איך רידינג בים הזה? יש שם סיכוי?

טרולוס

New member
מה גובה הגלים ........

כך בחשבון שאם הים גבוה מידי לא תוכל להיכנס מהצד אלא אם כן אתה נכנס עם אישור ולא כמו פרטיזן. ברמת העיקרון בכל מקום בבריכה יכולים להיות הפתעות אבל בימים של גלים של כמטר כדאי לנסות לזרוק רולר אם מצוף (לא חייב מצוף זריקה) עם תלאי של 3 מטר שני קרסים וגמברי לכיוון הים באזור הראש :סרגוסים גדולים ודניסים של 400-500 גרם באים להוריד צדפות מהסלעים שיוצאות בימים שהים גועש(הגלים מביאים להם אוכל ואויר). מכרים שלי שדגים לרוב כך רק בימים של גלים הולכים לתפוס את הסרגוסים הגדולם באמת, נדהמתי שראיתי את השלל מימים כאלה......................

איש אש

New member
זו המטרה.

יש דייגים שדווקא בים גבוה וקשה מוציאים אחלה דגים - סרגוסים או בורים. על כאלה בא לי.

איש אש

New member
לא יודע, בחיים לא הייתי שם.

אני מכיר את רידינג רק מהסיפורים כאן בפורום. חשבתי שאפשר להגיע לצד כמו במרפסת בחדרה וששמה דגים. נראה לי שאנסה את החוף הסיני באולגה, או משהו באזור. הקטע עם הסרגוסים מדליק אותי. יש לי כמה דברים לעשות, אבל אני עצבני וחסר מנוחה. השאלה - אם לעזוב הכל, ללכת לתפוס ראדאס ... או ללכת לנסות לעשות דברים שיביאו כסף למשפחה... בעייה קשה.

איש אש

New member
הים יורד, נראה לי שאקח צ'אנס.

לפי הנתונים הטכניים, הגלים בסביבות מטר ועשרה עד מטר שמונים, דרומית - מערבית של 0.8 קשר, שזה לא רע. נראה שווה נסיון באולגה, אח"כ נלך לארגן פרנסה.

ה ד י י ג

New member
איש, גלים...

איש, מהיכן אתה משיג את הנתונים הכי מדויקים על גובה גלים? לפי המצלמות ב ISRACAM אי אפשר לאמוד באופן מדויק את הגובה (מה עוד שהצילום הוא לא מזמן אמת).

איש אש

New member
יש בישראקאם כמה קישורים מועילים:

כנס לים ורוחות, תמצא כמה תחזיות. אני מעדיף את המצופים . יש מחיפה, ת"א ואשדוד. מתקבלים: גובה גל ממוצע, גובה גל מכסימלי, מרווח תדירות הגלים בשניות, מהירות רוח (בקשר ימי - 1 קשר שווה 1.8 קמ"ש), כוון רוח באזימוט, לחץ אטמוספרי במיליבאר. באתר של אופסימיסט יש נתונים מהמצוף בחדרה שכוללים את הנ"ל + כוון זרם, מהירות זרם, מצב גאות, מצב קודם. קח בחשבון שנתתוני מצופי העומק - גלים יהיו גבוהים ב- 30% לפחות מגלי החוף.

אוהד155

New member
תנסה

את הילטון,מקווה שתוכל להעלות על השובר. כשהים סוער ואם זרמים,אני הולך לסוף השובר גלים בצד ימין אם בוס אתה זורק בגבול הסלעים חול יש שם אחלה של בורי לפעמים נורא גדולים. מאוד רצוי לחם ריסוס אבל אני יודע שגם בלי תופסים. אם אתה רוצה קרסים גדולים לך טיפה באמצע השובר בימיני שמה יש. אני מזכיר לך שלא תמיד זה ככה,תנסה ותראה בהצלחה!!!

ב ו ר י

New member
אם כבר הזכרת את הכניסה

אז לפני כשבוע הייתי ליד רידינג, סתם עשיתי טיול לאורך החוף, ואמרתי לעצמי שאני ינסה לראות על איזה בריכה אתם מדברים, ולא כל כך הצלחתי למצוא. הגעתי לשם מכיוון נמל ת"א (כלומר הלכתי מכיוון דרום לצפון), והגעתי לחנייה של המכוניות שנמצאת ליד החלק הרחב של נחל הירקון (קצת לפני שהוא נכנס אל הים). הכי מערבה שאפשר ושם היה חסום עם גדר, והייתה כזו מנורה שנדלקת מעצמה שמתקרבים. המשכתי קצת צפונה, לכיוון החנייה של האוטובוסים, והיו שם 2-3 כבישים שמובילים פנימה. בקיצור, לא ידעתי באיזה מהם, אם בכלל, לבחור. אתה יכול לנסות להסביר לי על איזה כניסה דיברת אז, שצריך לעבור איזו גדר , או מדרגה כלשהי.. תודה מראש !

טרולוס

New member
הגעה לרידינג.

מכיר את הגשר המחבר בין רידינג לנמל תל אביב, איפה שיוצאים המיים החמים? תעמוד בצד של רידינג ותסתכל מערבה (אתה בחניון)תמשיך להתקדם מערבה עד שתגיע לגדר ואז תסתכל לכיוון הים מערבה תראה מין רחבה שנושקת למיים ותראה את המדרגה שרצה לאורך הגדר של רידינג ממנה יוצאים שני זרמים קטנים של מיים חמים ,צריך ללכת לאורך המדרגה או אפילו בתוך המיים אם הם לא גבוהים מדי(זהירות על המדרגה ,יש לפעמים אצות ואפשר להתחלק בקלות ,מניסיון לא נעים ליפול כשהים גבוה בארבע בבוקר ממש לא נעים!!!!!!) אחרי שעוברים את שני חלקי המדרגות (באמצע תראה יש מן רחבה) כבר הסיפור קל יותר עולים על הסלעים וממשיכים לאורך הגדר עד שמגיעים למעגן ,אישית אני חושב שזה אחלה מקום לתפוס בורי, ומה שבא לאכול את הבורי מדי פעם........................ מומלץ לנסות להיכנס פעם ראשונה באור יום ושהים שקט!! בהצלחה למי שינסה........רק בזהירות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ב ו ר י

New member
תודה

קראתי את ההסבר מס' פעמים, ואני צריך לראות בעיניים בשביל להבין, אבל אני חושב שהבנתי.. אני אקח את ההסבר איתי לים.
שוב תודה !

למעלה