איך ממלאים את הטפסים של בקשה לשינוי מזונות

איך ממלאים את הטפסים של בקשה לשינוי מזונות

שלום, הסיפור הוא כזה - אני גרוש + 2 בערך שנה וחצי וכאשר התגרשנו עשינו הסכם גירושין "חברי" עם סכום מזונות שהיה גבוה לי לכיס... בסופו של דבר ההסכם הזה אושר ע"י בית משפט אבל בפועל סוכם ביננו בעל פה שאני משלם סכום נמוך יותר כדי שלא אפגע כלכלית אבל מספיק כדי לכלכל את הילדים. עד עכשיו הכל טוב ויפה, אני וגרושתי ביחסים טובים יחסית. לפני חודשיים בערך הכנסנו את הקטן לגן פרטי שהעלות בו כמובן היא יחסית גבוהה ואנחנו מתחלקים בהוצאות. נכון לעכשיו היא לא יכולה לבקש הנחות מהתמ"ת כיוון שהם טוענים שעם סכום המזונות שהיא מקבלת היא לא זכאית להנחה. לכן היא ביקשה ממני למלא טפסים להקטנת מזונות לסכום אותו אני משלם לה בפועל כדי שתוכל להגיש בקשה להנחה. הסכמתי כמובן כי זה מוריד לי מהראש את המחשבה שהיא בכל רגע יכולה לתבוע אותי רטרואקטיבית על ההפרש בין ההסכם לבין הסכום בפועל. ועכשיו לחלק הטכני - הורדתי את הטפסים וחשכו לי העיניים, אין לי מושג מי נגד מי ומה למלא ואיפה... אודה למי שיש פה קצת ניסיון טכני עם זה. בבקשה נסו לספק את המידע הטכני הזה ולא מעבר. אם יש צורך בפרטים נוספים אשמח להוסיף. נ.ב - האם יש בעיה מבחינת בית המשפט לאשר הפחתת מזונות אם זה מבוצע בהסכמה של 2 ההורים? תודה מראש לעונים.

שלום לך

אתם יכולים להגיש הסכם גרושין מתוקן ובו תתקנו את סכום המזונות לסכום שאתה משלם בפועל. ככל שהסכום הוא ריאלי, בית המשפט לא יערב ויאשר את ההסכם המתוקן, לאחר שיקיא לכם את תכנו ויוודא שהבנתם את ההשלכות המשפטיות שנובעות ממנו. בהצלחה

תודה רבה על התגובה

אם את יכולה לרענן קצת את זיכרוני - אילו טפסים צריך בדיוק? האם צריך לצרף תלושים/תדפיסי חשבון בנק/מסמכים אחרים?

אם זאת בקשה בהסכמה - משותפת

עליכם להכין את ההסכם עם השינוי המבוקש ולהגיש בקשה לאישור הסכם גרושין מתוקן, תוך הפניית בית המשפט לעניין התיקון עצמו. בבקשה תבקשו לקבוע מועד קרוב ככל האפשר לאישור ההסכם ובאותו המועד תתייצבו יחד בבית המשפט. אין צורך במקרה כזה לצרף מסמכים נוספים.

אוקי - אז רק מוודא שהבנתי...

1) להכין הסכם חדש 2) לגשת לבית המשפט(מספיק שרק אני יהיה שם ע"מ לפתוח את הבקשה,נכון? ), ולשם אגרה על פתיחת התיק 3) לחכות שהם יגיעו לתיק שלנו ויזמנו אותנו לאישור ההסכם 4) לגשת שנינו לבית המשפט הבנתי נכון?

לגבי סע' 1

אתם לוקחים את ההסכם שבתוקף ומשנים רק את עניין המזונות. כותרת ההסכם תהפוך ל - "הסכם גרושין מתתוקן" לבקשה לאישור ההסכם את מצרפים את ההסכם המתוקן ומפרטים בבקשה את התיקון המבוקש תוך הפניית בית המשפט לסעכיפים האלוונטיים אותם אתם מבקשים לתקן. השאר הובן

בדד1

New member
לוקח את זה צעד אחד קדימה

האם בבואה של האם למוסד המתבקש לבקש הנחה לצורך תשלום כל שהוא - לא יבקש המוסד שתמציא לו מסמכים לאימות הסיבות שגרמו להפחתת המזונות בתואנה שנדרש "שינוי נסיבות מהותי" להפחתה? הרי יכול להיות ש"ההתנדבות" של האם והסכמתה להפחתת המזונות לא תספיק כאן

למעלה