איך שומרים

חמם את המנוע לפני כל נסיעה

בערך 2-3 דקות אם אתה ממש ממהר הנע את הקטנוע חכה חצי דקה סע בערך 5 דקות על מהירות נמוכה עד לחימום יעיל של המנוע . כמובן טיפולים בזמן עם חריגת ק"מ כמה שיותר פחות אל תגיע למצב שאתה נוסע על אדיי דלק , כל הג'יפה של הדלק נמצאת בקרקעית טנק הדלק תקפיד למלא שמחוג הדלק מגיע לקצת פחות מרבע טנק .

אהוד א1

New member
מסכים איתך.

זה באמת הגיוני שבתחתית המיכל תהיה ג'יפה. השאלה היא רק (עוד רמז) האם הדלק זורם למנוע מתחתיתו של המיכל...

בדיוק

צינור הדלק לא יכול לשבת גבוה במיכל כיוון שהדלק ישאב לתוכו עד גובה מסויים . לכן הצינור חייב לשבת בקרקעית המיכל כדי לשאוב את כל תוכלת הדלק במיכל... גם אם יש ג'יפה !! אהוד .. הבנתי את נקודתך [ והרמזים ] תודה :)

For Martha

New member
שאלה מעניינת,

ממה נובעת הג'יפה? ז"א מה הג'יפה הזאת? אבק? אני אישית לא מכניס חול למיכל, הדבר היחיד שנראה לי הגיוני הוא קילוף פנימי של הטנק דלק,לא כן?

אף אחד לא רוצה להכניס חול למיכל

תאמין לי ... כל הג'יפה הזו נובעת ממשקעים של הדלק [ אין לי מושג לגבי איך זה נוצר ] הדלק כאמור לא נקי ב 100 אחוז ..

באדי

New member
הרשה לי לחלוק עליך.....

מה שאמרת זה נכון עובדתית - המשאבה + מיקום צינור היניקה בתחתית מיכל הדלק, אך ישנו הבדל מהותי בין אם המיכל מלא בדלק או ריק - קשה להסביר את התופעה אך משקעים השוכבים בתחתית המיכל ישאבו החוצה כמעט רק כאשר המיכל מגיע לסיומו ולא כאשר ישנו מספיק דלק במיכל. להמחשת התופעה, קח מיכל שניתן לראות מה קורה בתחתיתו -אפילו אמבטיה טובה לעניין - שם קצת משקעים בתחתיתו (חול למשל), מלא את המיכל במים, כאשר הוא פקוק ואז שחרר את פקק האבטיה או המיכל - אתה תראה תופעה מעניינת שאין לי הסבר מדעי עבורה, אך תוצאתה היא, שמשקעים נוטים להיסחף לכיוון פתח היציאה כמעט רק בזמן שכמות הנוזל לקראת סוף המיכל.

עשית את הבדיקה הזו ?

לא רק שקשה להסביר את התופעה שאתה מדבר עליה... אלא גם די להאמין לה. לעניות דעתי (עניין תחושתי לחלוטין, לא מדעי) בכל מיכל דלק (במבנה שלמיכל דלק, ולא אמבטיה) תוכל למצוא שאריות לכלוך (אם קיימות כאלו) בנקודת הניקוז שלו (בהנחה שמדובר במערכת ללא משאבה) ללא קשר לכמות נוזל שבו. במיוחד אם הוא נמצא במנוחה.

Mr. Pooh

New member
קוראים לתופעה שכבת גבול.

במים עמוקים, השכבה הקרובה לפני השטח סטטית, זוהי שיכבת הגבול. כאשר עומק הזורם נמוך מאוד, שכבת הגבול מצטמצמת ומתחילה לנוע יחד עם המשקעים.

וזה קשור לעניין.... איך בדיוק ?

הרי הדלק נשאב למנוע מחלקו התחתון ביותר של המיכל, שממש לא במקרה זהו גם מיקום המשקעים... מה הקשר לשכבת הגבול ? אם נקח בקבוק קולה, נמלא אותו במים (או דלק), נשים בפנים מעט חול, נסגור אותו נהפוך אותו למספיק זמן שהחול ירד קרוב לפקק, ננקב בפקק חור גדול מספיק שיעבור בו חול, ננקב חור בתחתית הבקבוק (שפונה כמובן כלפי מעלה) עבור כניסת אוויר, הרי שע"פ משנתכם החול לא יזרום החוצה עם המים, עד שהבקבוק יתרוקן... מישהו מהמר על תוצאות ניסוי שזה ? אני מוכן לערוך אותו ולפרסם תוצאות כאן אם יהיו הימורים מעניינים מספיק...

ז ר ח

New member
כרגיל.

הוא מנסה להראות ידע לא רלוונטי.

For Martha

New member
../images/Emo207.gif כובע פלאג + פלאג

למרות שמחר אברר, סתם מעניין אותי. כמה אמורים לעלות 2 אלו - לווספה כן?

למעלה