איך מתחילים?

מירי,

New member
איך מתחילים?

יש לנו חשדות שהצעיר (7- כיתה) גם הוא עם בעיות קשו"ר - למה גם הוא? כי יש לו אח מאובחן ואבא שלא (מאובחן). המורה טוענת ש'לא ניראה לה'- אני לא שקטה... אני זוכרת שעם הבכור זה היה עקום, הופננו לנויירולוג ההוא תוך 5 דקות עם הילד, ועיון בשאלון קונורס חלקי רשם ריטלין, נויירולוג שני לקח את אותו שאלון (שכבר היה בן כמה חודשים) וגם הוא רשם ריטלין... לא היה לנו ספק שהילד זקוק (זו היתה המחנכת שלו שמשכה את העיניין קצת יותר משנה). אחרי שנה וחצי עם ריטלין, פנינו באופן פרטי לאחד המכונים היותר מוכרים- פשוט, לא ידענו איך לעשות איבחון כולל דרך הקופה... (בדיעבד אני לא ממש מרוצה מהאיבחון שנעשה). הפעם? הפעם אני רוצה לעשות את זה יותר מסוד- אבל שוב לא יודעת... אז- למי פונים? מה מבקשים? מה הן בכלל הזכויות של הילד מול קופת חולים.... או שבכלל כן כדאי לעשות שוב איבחון פרטי?

zivadina

New member
אבחון מסודר

הכי טוב לקחת את הילד לעשות אבחון אצל נוירולוג או פסיכיאטר ילדים שמומחה באבחון הפרעות קשב. יש רופאים מועטים כאלה שעובדים בקופה, ויש רופאים כאלה שעובדים במסגרת פרטית. במקרה השני כדאי לבחור ברופא שנמצא בהסדר עם הקופה, ואז אפשר לקבל מן הביטוח המשלים (במידה שיש לכם) החזר על האבחוןלפי סעיף "ייעוץ רופא מומחה". בדרך כלל במקומות הפרטיים יודעים איך לכתוב את החשבונית כך שתקבלי עליה את ההחזר מן הביטוח המשלים. בכל אופן, אני מדגישה שהמורות מיועדות לספק לנו תצפיות על תפקוד הילד בכתה, ובשום אופן לא חוות דעת קלינית על הפרעות קשב (אלא אם הן למדו רפואה 7 שנים). אל תתני לאף מורה "לסבן" אותך.

מירי,

New member
אז שוב פרטי?

תיראי, הניסיון שלנו עם פרטי בנושא גרוע כמעט כמו זה עם הציבורי- רק שעלה לנו המווווווווון כסף. (וזה היה אצל מטפל נחשב!!!) אז אם צריך נעשה את זה שוב, אני רק לא מבינה... הרי יש דרך לעשות את 'הכל' דרך הקופה- לא? זה רק אומר לחכות המון- נכון? הרי יש מכונים 'ציבוריים'- או שלא?
וכל לעזא@#$ בוחרים מישהו 'נוראמאלי'?

מלמלה

New member
לא מוסרת שמות בפרום

ממי שלא נתן לי רשות הרופא בכיר באחד מבתי החולים המוכרים בארץ המשך הטיפול יהיה כנראה כן דרך הקופה אני עוד אחזור לרופאת הילדים שלי גם רופא הילדים הקודם שהוא מאוד נחשב לא קידם אותי בכלום - תוך חדשיים סימתי דרכו את האיבחון עם ילדה ADHD וריטלין עכשיו ההגדרה היא שבשלב זה מחכים עם התרופות ועוברים לאיבחון פסיכודידקטי ולחזור שוב בתחילת כיתה א' עם תגובת המורה אז גם נבחן אם יש צורך בטיפול תרופתי שלא הוא ולא אנחנו שוללים במידה ויש צורך כל זה לא קיבלתי בעבר דרך רופאי הקופה השבלוניים למרות בקשות שלי להפניה לאיבחון/טיפול התנהגותי בגלל שלי ולה יש NF1 - יש צורך גם ב MRI מוח עוד דבר שלא עלה קודם אני כועסת בעיקר על עצמי שלא פעלתי קודם

לא מוסרת שמות בפרום

שלום לך! במידה ותנסחי את השאלה מחדש אשמח לענות לה במסגרת השירשור השבועי ובעיקר בהתייחס לקשר שבין נוירופיברומטוזיס ללקוי למידה. בברכה, דר' עדי אדר

מירי,

New member
המשך הטיפול? דרך הקופה?

איך? ורופא הילדים מבצע איבחון-

מירי,

New member
הסיכום ../images/Emo3.gif

הרי ידענו שהילד עם בעיות קשה, רצינו לדעת אם יש רקע ריגשי- קיבלנו תשובה שלא.... אני לא בטוחה שזה כ"כ פשוט לצרות שלא הומלץ על טיפול בכיוון הזה, זה די ברור שכן.... קיבלנו את הסיכום הביתה בדוא- פעם ראשונה קיבלנו את הניתוח הממוחשב של הקונורס שלנו (ההורים), פנינו אליהם- קיבלנו סיכום עם טעויות (כבר לא זוכרת אילו- נדמה לי שנטען שאין קונורוס בי"ס), פנינו אליהם- קיבלנו סיכום שאומר שלא מולא קונורס הורים, פנינו אליהם - כבר עברה חצי שנה של טלפונים (כשרק ליפעמים הם עונים). בשני הסיכומים הופתענו בהקלות שלא ברור מהיכן היגיעו ולמה. ועל האנשים האלה אני צריכה לסמוך?

למעלה