איך מתמודדים עם הבדידות ?

virtualcloud

New member
איך מתמודדים עם הבדידות ?

אז נכון, שכמעט כל חבריי עזבו את הארץ, אבל זה סתם תרוץ. ככל שהזמן חולף, אני מתחיל להכיר בעובדה שהשתניתי - אני לבד. לא עוד הילד מוקף החברים. כולם נשאם הרוח. אבל לאן נעלמו הילדים ששיחקתי איתם. איפה כל הילדים, איפה הם כולם, מי לקח לי אותם ? השבוע, מישהו שאני מכיר המליץ לי על איזה מקום נחמד שכדאי לי לבקר בו (מין פאב כזה), ולפתע קלטתי - אין לי עם מי ללכת. זו עובדה. זה פאתטי. זה לא שאני חובב פאבים או בילויים רעשנים אפופי עשן, אך המחשבה שפשוט אין לי עם מי ללכת מעציבה אותי. אין לי מעגל (או כל צורה אחרת) של חברים. כל העולם נהיה קר ומנוכר. מי שאינו מתבלט - אינו קיים ! האנשים הפכו להיות כ"כ כוחניים, צעקנים, מוחצנים ושטחיים, עד כדי כך שנדמה כי החברה כולה נגועה. איפה החמימות, הפשטות, החיוך, או רחמנא לצלן הענווה ??? אני מנסה כל הזמן לשכנע את עצמי, שכשאעזוב את הארץ (בעוד מספר חודשים) הכל יהיה טוב יותר. כי אומרים ששם יותר טוב מכאן.... גם שם אהיה לבד, אך שם הייאוש נעשה יותר נוח... אבל אני יודע בתוך תוכי, שהבעיה אינה הגאוגרפיה. הבעיה היא שאני נאטם. במודע. לא רוצה מגע. ומאידך, כ"כ כמה למגע. עוד יום בפתח, עוד יום ללא שיחת טלפון, ללא בילוי, ללא חלוקת המשקל עם מישהו נוסף. המזל שלי, שאני בן-אדם אופטימי ואוהב את החיים. חבל שאני חי אותם לבד...

orensany

New member
כל מה שאני יכול לומר

לך זה שאתה ממש לא לבד בקטע הזה אני נכנסתי לפורום הזה בעצמי מאותה בעיה עצמה...וגם אני חולם על ח"ול וכמה שם בטח יהיה יותר טוב כי ככה כולם מספרים...תקשיב ככל שאני נמצא באיזור הפורום הזה יותר ובסביבת האנשים שזקוקים לכתף אני רואה כמה כולנו בודדים...זה מתסכל ..מתסכל כי זה לא אמור להיות ככה אנחנו בט ואנחנו רגילים לזה השיוניים הדמוגרפיים חברתיים שהושתתו בשנים האחרונות גרמו לכולנו להיות לבד ולהשתגע מזה אז שאל לא למה ני בודד שאל הכיצד אני יכול לשנות את זה מכיוון שישנם אנשים רבים בעלי מודעות עצמית כזו או אחרת שמוצאים את עצמם לרוב לבד אני מנסה לפרוץ עכשיו דרך ללכת בכוח ולאסוף סביבי אנשים ואהדה...זה יהיה קשה מכיוון שכל הזמן הזה אני אאלץ להיות אמיתי וכן לעצמי ולא הוסיף אדם רק מכיוון שריק לי אלא כי הוא מעניין נשבר לי לשבת על התחת ולבכות שאני לבד זה לא מתאים לי אני לא מסוג האנשים שמרחמים על עצמם אין בזה שום תועלת ושום כלום אתה בודד? אני בודד? בוא נזיז את התחת למימוש מטרה של הכרויות ...אם נוח לנו באמביוולנטיות שלנו אז ניחא אבל בתור אחד שסובל ממנה אני אומר די לבדידות!

virtualcloud

New member
קראתי את הודעתך בפורום

ובאמת יש קווי דמיון, אך יש גם הרבה קווי שוני (שלא פרטתי). בכל מקרה, אני מניח (כמו תמיד) שיהיה בסדר... מקווה בשבילך שתצליח במשימתך, ושלא יגמר לך הכח !

girl1318

New member
אולי באמת יהיה יותר טוב כשתעזוב.

התחלה חדשה. עם אנרגיות חדשות. יש הטוענים שזה עוזר...

virtualcloud

New member
כן, אני מקווה שיהיה שינוי לטובה

אצטרך לחכות מספר שבועות, ואז לראות.

girl1318

New member
חשוב לבוא בגישה חיובית

לנצל את ההזדמנות החדשה. בהצלחה!

האדם

New member
אולי תנסה

לכתוב את כל הדברים האלה בדפים. לא בדיוק יומן. פשוט לכתוב. גם אם תזלזל בזה בהתחלה, כשתתחיל לזרום, אתה תראה כמה שזה עוזר ותצליח להבין את עצמך יותר טוב.

virtualcloud

New member
אני לא מזלזל

אתה בטח מדבר מנסיון. האמת היא, שניסיתי את זה פעם, וזה לא השפיע עליי כ"כ. אולי צריך להתמיד במשך תקופה ארוכה...

האדם

New member
טוב, לא יודע אם זה משפיע

הרבה אנשים כותבים וכותבים, וזאת לא תרופת פלא לשום דבר. אני פשוט חושב שכדי לכתוב, ולכתוב משהו טוב בייחוד, צריך לבוא ממקום של כאב, ולהרגיש את הדחף הגדול הזה להוציא דברים החוצה. וזה העניין, שהבדידות היא כאב. אתה יכול לנתב את הכאב הזה לכדי משהו טוב.

האנשים הפכו להיות כ"כ כוחניים?

"האנשים הפכו להיות כ"כ כוחניים, צעקנים, מוחצנים ושטחיים", כך אתה כותב. האם באמת האנשים הם אלו שהשתנו? אולי אתה הוא שמשתנה?

virtualcloud

New member
כן.

כמובן שכשאמרתי "האנשים", לא התכוונתי לכל האנשים בלי יוצא מן הכלל. דיברתי בהכללה. התחולל (ועדיין מתחולל) שינוי משמעותי בהתנהגות האנשים בחברה. יש הרבה הוכחות לכך, למרות שגם ללא הוכחות הדבר פשוט מורגש. לגביי - אני לא מכחיש שהשתניתי ושיש לי איזושהי בעיה, ואפילו כתבתי את זה אם אני לא טועה. לא הייתי כותב הודעה בפורום, אם לא היתה לי בעיה או משהו שמטריד אותי. אם יש לך מה לומר לעניין ההתמודדות עם הבדידות, על סמך נסיונך, אשמח "לשמוע". אגב, שכחתי לומר לכל המגיבים, תודה רבה על ההתייחסות !!!

יש לי רק רצפטים שחוקים

למשל לחפש בת זוג, לעסוק בלימודים או עבודה שדרכם מכירים אנשים, להזמין אנשים לפעילות משותפת בנושאי עניין משותפים, לנסוע באוטובוסים.... טיפ מנסיוני הדל: בשבוע שעבר כשיצאנו לטייל במדבר יהודה הזמנתי אחת שפרסמה באתר הרים שהיא מחפשת שותפים לטיול, ולהפתעתי היא נענתה ובאה!

יש לי רק רצפטים שחוקים

למשל לחפש בת זוג, לעסוק בלימודים או עבודה שדרכם מכירים אנשים, להזמין אנשים לפעילות משותפת בנושאי עניין משותפים, לנסוע באוטובוסים.... טיפ מנסיוני הדל: בשבוע שעבר כשיצאנו לטייל במדבר יהודה הזמנתי אחת שפרסמה באתר הרים שהיא מחפשת שותפים לטיול, ולהפתעתי היא נענתה ובאה!

virtualcloud

New member
שותפים לטיול

זה רעיון טוב. בררתי כבר במספר מקומות, ושמחתי לראות שיש לא מעט אנשים שמחפשים שותפים לטיול. אני אנסה את מזלי... אני מקווה למצוא אנשים נחמדים עד-כדי כך שהם יסכימו לסבול אותי !

האדם

New member
אני גם חושב שהאנשים הם שהשתנו

למרות שאני מבין לאן אתה מנסה ללכת עם זה, רופא כפרי, ואני יכול להתייחס לאנשים ככלל, לא כקבוצה שסובבת אותי. האנשים ברחוב, האנשים שממתינים בתחנת האוטובוס, האנשים שעומדים בכניסה לקניון ובודקים להם את התיקים, האנשים שמחפשים מקום חנייה. האינסטינקט הראשון שלי הוא "להאשים" את המציאות הביטחונית והכלכלית במתח הזה שיש לכולם, שגורם להם להיות אגרסיביים ונוקשים. אחרי זה, הייתי אומר, המוצא העדתי, של כולם ממש. והגורם האחרון? אני חושב שהדת, שהיא לפעמים ניצול הפחד של אנשים מפני המוות, אבל מתסיסה אותם בשם אלוהים, במקום למלא את הייעוד שלה. אז כן, אני יכול רק להסכים, שאנשים הלכו ואיבדו את השקט, ביחס לעבר. הם שטחיים, כי למעט מאוד אנשים יש סבלנות, והם לא יפתחו נושאי שיחה ברומו של עולם בזמן שלא צריך להתאמץ כשצופים בטלנובלה!

saron 2

New member
אם אתה מחפש סיבה

לדעתי זה אגואיסטיות של אנשים כאן. אף אחד לא חושב על אדם אחר חוץ מעצמו, כבר לא קמים לזקנים באוטובוס, כבר לא מחייכים סתם ככה כי בא, כבר לא אומרים תודה למישהו שעזר לך.... כבר לא כלום.... כולם חסרי סבלנות. כולם נהיו ברברים וריקנים, הדור של עכשיו גדל על שטויות, על התמרדות, על שטחיות שהיא לדעתי בסוף תגמור כל שמץ של אנושיות בכולנו.

שיר69

New member
אפשר להציע לך חברות? ../images/Emo140.gif

חברות, ידידות... בטח שלא משהו רומנטי :) מכירה את תחושת הלבד הזאת... אין לי מה לומר.. מצטערת :) כל הכבוד על האופטימיות יקירי, זה דבר כ"כ חשוב... אין לך מושג עד כמה. למרות שזה לא התחליף האולטימטיבי, אני מצאתי לי את הפינה החמה שלי כאן, בפורום הזה.. האנשים כאן פשוט מקסימים, יותר מכל חבר ורע שיש לי בחיים האמיתיים... וזו נחמה גדולה... :) אז בנתיים, קח נשימה עמוקה ... תן חיוך, ובוא שב איתנו כאן.

virtualcloud

New member
שיר עושה לי טוב על הנשמה...../images/Emo79.gif

יש לי שיר אז יש לי בשביל מה... בטח שאפשר להציע לי חברות/ידידות
(<-- אף פעם לא הבנתי מה הבדל בין חבר לידיד), כל מסר שתשלחי יתקבל בברכה ! את אפילו מוזמנת להצטרך אליי לטיול המתוכנן בחו"ל...
(מה אתה אומר רופא ?
) אפרופו טיול, (זהירות! כאן מתחילה פרסומת סמויה...) אם יש כאן מישהו שטס בקרוב ומחפש שותף, אשמח לקבל ממנו מסר.
לכל המתייחסים !!!!!

למעלה