איך מתמודדים עם ילד מכה?

איך מתמודדים עם ילד מכה?../images/Emo122.gif

בני בן 2.4 וכמעט כל פעם שהוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא עובר לאלימות ... אני ממש נואשת ולא יודעת כבר מה לעשות אנא עזרתכם במתן עצות ודוגמאות לפתרון הבעיה.

ב ה י ר

New member
בטח יסקלו אותי פה אבל הייתי מאוד

ממליצה לך לקרוא את הספר של שולמית בלאנק ואורלי פוקס שבתאי,"הורים טובים מידי", הוצאת כנרת, 2004 ספר שמדבר על הצבת גבולות לילדים בגישה יותר אסטרטיבית וחד משמעית. החכמתי המון וישמתי חלק מהדברים השיטה בהחלט עובדת.

אני דווקא בעד לקרוא את הספר

להפנים את רעיון הגבולות ולהיות אמיצה מול הילד שלך בהעמדת הגבולות. אלא שאני לא הייתי מתיישבת על הילד שלי, כמו אחד המקרים המתוארים שם..

לאה_מ

New member
רק עיינתי בספר, ולא ממש קראתי אותו

אבל יש לי הרגשה, שהספר מתאר בעיקר מקרי קיצון, וככאלה הוא מציע גם גישה קיצונית לפתרון, שכאשר פורטים אותה לפרוטות ומציגים אותה בספר, המיועד, כביכול, לכלל ההורים, היא נראית קיצונית ולא מתאימה. יצא לי לשמוע הרצאה של אורלי פוקס-שבתאי בנושא, והיא דוקא היתה מאד מעניינת, ולא אמרה בשורה התחתונה דברים שלא הסכמתי איתם - בעיקר דיברה על ההתפתחות של תחום פסיכולוגית הילדים ועל הגישות השונות והפרשנות שניתנה להם, ועל חוסר האונים של הורים בהתמודדות מול ילדיהם, כאשר גם להורים לא ברורים הגבולות שלהם ולא ברור להם המותר והאסור שלהם.

galia26

New member
יש לי אחד כזה בבית

אנחנו עכשיו הולכים לפסיכולוגית מעולה שעוזרת לנו בהתמודדות איתו. הבעיה (לא בטוח שזו בעיה) שלו היתה שהוא היה מחובר אלי בצורה טוטאלית מה גרם לו בעיות באינטראקציה עם אנשים אחרים. אנחנו עובדים איתו בשני מישורים : במישור הראשון, אנחנו ממש גומלים אותו ממני - אם עד עכשיו הוא היה מוכרח אותי בכדי להרגע אז עכשיו אנחנו מלמדים אותו לעשות זאת בעצמו. במישור השני, אנחנו עובדים המון על תיווך, בכל פעם שמתחילה תקרית אלימה אנחנו מתמללים אותה, שואלים אותו "אצית להגיד משהו ל...", זה דורש המון סבלנות, הרבה שיתוף פעולה של הסביבה הקרובה (אבא, סבים, סבתות), אצלנו כבר רואים שינוי משמעותי (לאחר שלושה שבועות), אבל כמובן שהדרך עוד לא נגמרה. אם את רואה שקשה לך, ממליצה בחום על עזרה מקצועית.

galia26

New member
עוד דבר ששכחתי -

הילד שלי חוצמזה שהוא מרביץ יש לו גם אנרגיות כמו בכור גרעיני...אנחנו יוצאים איתו המון, מטיילים רגלית, ממש סוחטים אותו אנרגטית (זאת משימה ממש לא קלה, לפני כמה ימים לקחתי אותו לטיול של 2 ק"מ...הוא חזר, אכל משהו ושוב התמלא ברוח שובבית), אם גם הילד שלך פעיל, ממליצה לך להתוות את הפעילות שלו לפעילות ממריצה...זה עוזר להרגיע אותם..

למעלה