איך עושים שינוי?

איך עושים שינוי?

שלום לפורום המקסים הזה.
חלק מכן/ם מכירים וזוכרים אותי, חלק לא.
מזמן לא כתבתי כאן.
כל פעם זה בא לי בגלים.
בזכות הפורום הזה הצלחתי לשחזר את העבר שלי. כל הילדות שלי נמחקה לי מהזיכרון, וכשקראתי פה - הרגשתי שגולשים כתבו את המילים שלי! את התחושות שלי! הזדהתי כמעט עם כל מילה שקראתי והרגשתי שמצאתי "בית".

עברו מאז 3 שנים.

הספקתי לעבור כל כך הרבה בשלוש השנים האלה.

אבל אני עדיין מרגישה שאני לא נמצאת במקום בו אני צריכה להיות.
מרגישה שאני עוטפת את עצמי בשכבות הגנה. בין אם זה שומן (אני שוקלת כ-25 ק"ג יותר ממה שאני אמורה לשקול
) בין אם זה תוקפנות יתר שבאה לכפר על החששות והפחדים שלי.
אני נכנעת, אני נותנת שינצלו את התמימות שלי (נפשית - לא פיזית), אני נותנת שידרכו עליי.
ואני כועסת על עצמי.
אני פוחדת מכל דבר. פוחדת שיכעסו עליי, פוחדת שאאכזב, פוחדת שאני אמא רעה, פוחדת שאני לא אצליח להתפרנס, פוחדת. נקודה.

ואני יודעת שאני לא אמורה להיות כך.
יש לי את כל הסיבות להיות גאה בעצמי, בהישגים שלי.
איך לעזאזל עושים את השינוי?

אני כ"כ מוזנחת. לא מטפחת את עצמי, לא מקפידה על מה שאני לובשת, לובשת סתם סמרטוטים.
אני שונאת את עצמי!

איך משנים את זה? מאיפה מתחילים? איך יורדים במשקל? איך מתחילים שיגרת טיפוח? איך משנים את המלתחה? איך משנים את הבפנוכו...?

אוף.
כ"כ רוצה להיות במקום אחר מבחינה נפשית. אבל איך???

wolfbrother27

New member
אז ככה...

שינוי אמיתי נובע מבפנים אחותי.... את רוצה לעשות שינוי בחייך, תתחילי בדברים הקטנים, תתחילי לשנות הרגלי התנהגות שחוזרים על עצמם, תשני את הצבעים שאת לובשת, תחליתי על מנטרה עם משמעות טובה ותשנני אותה כל פעם כשאת מרגישה את הפחדים... שינוי בריא הוא תהליך איטי המרגיל אותך בזמנך את להתרגל למצבים החדשים שכל צעד קטן נוסף מביא. אני הייתי מציע לך תרגיל קטן, סוג של טקסיות סמבולית נגד פחדים: קחי דף ועט, תרשמי את הפחדים שלך על דף בצורה הבאה: אני מפחדת מ(כאן את רושמת ממה את פוחדת), תשקיעי קצת זמן ברשימה הזו ותנסי למצוא באמת את הדברים שאת מפחדת מהם. אחרי שהשלמת את הרשימה... תתחילי להוסיף אחרי כל "אני" ברשימה את המילה "לא". כשאת מסיימת את הרשימה, תביטי בה ותריאי אותה לעצמך בקול... מספיק שאת תשמעי את עצמך. תנסי את התרגיל הזה מספר פעמים ותראי שלמילים שלך יש כוח לשנות את המציאות היומיומית שלך יקירתי.
יש כוח ובהצלחה
אני כאן

דובי

מייפלס

New member
שיטה אחרת שאני מכירה :

לקחת דף ועט ולהתחיל לרשום בדרך חיובית בלי ( וזו דוגמא מצוינת לדרך השלילית , בעיני ) מילים שליליות - לא "לא" , לא "אני מפחדת" וכו' , אלא "אני אמיצה כאשר אני ... " , " אני מרגישה טוב עם עצמי כאשר ... "

הבנת ?

למעלה