איך מסבירים לפעוט שאמא לא יכולה לאכול גלוטן?

מיה 75

New member
איך מסבירים לפעוט שאמא לא יכולה לאכול גלוטן?

הי, רציתי לבקש קצת עזרה אולי למישהי יש ניסיון קודם בעניין...במקרה הזה לי יש את הצליאק והבן שלי בסדר (בינתיים). הבן שלי בן שנתים וחצי אוהב לחלוק איתי אוכל, עד לאחרונה התחמקתי בכל מיני תירוצים. לפני זמן קצר מישהי ייעצה לי פשוט להגיד לו שאסור לי. אבל לצערי הוא לקח את זה לכיוון שיש מזונות שאסור לאכול וכבר כמה ימים אומר לי על כל מיני מאכלים "אסור לי, זה יעשה לי כאב בטן" והבוקר הוא הודיע בהחלטיות שהוא לא אוכל לחם כי "אסור לי לחם זה בלי בלוטן"... (הכוונה לגלוטן... וזה היה לחם בראל) האם מישהו מכיר דרך יצירתית יותר או משהו שתופס? אני חוששת שהוא יתחיל להימנע מכל מיני מאכלים... תודה

d a p h n a

New member
אני לא מבינה כלום בילדים...

אבל אי אפשר אולי להסביר לו שכמו שיש דברים שלו אסור לעשות למרות שלאמא מותר (נגיד, לחתוך דברים עם סכין), ככה יש דברים שלו מותר אבל לאמא אסור?

לא להתרגש מזה

הייתי מכניס כאן סוג של "סמכות" - ומלמד אותו על הדרך שלא אוכלים מה שטעים ונראה טוב אלא מה שה"תזונאית" אומרת שהכי מתאים בשבילינו לאכול כדי לגדול ולהיות חזקים בטו בשבט אפילו לימדו אותם לכל צמח יש אפילו את כמות השמש והמים שטובה לו

אל תדאגי זה עובר להם

גם אצלנו אני זו עם הצליאק ובהתחלה הקטנים שלי חשבו שגם להם אסור גלוטן והבן שלי (אז בן שלוש) הסביר שהוא ילד בלי גלוטן. השביתה לא נמשכה הרבה זמן ומהר מאוד הם הבינו שיש מאכלים שהם אוכלים ואמא לא ושמרחיקים גלוטן מאמא. הקטנה שלי, היום בת שנתיים וחצי עדיין מנסה להאכיל אותי בלחם, עוגיות ובייגלה אבל מספיק שאומר לה שאני לא יכולה לאכול כי זה עם גלוטן והיא מתיישרת. מדי פעם הם שואלים אותי אם נכון שלהם מותר גלוטן ורק לי אסור. בקיצור, הם לומדים מהר. זה בסך הכל עניין של הרגל ותראי שצ'יק צ'ק הוא יסתגל.

מיה 75

New member
תודה רבה

תודה לכולכם, נשמע הגיוני ומרגיע, לוקחת את כל העצות!!

only girls

New member
מניסיון

עדיף להגיד בגיל הזה "זה לא טוב לאמא" מאשר "אסור לאמא". ובאותה נשימה להגיד "זה לא טוב לאמא, זה טוב לXXXX "

מיה 75

New member
אכן...

אני מסכימה, נראה לי שהסיבוך היה בגלל המילה אסור.... שהגמדון מעריך כמילה חשובה..... בעיקרון כשהסברתי אמרתי לו שהוא כן יכול וגם נתתי דוגמאות של ילדים בגן שלא יכולים לאכול לדוגמא מוצרי חלב, אבל כנראה שזה היה יותר מדי מידע. אני מניחה לו כרגע וחוזרת ל"אני אוכל אח"כ".....וכשקצת יירגע - אז נזכרתי ברעיון שמנסיוני עובד על ילדים וזה לתת דוגמאות של חיות- שכל חיה אוכלת אוכל אחר... וגם אמא.... אם זה יצליח אני אודיע...

למעלה