איך מכינים קבב מבשר ומעט שומן כבש?

הרברונן

New member
מוסיפים למה שטחנת (על כל קילו):

1 תפ"א גדול טחון 1 צרור פטרוזיליה טחונה 5 כפות מי סודה מלח, פלפל שחור, כמון (אפשר 1 ביצה. אני לא אוהב) מערבבים הכל היטב מהדקים משהים חצי שעה במקרר (בימים כאלה מספיקה טמפרטורת חדר) מטגנים או עושים על האש או במחבת צלעות כל טוב, רונן

הרברונן, תודה לך! ומה עם בצל...?

זה לא אמור להיות אחד המרכיבים...? תודה לך על המתכון... שלגיה!

ובנוסף אז לא צריך לקנות תבלין לקבב?

ראיתי תבלין כזה בסופר... במיוחד לקבב... שלגיה!

שושkה

New member
ואם אין מי סודה אפשר אבקת סודה

לשתיה. ולגבי תיבול, התבלינים בסופר פחות מומלצים. עדיף לקנות בחנות תבלינים טובה (בה התבלינים טריים) הכי טוב אצל דוד מתבליני הכפר בראשון או באשדוד.

יניבניב

New member
לקבב שלי אני מוסיף רק

"משחה" מהרבה בצל ופטרוזילה שאני טוחן יחד במג´ימיקס מלח, פלפל ובהרט זהו

שושkה

New member
יניבניב, אבקת הסודה הופכת אותו

לכלך אוורירי שזה פשוט מדהים. אני גם מוסיפה שומן כבד לאותנטיות ולטעם.

יניבניב

New member
אני יודע בדיוק בגלל זה

אני לא משתמש בה לקבב כי אני אוהב את הקבב שלי יחסית דחוס, אבל בקציצות מבושלות אז בבדאי..... אבל אני מעדיף אבקת אפיה על אבקת סודה כי אבקת סודה עושה קצת "קפיציות" ואבקת אפיה רק אווריריות. ויסלחו לי הרומנים.

סליחה על הבורות אבל כמה שאלות אליך

איזה תבלין זה בהרט...? ערבוב של כמה תבלינים מוכרים או תבלין בפני עצמו...? ובנוסף... מה עם שום..? ומה הכוונה משחה..? אתה מושח את הקבב במה שתראת...? ולמה שהבצל והפטרוזיליה ישארו וידבקו לבשר..??? שלגיה!

יניבניב

New member
תשובות

אני טוחן יחד חבילה גדולה של פטרוזיליה עם הגבעולים ושני בצלים דגולים עד שזה מקבל מרקם של משחה ואת זה אני מערבב לתוך ק"ג בשר (חצי פלדה בקר וחצי פלדה כבש) ולש היטב לתערובת אחידה ואז מתבל. בהרט היא תערובת תבלינים שהמרכיב המרכזי בה הוא בהר - פלפל אנגלי. אני אוהב את הבהרט של תבליני פרג. שום אני לא שם.

eingedi

New member
למה סודה? צריך בלי כלום ../images/Emo187.gif

אני מעדיף להכין בשר בלי אבקות שעושות קסמים. ק"ג בשר טחון איכותי וטרי מעט שומן כבש זה נפלא. אבל מעט. 2 בצל יבש קצוץ דק חופן כוסברה או פתרוזליה עגבניה אדומה מגוררת בלי נוזלים ובלי קליפה פלפל שחור טחון טרי בהרט כמון 2 כפות שמן זית מלח לשים הכל ומצננים שעה יוצרים צורות של קבב ומניחים על תבנית מרופדת בצל מטפטפים מעל עוד שמן זית. וצולים בתנור חם 15-20 דקות אני אישית מספיקים לי 10 דקות. תמיד אפשר לפתוח אחד ולהחליט. קובי

למעלה