איך עובדים עם רגשות נמוכים?

KFIRB

New member
איך עובדים עם רגשות נמוכים?

כגון פחד? חרדה? עצב? תסכול? חוסר אמונה? כישלון? הצפה רגשית? סערת רגשות.

כפירוש תזכור מקסים שכמותך

רגש הוא תמיד בחירה של האדם אני בוחרת איזה רגש ישלוט בי ובאיזה עוצמה דמיין לעצמך שאתה נוסע בכביש ופתאום אתה מגיע לצומת עם הרבה אפשרויות לנסיעה,אחד לירושלים, אחד לחיפה, אחד לתל אביב, אחד לאילת וכ"ו עכשיו במקום מקומות תחשוב שהנתיבים הם רגשות נתיב אחד הוא כעס, השני חרדה, השלישי עצב, הרביעי תסכול החמישי שמחה, השישי תקווה, השביעי חמלה, השמיני אהבה וכ"ו הנתיב שתבחר לשם אתה תגיע, אבל ההגה תמיד בידיים שלך, אתה זה שמפנה את המכונית לנתיב שבחרת לנסוע אליו וגם אם גילית שטעית לא נורא, אפשר להסתובב ולעלות על נתיב אחר אז תבחר נתיב שיעשה לך טוב

הייתי מסייג את זה

לפעמים צדיק עובר מבחנים בהם נותנים לו עוצמות רגש , לדוגמא: אוספים פקטים של כל החטאים היום יומיים של כולם , ונותנים לו לחוות את כל עוצמת הגואל והרגש במכה , כדי לעורר את רמת החיה שבו (מתוך הנהר"ן), ולראות עם הרמה הזו יכול הוא להתמודד בלי להתפרק קיומית . ואז עולה בו רגש מלווה מתוך רמת החיה , ואם אחרי זה הוא עדיין עושה פעולות כמו להניח תפילין כאשר רמת ההשפעה זה מעבר לרמת הטעם והדעת , ואזי זה כאילו מבחן האם הוא מאמין למרות ההפך הגמור קורה וללא השגחה . ומעבירים מבחנים כאלה ועוד, כך שלא היית אומר שזה בבחירת האדם , יש טווח שבשליטה ויש שלא . למי שיש נשמה כוללת והוא עושה תיקון , הוא מחולל מכל הפשעים של כולם , ואזי אותו עניין של מבע ריגשי או הוא מועבר משהוא אפל ורע , כתיקון . כך שרק טווח דק הוא בשליטה של אדם , וזה לא נתון לעיתים לבחירה . ויש ריבוי של מצבים קיצוניים שבהם אדם מועבר מעבר לטווח הטעם והדעת שלו , ובטח מעבר לבחירה שלו . כך שהייתי מסייג את הדברים ... דוד

חשבתי

שנתנו לך תפקיד כזה להעביר כל מיני חוויות כאלה לא? עכשיו לגבי איך עובדים , יש לזהות את מוטיב מאורי האש שבהם , ואז להגדיל את מאורי האור . אדם כאשר הוא עובר תהליך העצמה , יכול בנקל להגיע למבעים כגון אלה , וזה יכול אף להגיע לעיוות פיזי מרוב עוצמה . בדרך כלל ניתן לראות מי יציב יחסית , אם הוא מועבר העצמה כגון זו והוא לא משתנה לאחר מכן בהתנהגותו . ההתמודדות שזה לא מדובר בהעצמה : זה לזהות את מאור האש שמאחורי כל רגש כזה , דהיינו לזהות בפנימי היכן העצב המגורה , ואז להכניס בזה מאור אור . דהיינו להכניס אור , אם זה ע"י קריאת מזמורים בתהילים או תורה , ואז לעבוד על ההפרעות באיזונים הנפשיים , הנובעים מהשינוי ביחס בין מאורי האש וכניסת מאורי האור והשקטת מאורי האש . דוד

ינוקא1

New member
אני לא חושב שהם "נמוכים"

הם חשובים ואסור להדחיק אותם לטובת רגשות "נעלים". יש כמה דרכים - דרך אחת מומלצת : 1. לאפשר לעצמינו להרגיש אותם. במלא עוצמתם. פשוט להזמין אותם לבוא. 2. לנשום ולנשוף תוך כדי שאנו מרגישים אותם. לנשוף החוצה את כל הלחץ , ולהכניס אוויר נקי.

KFIRB

New member
נמנעתי בכוונה לקרוא להם שלילים

מה שלומך יוסף? מזמן לא התכתבנו ....

ינוקא1

New member
אז סבבה. צודק.

אם אני כרגיל מקשקש בפורומים סימן ששלומי טוב
יום נהדר שיהיה לך !

snoopytush

New member
בוקר טוב

לא קשקשת כתבת לו את כל הרעיון התיאורתי של הריברסינג בשתי שורות

ינוקא1

New member
דברים פשוטים עובדים הכי טוב , תמיד.

ביחד עם זה אני לפעמים קצת מסתייג מהנשימות החזקות בריברסינג , לפעמים זה מאוד נכון ולפעמים פחות. אם צריך לפתוח סטגנציה חזקה , אז זה נכון. אבל בדרך כלל הדבר היותר נכון זה דווקא להיכנס לרגיעה , להזמין את אותו הרגש , ולנשום מתוך זה.

פיה 61

New member
הם שלילים בעיקרון

אבל גם אותם צרכים לקבל ולא להדחיק אותם .. לקבל ולדעת גם לשחרר את אותם הרגשות ..

פיה 61

New member
שחרור הרגשות

1 דמיון מודרך להכיל את אותם הרגשות לקבלם ואחר כך להפרד מהם לראותם נעלמים .. 2 הצהרות בנושא הרגשות לקבלם ושיחרורם להגיד שאין יותר צורך באותם רגשות כבר לא משרתים וכו .. 3 שאיפות ונשיפות ..

kagome10

New member
מקשיבים להם

בשקט בשקט, באהבה, ובקבלה. פשוט נותנים להם מקום. רק שאני לא חושבת שהם נמוכים.

פחד ומרעיו....

נשימה והתבוננות היכולת להביט לתוך הלהבה...ולא לברוח מהפחד גורמת לפחד לחזור לגודלו הטיבעי והאמיתי....דהיינו הרבה יותר קטן מזה שהפפננו לו את הגב, ואז זה כבר סיפור אחר לגמרי... אני לא בעד להגיד אני שולטת ברגשותי...כיאם אני שולטת בנשימתי....

למעלה