איך תופרים לולאה ביד?

איך תופרים לולאה ביד?../images/Emo53.gif

אני תופרת כיס ללפטופ. אני רוצה לסגור אותו עם כפתור ולולאה שגזורה בבד. איך עושים גימור לולאה בבד כך שלא יפרם בלי מכונת תפירה? בתפירה ידנית? (המכונה שלי לא עושה כאלה דברים)

אין לך תפר זיגזג במכונה?

לא חייבים רגל מיוחדת לתפירת לולאה. הנה הוראות אם אין לך זיגזג, תנסי אולי (לא מנסיון...) ליצור ביד משהו דומה למה שמראים בקישור. בהצלחה!

המכונה לא עושה לולאות כפונקציה

ז"א יש כאלה שכן, אבל גם בלי את יכולה לעשות- כך: אני מסמנת לי את האורך של הלולאה, ואז בעזרת תפר זיגזג צפוף מאוד על הזיגזג הכי גדול עושה כמה תפרים לפי תחילת איזור הפתח שאני רוצה ללולאה, כשהגעתי לתחילת הסימון אני מעבירה את המחט לצד ימין ומקטינה את הזיגזג- תופרת בתך צפוף עד סוף הסימון ושוב עושה זיגזג גדול לעוד כמה תכים. עכשיו מזיזה את המחט שמאלה ועל אותו גודל של מקודם (בינוני-קטן) עושה ברוורס תכים עד שמגיע לזיגזג הגדול של ההתחלה. מקווה שהייתי ברורה... אם לא- תשאלי.

תיתי א

New member
לא חייבים לעשות את הזיגזג האחרון ברוורס

אפשר גם לסובב את הפריט ולתפור לכיוון השני...

סתם מבקרת

Active member
מצרפת לך קישורים שמראים את צורת התפר

1. וידאו - http://www.5min.com/Video/How-to-Sew---The-Button-Hole-Stitch-140618126 בוידאו היא מראה תפירה על קצה של בד. את צריכה לעשות תפר צפוף מאד והקצה של הבד הוא בעצם הצד הגזור של הלולאה. 2. http://www.needlenthread.com/2006/07/buttonhole-stitch-various-uses.html הציור הרביעי מראה למעשה איך תופרים את הלולאה רק שכאן הפתח גדול מהלולאה שאת צריכה. מקווה שהבנת את העיקרון

אז קודם לתפור

סביב ההמלבן שאמור להיות הלולאה ורק אח"כ לגזור/ לפרום? או שקודם לחרוץ ואח"כ לתפור מסביב?

סתם מבקרת

Active member
תלוי בסוג הבד ובמה שנוח לך יותר. אם הבד הוא

כזה שלא נפרם בקלות, אולי יהיה נוח יותר קודם לחרוץ ואח"כ לתפור. אם הבד הוא מהסוג הנפרם בקלות, כדאי קודם לתפור ואח"כ לפתוח בזהירות באמצעות פורם. כדאי שתקפידי על אורך תפר אחיד, כלומר לתפור לפי חוטי האריגה של הבד ודי צפוף ולא מרווח כמו שמראים בוידאו שצירפתי קודם. אגב, התפר נקרא בעברית תך שליבה. ועוד הערה - הקפידי לתפור היטב בשני הקצוות הקצרים של המלבן, כדי שהלולאה לא תפרם ותתארך.

למעלה