איך מתפטרים?

איך מתפטרים?

קודם כל תודה רבה על כל העזרה - התקבלתי לעבודה שרציתי ומחר אני חותם חוזה! אחרי החתימה אני אמור להגיע לעבודה ולהודיע להתפטרות. אני מתכנן קודם להודיע לראש צוות שלי שאיתו אני בקשר מצויין ואחר כך להודיע למנהל שלי, שאני מאד מעריך אותו והוא עשה בשבילי הרבה. אבל למרות שזו זכותי לעזוב אני מרגיש קצת כמו בגידה כי אני חלק אינטגרלי ממש מהצוות והשקעתי הרבה בחברה (מדובר בחברה קטנה אז כל אחד הוא "גלגל שיניים" גדול ולא "בורג קטן").. אז איך עושים את זה?? אני יודע שצריך להגיד שהיה לי טוב וכו' וכו' אבל פשוט אני לא יודע מה המילים הנכונות. להתחיל ב"אני עוזב?" "אני מתפטר?" או "מאד טוב לי כאן ואני מעריך אתכם אבל.."? חשוב לי כמובן לסיים יפה כי אני באמת לא עוזב על רקע של משהו שקשור לחברה אלא כי אני רוצה להתפתח לכיוון אחר.

itaym02

New member
המממ

1. להודיע מספיק זמן מראש (אתה אמור להחליט כמה, ורצוי מעבר לזמן המוגדר בחוק, עושה רושם טוב יותר). 2. נכנס לחדר של הראש צוות "שמע X, אני חייב לדבר איתך. בתקופה האחרונה אני מרגיש שאני חוזר על עצמי ולא ממש ממש את הפוטנציאל שלי, זה גורם לי לעבוד בתפוקה נמוכה. אני חושב שהגיע עבורי הזמן לעבור למקום חדש , לפני שאני אפגע בכם, וזה משהו שאני ממש לא רוצה לעשות. אני לא בורח מחר, ויש לנו מספיק זמן לעשות העברת חומר מסודרת. ... ... לא, לא, זה ממש לא עניין של כסף או תנאים...עייפות החומר." או "שמע X, אני חייב לדבר איתך. אתה יודע שמה שאני עושה כאן זה לא באמת מה שרציתי לעשות, אבל נשארתי כי ממש כיף לי כאן. אך אני באמת מרגיש שאני צריך לשנות, עכשיו, ולהתעסק בדברים שחלמתי עליהם. אני לא בורח מחר, ויש לנו מספיק זמן לעשות העברת חומר מסודרת. ... ... לא, לא, זה ממש לא עניין של כסף או תנאים...הגיע הזמן לעבור למה שתמיד רציתי." קח את זה כבסיס, תשנה, תכף גם יהיו תגובות, שבעזרתם תוכל לשפר... תן להם להרגיש טוב ואל תשרוף קשרים, ובזמן הזה, זה גם רעיון טוב לבקש מכתב המלצה.

jgut

New member
השיחה הזו אף פעם לא נעימה,

אבל אפשר להפחית את האי נעימות. אני הייתי מתחילה את השיחה במחמאות על המקום כמו כמה היה לך טוב וכמה אתה מעריך את האנשים. משם הייתי ממשיכה לכך שאני מרגישה שהגיע זמני לעזוב וקיבלתי החלטה בנושא. אם אפשר אני מתחמקת מלתת את הסיבות לכך (אלא אם הן כאלה שלא יפגעו באף אחד). אני בדרך כלל מדברת על כך שאני מרגישה שהגיע זמני להמשיך ועם רגשות אנשים לא כ"כ מתווכחים. משם הייתי מדלגת מהר לפרטים הטכניים של כמה זמן הודעה מראש אני נותנת ושחשוב לי לסיים יפה ולעשות חפיפה. בקטע של החפיפות על תחפף
זה משאיר רושם טוב (יש כאלה שמתחמקים מזה). בהצלחה

תודה רבה + שאלה

מבחינת זמן הודעה מראש - לפי החוק אני חייב X ימים, אבל יכול להיות מצב שישחררו אותי קודם (אני לא יודע מראש מה יהיה). מה צריך לעשות במקרה כזה מבחינת החוק? במכתב התפטרות אני כותב תאריך בעוד מX ימים ואני צריך לבקש מהם מכתב רשמי שמשחררים אותי קודם?

כתוב "לפי החוק"

היום בשיחה אמרו לי שאפשר לסכם על פחות ימים. השאלה מה לכתוב במכתב.. אם זה צריך להיות לפי החוק ואז אני צריכה אישור מהם או שמלכתחילה אפשר לכתוב תאריך יותר מוקדם וזה לא יהיה הפרה של חוזה?

jgut

New member
תכתוב מכתב התפטרות

עם התאריך של יום המסירה. אם לשני הצדדים מתאים שישחררו אותך קודם - לדעתי שווה לך לבדוק האם אתה רוצה להוריד את הימים האלה כימי חופש (במידה ויש לך כאלה), או פשוט לסכם בכתב על תאריך סיום עבודה.

choo

Active member
אישית, אני נמנע מלספר סיפורים

אתה הולך לראש הצוות שלך, אומר לו שהחלטת לעזוב את החברה, לא נכנס יותר מדי לפרטים - למרות שבמקרה שלך הייתי אומר שהחלטתי ללכת לכיוון מקצועי אחר - זה משהו שעל פי רוב לא יעורר עלבונות. ואחרי שראש הצוות מגיב איך שמגיב, מבקש לברר איך הוא מעוניין שתמשיך הלאה - למי ללכת להודיע, איך לתת את ההודעה הרשמית (מייל? מכתב מודפס? מה הם צריכים שתרשום שם?), לשאול איך הוא רוצה לנהל את ענייני החפיפה (לא צריך לסגור את הפרטים על המקום - אבל להראות שאתה מודע לצורך בחפיפה ואתה רוצה לקדם את זה באופן אקטיבי). לאחר מכן ללכת לדבר עם המנהל של ראש הצוות שלך, ולשאול אותו לגבי הצורה שבה הוא רוצה שהעסק יתנהל (האם הם רוצים לספר על זה מיד? לשמור את זה חשאי במשך זמן כלשהו?). משם - זה יתנהל בצורה שבה זה מתאים להם (= לחברה), ואל תשכח להעביר את מכתב ההתפטרות מיד אחרי השיחה, כדי למנוע בעיות של היתקעות התהליך בצורה שתגרום לכך שבסוף החפיפה לא תתבצע במועד ובצורה מלאה, או שמכתבי השיחרור שאתה זקוק להם (קרן השתלמות, פנסיה וכדומה) לא יהיו מוכנים בזמן, וכיוצא בזה.

itaym02

New member
מהצד השני, איך זה נראה

עובדים שלי שעוזבים, אם הם עבדו יפה, ועבדו מספיק (לפחות שנה-שנתיים). אני מבין ומקבל את זה שהגיע זמנם לעבור למקום אחר ולהתקדם, ואני יעזור להם ככל יכולתי. למה: 1. עייפות החומר, קורה הרבה במקצוע שלנו כשעושים אותו דבר. 2. יש יתרון מקצועי בלרענן את הצוות פעם בתקופה, להביא דעות חדשות ולתקוף פארדיגמות קיימות וכו' 3.בן אדם, הוא לא שייך לי וזו זכותו לעבור, וגם אני עושה אותו דבר כל כמה שנים 4. קשרים טובים זה דבר מאוד חזק. תמיד יעדיף לשמור על יחסים טובים. חוץ מזה, שבתי קברות מלאים באנשים שאין להם תחליף...

תודה רבה לכולם

קראתי את המשך התגובות שלכם בבוקר בדרך לשם... עזרתם לי מאד! אולי מישהו יודע - אם אני מחוייב מבחינת החוק לעשות עוד X ימים בעבודה (הודעה מראש) והחברה משחררת אותי מוקדם יותר, איזה תאריך לכתוב במכתב התפטרות?

choo

Active member
תשאל אותם, *אם* זה יקרה

אבל אל תשאל אותם לפני שהם מעלים ביודזמתם את ההצעה הזו - אתה לא רוצה לשאול על "שיחרור מוקדם" - זה סותר את "אני רוצה לדאוג שהחפיפה תהיה טובה ככל האפשר". אם הם יאמרו לך שהם מעדיפים לשחרר אותך מוקדם יותר - אז, ורק אז, שאל אותם מה הם רוצים שתכתוב בנושא (במכתב ההתפטרות). בכל מצב אחר - הנח שתהיה תקופת חפיפה מלאה - ואם אתה חושב שיש לך הרבה חפיפה לעשות והזמן הפורמלי הנדרש להתרעה מראש לא יספיק לזה - אתה יכול לשקול להציע להם להישאר קצת יותר זמן כדי להשלים את החפיפה - אלא אם כבר מסרת תאריך הגעה מוקדם יותר לחברה החדשה.

The BIue Shark

New member
שנה זה פרק זמן קצר מאד בעיניי

שנתיים יותר מתקבל על הדעת. סתם off topic ביחס למה שכתבת

למעלה