eקא זו או
Well-known member
Moshe Radman Abutbul
S͏e͏r͏s͏o͏d͏o͏n͏p͏t͏6͏6͏f͏t͏7͏6͏0͏1͏0͏f͏0͏2͏m͏h͏g͏a͏2͏3͏t͏5͏g͏u͏1͏h͏t͏7͏5͏c͏4͏l͏8͏h͏u͏2͏9͏6͏g͏1͏3͏2͏8͏3͏3͏1͏8͏c͏f͏7͏a͏1͏ ·איך זה שאדם שלכאורה תוקף באופן סדרתי אזרחים, שחשוד בעבירות רכוש ופגיעה בחפים מפשע ובאירוע תקיפה מינית מזעזע שהוא הכלאה בין התפוז המכני לבין פוגורמים שהיו עושים ליהודים הגרועים שבאנטישמים הסדיסטיים, איך אדם כזה הפך להיות ״הגיבור של הימין״?
זו שאלה שצריך לשאול את עצמו כל אדם שעדיין רואה בקואליציית הטרלול הזו כתובת או בית.
הסיפור הוא סיפורו של טל ינון דרדיק, העצור ששר הביטחון ביקר, שחברי וחברות כנסת בקואליציה ביקרו ושחלק משופרות הממשלה הגדירו אותו לא פחות מ ״אדם קדוש״.
מי האיש?
אדם שחי בחוות, שחשוד כאמור בעבירות חמורות חוזרות ונשנות, עד כדי כך שאפילו האלוף ״המאפשר״ אבי בלוט, שבמשמרת שלו טרור המתנחלים והכאוס בשטחים פורחים, נאלץ להוציא לו מעין צו הגבלה מנהלי שמחייב אותו להתרחק מהמאחז הבלתי חוקי בו הוא מתגורר (שנקרא כפר טרפון) ולשהות בבית של חמותו בהתנחלות עדי-עד.
אחרי שהוא סירב לזה וסירב לכל פתרון חלופי אחר (איזוק אלקטרוני, חלופה אחרת של מעצר בית או מעקב) ואחרי שהוא חזר שוב למאחז הבלתי חוקי שבו הוא גר, שהוכרז שטח צבאי סגור, הוא נעצר (תבינו כמה המשטרה, השב״כ והצבא מנסים להימנע מלהתמודד עם הפורעים האלו, אבל מקרה שלו זה כבר היה מהמקפצה מידי אפילו בשבילם).
במעצר הוא התחיל בשביתת רעב (יש דיווחים סותרים לגבי כמה היא אותנטית, אבל זה סיפור אחר) ומאז הפך להיות מינימום מרטין לותר קינג וגנדי של הימין הקנאי.
ביקורים מרגשים, סיפורים קורעי לב על כמה הוא אדם צדיק וכמה הוא מסכן והאלוף בלוט כוחני כלפיו ומערכת המשפט והאכיפה נגדו ובלה בלה בלה.
בין היתר יש, כמיטב המסורת של הממשלה הזו ושופרותיה, המון המון פייק, לדוגמה - מדברים על זה שהוא עצור בצו מעצר מנהלי, שזה פשוט שקר, כי כ״ץ האפס ביטל את המעצרים המנהליים ונותן לטרור היהודי לחגוג. הוא עצור כי הוא סירב לחלופות מעצר והוא הפר את צו ההגבלה המנהלי שהוטל עליו והגיע לשטח שאסור לו להגיע ועוד שלל סעיפים וכרגע הוא עצור עד תום ההליכים. לא צו מעצר מנהלי ולא נעליים.
מי תומך בו?
הפטריוטים, ערוץ 14, ערוץ 7, כל דוברי הגבעות, חברי כנסת כמו קלנר, השר אלי כהן, בוארון, רוטמן, השר שיקלי, אושר שקלים , גוטליב, מיליביצקי, השר כ״ץ עצמו, עמית הלוי,קטי שטרית, ואטורי, וולדיגר ועוד.
שימו לב שחלק גדול מהם הם ליכודניקים. איך זה קרה? שאלה טובה, מוזמנים לצפות בסדרת המפגשים שלי עם חברי המלומד אריאל דוד או לקרוא את הספר ״השיטה הטרויאנית״ כדי להבין לעומק מה קרה לליכוד ומה שהיה פעם ״ימין ליברלי ערכי״, אבל בגדול הוא נבלע בתוך הימין הקנאי-מתחרד-לאומני-גזעני והמקרה הזה הוא דוגמה מעולה לכך.
כלפי אדם כזה היה צריך להיות קונצנזוס מקיר לקיר שהוא לא לגיטימי. מספיק לקרוא את עדותו של הרב יהודה גלעד (לא איזה ״שמאלן שונא מתנחלים״ בלשון המעטה) אחרי הביקור שלו בח׳ירבת חומסה, המקום שבו התקיים הפוגורם במרץ האחרון, שבין היתר טל ינון דרדיק חשוד גם מעורבות בו (ע״פ פרסום בעיתון הארץ). בשביל להבין את עומק הבושה וגודל הפער בין הליכוד לבין האנשים שהוא אמור לייצג, בין ערוץ 14 לבין האנשים שהוא אמור לייצג ובין הגועל שיש באנשים האלו לבין האווירה הצדיקית-חלוצית שמנסים לשוות להם.
הינה דבריו של הרב גלעד מילה במילה, כפי שפורסמו על ידו לתלמידי הישיבה ובערוצי הסושיאל של הישיבה:
״
מכתב מראש הישיבה, הרב יהודה גלעד
בס"ד, ר"ח ניסן, "זמן כפרה לכל תולדותם"
אתמול עברתי חוויה קשה ומטלטלת. ביקרתי בחירבת חומסה (מרחק כ-30 דקות נסיעה מישיבתנו), מקום בו התרחש פוגרום של נערי חוות לפני שבוע. את העובדות באשר למה שהתרחש שם שמעתי מכמה מקורות, כולל מרותי, אשה שאני מכיר שנים ונאמנת עלי לחלוטין.
מסתבר שבשעות הקטנות של הלילה הגיעה חבורת פורעים (כ-30–40 איש) מצויידים במקלות ובאזיקונים רבים. את הגברים אזקו (וכנראה גם שתי מתנדבות מחו"ל, אך בכך אני לא בטוח) ואז הכו אותם בכל חלקי גופם באגרופים ובמקלות. את שיירי האזיקונים הרבים ראינו בשטח. הגברים נזקקו לטיפול בבית החולים בעפולה בפציעות ברמות שונות. באותה הזדמנות הם שדדו את כל העדר, כ-300 ראש, של המשפחות הבודדות שמתגוררות שם בתנאי עוני שלא יאומנו. שמעתי בתחילה שהיתה שם גם אלימות מינית ולא האמנתי...
אתמול הגענו למקום, עם רותי, ידידה שלי, המוכרת להם זה מכבר.
משראו אותנו, הרב אבידן פרידמן ואני, ראינו שממש נרתעו בבעתה וסימנו לה בחרדה על הכיפות שלראשנו. רותי ניסתה להרגיעם בהסבירה להם שאנחנו לא מהפורעים. ועדיין בתחילת המפגש הם היו מהוססים ומפוחדים. שמעתי מבחור צעיר, כלי ראשון ממש, את אשר אירע שם ומהכרת פניו, הפנס הכחול בעינו, ועיניו העצובות היו ניכרין דברי אמת. באותה השיחה (בעזרת מתורגמן) סיפר בפרוטרוט על ההתעללות הארוכה שעברו בעודם אזוקים, ואז בבושת פנים הוא תיאר בפנינו את מה שקודם לכן לא יכולתי להאמין.
אני מתקשה, וידיי רועדות כשאני כותב זאת על יהודים, ובכל זאת אכתוב כי אני משוכנע שזה אכן קרה. כן, הרשעים הללו אזקו את איבר מינו באופן מכאיב ביותר. שלא לדבר על ההשפלה שבענין.
הדברים מזכירים פוגרומים שעברו אבותינו בגלויות השונות. כירודים שבגויים נהיינו? אני רוצה להיות עסוק בשאלה: אז מה עושים? אך אני חש שאני עדיין בשלב הזעקה. אוי מה היה לנו!
״
נתניהו בדרך הביתה, אבל אחרי שזה יקרה זו תהיה עת לחשבון נפש עמוק מאוד בקרב הימין הישראלי ולשאלה גדולה לאן הם רוצים ללכת ומה הם רוצים שנהיה סדום או ישראל. יהודה משיחית-קנאית-גזענית שבה מתעללים וטרוריסטים לכאורה הם גיבורי תרבות או ישראל דמוקרטית, ליברלית שמקדשת את הצדק ואוהבת אדם באשר הוא אדם.