מדיטציית הויפאסנה אינה מתמקדת בנשימה אלא בתחושות הגוף. לרשימת המדיטציות אשר מתמקדות בנשימה אוכל להוסיף אחת בשם אנא פנא. להבדיל משאר המדיטציות שנמנו (ככל שאני מזהה נכונה את שמותיהם) בשיטת אנא פנא הנך נדרשת להתבונן בנשימה כפי שהיא, באופן טבעי, מבלי לנסות ולשנות אותה. זוהי גם דרך המדיטציה הראשונה הנלמדת בקורס הויפסאנה (מתוך 3 דרכים שעיקרית ביניהם היא הויפאסנה כשמו של הקורס). מכאן הבלבול ככל הנראה.
מ´ מטרתה ויכולה להביא לשינויים. הטכניקה לא משנה בדר"כ. חשובה המהות ויותר מכך אם יש מורה אמיתי שמלווה אותנו התהליך. בכל מקרה זן בודהיזם אותו אני מתרגל אפשרי בהריון תרגול נשימות לאו דווקא. אולי.
מדיטציית הויפאסנה אינה מתמקדת בנשימה אלא בתחושות הגוף. לרשימת המדיטציות אשר מתמקדות בנשימה אוכל להוסיף אחת בשם אנא פנא. להבדיל משאר המדיטציות שנמנו (ככל שאני מזהה נכונה את שמותיהם) בשיטת אנא פנא הנך נדרשת להתבונן בנשימה כפי שהיא, באופן טבעי, מבלי לנסות ולשנות אותה. זוהי גם דרך המדיטציה הראשונה הנלמדת בקורס הויפסאנה (מתוך 3 דרכים שעיקרית ביניהם היא הויפאסנה כשמו של הקורס). האנא פנא הינה מכשיר נהדר לחידוד הריכוז ולהבאת המודעות והרגישות לרמה דקה מספיק בכדי לתרגל ויפסאנה ביעילות. מכאן הבלבול ככל הנראה.