אני עוד לא החלטתי אם אני אוהב או שונא
את הדברים האלה. כשהייתי בהודו הייתי גורס קצת זרעי שומר אחרי כל ארוחה (בדרך כלל יש להם כאלה בכל מסעדה - אני אישית הכי אהבתי את הזרעים המצופים במנטה שאכלתי פעם), אבל כשניסיתי לבשל בעצמי אוכל הודי עם שומר זה די הגעיל אותי. מאז הוצאתי את השומר מהמסאלה שלי
הטעם זהה, אני מסכים איתך, אבל תראי מה כתוב בויקיפדיה האנגלית (על הצמח ליקריץ/שוש קירח): Liquorice (pronounced /ˈlɪkərɪʃ/ LIK-ə-rish),[2] also licorice, is the root of Glycyrrhiza glabra from which a sweet flavour can be extracted. The liquorice plant is a legume (related to beans and peas), native to southern Europe and parts of Asia. It is not related to Anise, Star Anise or Fennel, which are the source of superficially similar flavouring compounds. מצד שני, כתוב שם שמחזקים את הטעם של הליקריץ עם שמן אניס (לא שומר - הם אמנם מאותה משפחה, אבל זאת משפחה שכוללת גם קימל, כמון, שמיר, גזר, סלרי ופטרוזיליה). הסיבה שיש לאניס, ליקריץ (הצמח), אניס כוכבי ושומר טעם דומה זה convergent evolution. מדובר בזנים שונים, אבל בכולם יש משום מה כימיקל מסוים שנותן את אותו הטעם:
http://en.wikipedia.org/wiki/Anethole לפי ויקי, החומר שיש בטרגון הוא אחר, אבל דומה. מצד שני, זה חומר שקיים גם בבזיליקום, אבל קשה לי להרגיש טעם אניסי/שומרי בבזיליקום. אם כבר קימל, יותר דומה, לא? (אני שואל אותך בתור אחת שנגעלת - אלה שנגעלים בדרך כלל מזהים הכי טוב
)