איך עובדים בשליש הראשון ???

yoga15

New member
איך עובדים בשליש הראשון ???

היי לכולם,
יש לי בעיה ואשמח לעזרתכם
אני בחודש שני, סובלת מבחילות, צרבות, חולשה ועייפות
המעסיק שלי כמובן לא יודע מזה כרגע
איך אני מתמודדת עם העבודה ? (אני עובדת 8 שעות ביום)
יש ימים שאני ממש מרגישה שאני חייבת לשכב ולא מסוגלת לעבוד
יש לכן עצות ?

mitmit11

New member
מקשרת לך לשרשור מלא טיפים

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=110&messageid=170412302

yoga15

New member
תודה רבה זה עזר לי מאוד
יחד עם זאת, מה אני עושה

עם יתר התחושות והעובדה שאני עובדת משרה מלאה ולא יכולה ללכת הביתה לנוח בגלל שהמעסיק שלי לא יודע ?
ובנוסף, איזה קרקרים מלוחים מומלץ לקנות ?

pinkkit

New member
איזה שבוע את?

אני קניתי קרקרים מלוחים ללא נתרן, פשוט כי הרגילים מלאים נתרן וסתם חבל. אם כי הם הרבה יותר טעימים...
תראי, אני מאד מזדהה, אני לא הצלחתי להסתיר ושבוע-שבועיים אחרי בדיקת דופק כבר סיפרתי למעסיק שלי, כי העדפתי לקבל את ההתחשבות שלו כמעסיק מאשר להתנהג כאילו הכל סבבה והכל כרגיל.
גם אם את לא רוצה לספר לבוס, מאד עוזר שיש מישהי קרובה אלייך בעבודה שיודעת ויכולה לתת לך קצת גיבוי, במקרה שאת לא נמצאת ומתחילים קצת לרחרח. אפשר גם לקחת קצת ימי מחלה ולתרץ במיליון ואחד תירוצים... מסתדרים איכשהו ובסוף הזמן עובר.
הדבר היחיד שגרם לי לחזור לתפקד זה לקחת פרמין, וגם זה בערבון מוגבל כי זו תרופה מאד מרדימה! הייתי קמה ב-5 בבוקר לקחת אותה, חוזרת לישון לשעתיים ורק אז יוצאת לעבודה ומצליחה לתפקד פחות או יותר כמה שעות רצוף.
אם זה מנחם, אצלי זה פשוט עבר יום אחד בשבוע 12, יום או יומיים לפני השקיפות. לא מבטיחה שזה יקרה גם לך אבל תחליטי שכן ואולי זה יתגשם

yoga15

New member
אני שבוע 7

אני מאוד מתלבטת אם לספר לו, פוחדת שזה ידלוף החוצה (וגם נהוג לא לספר לפני חודש שלישי)
לגבי הקרקרים - יש לך משהו ספציפי להמליץ לי עליו ? שם של קרקר מסויים ?

פזית66

New member
אני סיפרתי למעסיק מייד

לבחילות כשהיה ממש גרוע קיבלתי מהגניקולוג מרשם לתרופה שמשלבת פירידוקסין ודוקסילאמין שמאוד עזרה.

pinkkit

New member
ממש לא "לא נהוג"

זה עניין אינדיבידואלי מאד...
יש כאלה שמאמינות בעין הרע
יש כאלה שלא רוצות לספר כי אם חלילה תהיה הפלה אז הן יעדיפו שאף אחד לא ידע שהן היו בהריון
יש כאלה שיעדיפו כן לספר כדי שתהיה התחשבות מהסביבה ברגעים הקשים (המשך ההריון הרבה יותר קל לעומת ההתחלה וכמעט לא מחסירים עבודה בהמשך, גם הבדיקות פוחתות!)
יש כאלה שיעדיפו לספר כי הן חושבות שאם חלילה תהיה הפלה אז במילא הן יחסירו עבודה והן גם ככה יצטרכו תמיכה מהסביבה כי למה לסבול בשקט...
זה תלוי רק בך ולא במה נהוג! בכלל בכל מה שקשור להריון, לידה וגידול ילדים, עזבי מה נהוג ומה לא נהוג, תציבי בראש ובראשונה את טובתך וטובת יקירייך לנגד עינייך ולא "מה נהוג", "מה יגידו", "מה הסביבה מצפה".

אגב אני השבעתי את הבוס שלי בתקיפות קלה שלא יספר ושלא יפלוט את זה אפילו בהיסח הדעת, והוא היה נאמן להבטחה שלו עד שהוא הבין שבמילא כולם כבר יודעים
זה גם תלוי מי הבוס שלכם ומה טיב הקשר ביניכם. ברור שההמלצה שלי היא לא גורפת באופן כללי, אבל בטח לא להסתיר רק כי "כך נהוג".

לגבי הקרקרים, ממליצה על קרקר דל נתרן של אסם - המרובע באריזה הירוקה.

mitmit11

New member
ימי מחלה/חופשה

האמת שאם המצב ממש קיצוני הייתי מספרת למעסיק אפילו שזה מוקדם כדי שתהיה הבנה ולא יווצר מצב של תסכול מהתפקוד שלך (שגם אחרי שמתקבל הסבר בדיעבד רק התסכול נזכר ולא ההסבר
). בנוסף, נסי את כל הטריקים ובמידת הצורך טיפול תרופתי שיקל עלייך.
לגבי סוג ספציפי - אני מניחה שזה תלוי בך. אני אהבתי את "קרקר זהב" באריזה ירוקה כזו, נדמה לי של אסם.

yoga15

New member
תודה רבה לכולכן ... האמת שניסיתי אתמול

ארטיק קרח לימון וסודה וזה עזר... הסודה מרגיעה קצת את הבחילות
אפרופו ארטיק לימון - מותר לאכול את הארטיקים הפשוטים ? (למרות שהם מכילים צבעי מאכל וחומרי טעם וריח) ?
לגבי הבוס - הוא דיי חדש ואני לא יודעת אם אני יכולה לבטוח בו כרגע שלא יספר. למרות שאני משתדלת שזה לא יפגע בתפקוד שלי אני מעדיפה להמתין קצת (ומקסימום להוציא ימי מחלה)

אז, מה דעתכן על האטיקים ?

pinkkit

New member
אני אכלתי חופשי ארטיקים

ממש לא עניין אותי הצבעי מאכל...
&nbsp

פזית66

New member
מותר ארטיק לימון, שימי לב שמשתמשים בצבעי מאכל טבעיים ולא

טרטרזין (E102).

אצלנו בבית זה המרענן הרשמי

בפעם האחרונה שעצרתי במקום שמוכר קרטיבים בשקל בשלל טעמים מעולים, קניתי ארבעים חתיכות
הילדים ואני אוכלים קרטיב כל יום..כזה כיף. ג'אנק, אבל קטן מבחינת עלות וקלוריות.

yoga15

New member
השאלה היא לא מבחינת קלוריות

אלא מבחינת החומרים שזה מכיל
האם זה בריא בהריון ?

לדעתי זה ג'אנק במידה. מבחינת בריא בהריון

מצ"ב קישור לדף "תזונה ללידת תינוק בריא"- באתר באופן טבעי.
&nbsp
דף שהכותבות בו לא קונבנציונליות מוכנות לויתורים גדולים (או קיצוניות גדולה, תלוי בנקודת מבטך) מבחינה תזונתית ואחרת.
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/..._%EC%EC%E9%E3%FA_%FA%E9%F0%E5%F7_%E1%F8%E9%E0
&nbsp
מבחינתי זה לא רלבנטי, זו לא דרכי. אבל ללמוד תמיד טוב, ולקראת לידה ראשונה למדתי המון מהאתר הזה. הוא מעניין, מאתגר מחשבתית עד מעצבן, ומלא סיפורי לידה שכדאי לקרוא.
&nbsp

למעלה