איך מכינים אורז???

איך מכינים אורז???../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

הרבה פעמים כשאני מכינה אורז זה יוצא לי עיסה.ולפעמים זה יוצא לי טוב... למישהו יש מתכון טוב?? שיצא אכיל ולא דייסה???
 

אילנית12

New member
כנראה שאת שמה הרבה מים

אני קודם שוטפת את האורז היטב מסננת. מבשלת . מים לא מדדתי שמה בערך שתיים 3 סנטמטרים מעל האורז
 
על כל כוס אורז

בס"ד כוס וחצי של מיים. מטגנת את האור עם טיפה שמן מוסיפה המיים סוגרת את המכסה ומחכה לרתיחה כשהמיים רתחו מוסיפה תבלינים מערבבת מנמיכה את הגז ומחכה 20 דק' מציצה לשניה לבדוק אם המיים התאדו אם כן מחכה עוד 10 שניות מכבה הגז ולא פותחת חצי שעה. אם לא התאדו כל המיים ממתינה עוד חמש דק'...
 

תלתל18

New member
לא לשים הרבה תבלינים

למדתי שבאורז , עודף תבלינים גורם לדיסתיות. אני שמה רק מלח, פלפל שחור, כמון (כמובן..) ואם רוצים אורז צהוב - אז ממש קמצוץ כורכום. התהליך מתחיל באידוי בצל, הוספת מים ( כוס ושליש מים לכוס אורז), כשהמים רותחים , מוסיפה התבלינים אחרי 2 דקות מוסיפה האורז. כשהמים מתחילים להיספג קלות, מורידה לאש קטנטנה (רצוי לשים אסבסט מתחת לסיר) , מכסה במגבת את מכסה הסיר. בעיקרון , אין כמו ניסוי וטעיה.. ואח"כ המ.. טעימה.. בהצלחה!
 

רותי410

New member
אני לא חושבת שעודף תבלינים "מעסת" את האורז,

אני שמה מלח, פלפל שחור, כמון טחון, זרעוני כמון, הל טחון, כוסברה יבשה טחונה ואבקת מרק. ולפעמים מוסיפה גם כורכום ופפריקה מתוקה - והאורז לא נעשה עיסתי. לדעתי, כמות המים היא שגורמת לעיסה. נדמה לי שאם מטגנים קודם את האורז, זה גם עוזר למניעת עיסתיות. אני מטגנת בצל,אחר כך מוסיפה את האורז השטוף (לפעמים אני שוטפת אותו כמה שעות מראש ואז הוא כבר יבש בזמן הבישול), מוסיפה את התבלינים ומטגנת כמה דקות. אחר כך מוסיפה את המים עם אבקת המרק (בכמות שתעבור את האורז בכסנטימר אחד) ומבשלת על להבה גדולה עד לרתיחה חזקה ואחר כך מנמיכה את הלהבה ומבשלת עוד 15-10 דקות בסיר מכוסה. חברה לימדה אותי שאין צורך לבשל את האורז עד תומו, אלא לכבות את האש כמה דקות לפני תום הבישול ולהשאיר את הסיר על הכיריים. כך מבטיחים שהאורז לא יישרף. ואני משתמשת באורז בסמתי, שמתבשל נהדר וכמעט אף פעם אי אפשר להגיע אתו למצב של דייסה.
 

רותי410

New member
וכך זה נראה. (אני מוסיפה גם עדשים אדומות,

אבל זה לא משנה מבחינת אופן ההכנה)
 

יוכי68

New member
אני מכינה את האורז כך:

על כל כוס אורז כוס וחצי מים מהברז/רותחים מחממת מעט שמן ומטגנת קלות את האורז עד שהופך ללבן אטום, מוסיפה רק מלח ומים, מביאה לרתיחה, מנמיכה ומבשלת בדיוק 20 דקות על להבה קטנה ונמוכה, מכוסה היטב. לאחר שזה מוכן, מערבבת בעדינות עם מזלג ומכסה שוב. ברוכה הבאה לפורום שלנו
 

תלתל18

New member
מה עדיף: לטגן האורז קודם בישולו או להוסיף

אותו למים רותחים?
 

יוכי68

New member
לטגן לפני תוספת המים, גורם לאורז להיות

עטוף בשמן וכך נפרדים הגרגרים זה מזה.
 
גם אני מכינה כמוך יוכי כשאני רוצה

אורז לבן. (מה שבדרך כלל אצלי הולך) אבל לפעמים עושה גם כמו רתי - מטגנת קודם בצל, מוסיפה לו זעפרן (או כורכום), אחר כך מוסיפה את האורז נותנת לו טיגון קל, ומוסיפה מים רותחים ומלח ופלפל. ואת ההמשך אתן כבר יודעות.
 
../images/Emo41.gif../images/Emo141.gifקבלי מתכון של אורז לבן אחד אחד

ראשית, אני משתמשת רק באורז פרסי של סוגת שנית, אין לערבב הרבה את האורז 2 כוסות אורז שטוף היטב ומונח במסננת 3.5 כוסות מים את המדידה עושים באותה כוס 2 כפות שמן 1 כף מלח מרתיחים מים, מלח ושמן כשרותח, להוסיף את האורז, לערבב מעט, לתת לזה רתיחה נוספת, לכסות את הסיר ולהעביר על אש קטנה, לערבב עוד פעם בעדינות עם מזלג, ערבוב אחד או שניים בלבד, לכסות את הסיר, לתת לאורז להתבשל בערך 15 דקות. לכבות את האש, לא להרים את המכסה, להשאיר סגור 5 דקות, לאחר 5 דקות להרים המכסה, לתת לאדים לצאת, לא לגשת באורז, בערך 2-3 דקות עכשו, את יכולה לערבב בעדינות את האורז ולהגיש הכנה:
 

ליאן109

New member
לחמם שמן במחבט להוסיף כוס אורז

אני לא שוטפת-מערבבת היטב כ-2 דקות עד שהאור מצופה בשמן -מוסיפה מלח -כוס וחצי מים רותחים-רתיחה-הנמכת הלהבה להקטנה 18 דקות.יצא אחד אחד אם את רוצה צהוב-תוסיפי כורכום. אפשר לטגן בצל וגזר מגורד לאדות קצת-לשים אורז-מים-רתיחה והנמכת הגז. בהצלחה
 
למעלה