסי זול (אם יש אופניים) ואת השאר אפשר ללמוד בקלות בעזרת תושבי האזור שעוסקים בכך.
ראה פרטים בקבוצה https://www.facebook.com/groups/471979949511557/

בהצלחה

fi0na24

New member
חחח עכשיו ראיתי שגם כתבת על זה

גם בהמלצות, טובות השתיים מן האחת

war path1

New member
מאלפת מקסימה גם תופס? שלחי לי בפרטי אם כן

מאלפת בשיטה חיובית. ללא אלימות.

למעלה