עלי גפן
אוספים כמובן את עלי הגפן הרכים משרים במי סבון שוטפים היטב ומיבשים כאן יש מספר צורות שימור 1 .מביאים לרתיחה מים בסיר עמוק עם כף מלח מכבים מכניסים פנימה את עלי הגפן ל2-3 דקות מוציאים מיבשים שמים בשקית ולמקפיא 2 .שמים עלים בצנצנת מוסיפים ליטר מים 2 כפות מלח סוגרים את המכסה מעמידים על השיש או על אדן החלון.אם אוהבים בחומץ שמים 2-3 כפות חומץ טיפ להחמצה מהירה :מקפיאים את העלים מוציאים לאחר ההקפאה שמים בצנצנת מפשירים שמים מים מלח\חומץ וסוגרים הטיפ הזה טוב גם לגבי החמצת לימונים