איך מחליטים??

momandme

New member
איך מחליטים??

שלום לכולן/ם :)

שמי ענבל ואני חדשה כאן, כבר חודש וקצת מסתכלת על ההמלצות/ההערות והארות שלכן!

ואחרי הכל אני עדין בהתלבטות הכי גדולה, שאלת השאלות, איך מחליטים איפה להתחתן?

המחשבה הראשונה (ויש לציין הרצון העיקרי) היתה לעשות בקיבוץ ממנו מגיע בן זוגי, שם יש את בריכת הקיבוץ שמארחת גם אירועים. המקום פעם שימש כגן אירועים אבל עכשיו
כבר לא, אבל עדין עורכים שם אירועים.
הבעיה? צריך להביא לשם הכל ולדאוג ל ה כ ל - החל מקייטרינג ועד ניקיון השירותים (שזה פרט מאוד חשוב), ובשבילנו זה נראה כמו כאב ראש אחד גדול, וגם רחוק מהתקציב..
יש לנו אופציה להביא מישהו שמארגן הכל, אך גם לוקח בסביבות ה- 15% מעלות האירוע.

אז החלטנו לנסות ולבדוק גני אירועים (מתחתנים בספטמבר), בינתיים היינו ב-2, בפיין קלאב (אחרי בית אורן) ובמצודת ברקאי (שעכשיו הבנתי בהנהלה חדשה בשנה וחצי האחרונות).
ההבדלים במחירים מאוד משמעותיים, מצודת ברקאי יחסית זולה וקולעת לתקציב שלנו, אבל מה? אני עדין מרגישה לא סגורה..
הבן זוג אוהב, ההורים אוהבים, המחיר קורץ (אין מה לעשות זה חלק גדול מהאירוע) ואני לא חושבת שנמצא מקומות במחירים האלו (מאמינה שהמחיר יחסית נמוך כי ההנהלה חדשה), יודעת שכדאי לנו ללכת לראות עוד מקומות..

רציתי חתונה לא סטנדרטית, אבל עושה רושם שהיא הולכת לכיוון זה (למרות שאמרו לי שלא המקום קובע, אלא מה יהיה בתוך החתונה)..

אז,
איך מחליטים?

Bobbachka

New member
אני מציעה...

לשבת עם בן הזוג ולדמיין לפרטי פרטים איך אתם רוצים שהחתונה תראה.
אילו תחושות אתם רוצים ליצור אצל האורחים והמשפחה ואיך אתם רוצים להרגיש בכל הסיפור הזה.
אתם רוצים מקום פתוח? מקום סגור? חתונה קטנה או גדולה? משהו כפרי, קלאסי או אורבני וכו'.

אחר כך מחליטים על התקציב שתוכלו לעמוד בו (תוכלי לעיין פה אם תרצי עצות נוספות).

יחד עם שני אלה מתחילים לבדוק כיוונים.

חתונה בדשא של הקיבוץ יכולה להיות "סיפור" אם אתם לא מהזוגות המארגנים. במקרה הזה כמו שאמרת אתם בהחלט יכולים לשקול מפיק ולבדוק עלויות. אם יש במקום תשתיות מתאימות, אולי תוכלו לחסוך (האם יש ציוד של הקיבוץ בו ניתן להשתמש?).

לגבי אולם, אני חושבת שצריך ללכת עם הלב, להרגיש טוב ונח במקום בו אתם סוגרים. גם מבחינת מה שהמקום מציע, גם מבחינת הצוות וגם מהתחושה הכללית שלכם כזוג.
אם את לא מרגישה ש"זה-זה", הייתי ממליצה ללכת ולראות עוד מקומות.

אם תאמרי לנו כיוון של אופי החתונה, כמות מוזמנים וגבולות גאוגרפיים- אולי נוכל לייעץ.

momandme

New member
תשובתי :)

תודה על התגובה וגם על הלינק! יצא לי לבקר באתר וכבר שמרתי אותו בתיקיית המועדפים :)

מבחינת הקיבוץ, לצערי הם לא נותנים כלום חוץ ממקום ושירותים של המקום - שדורשים תחזוקה, ומציל (יש בריכה) בתוספת תשלום (נמוכה). כמובן שיש עלות של כמה אלפים לשכור את המקום (לא יודעת אם מותר להגיד מחירים בפורום).

לגבי מפיקי חתונות - יש עלות מקובלת כלשהי (אחוז מכלל האירוע/סכום קבוע) שידוע עליו? שכדי לבדוק? אני מאמינה שזה מיקר את החתונה בעוד כמה אלפים..

לגבי אולם, את צודקת, ולכן אמרתי לבן זוג שנלך השבוע לראות עוד כמה מקומות - גם כדי שיהיה לנו מושג אחר מעבר למקומות שכבר ראינו.

לגבי הפרטים ה"טכניים",
אופי החתונה: מבחינתי חתונת קיבוץ זה הכי אידאלי, כמה שיותר פשוט - זה אני.. אבל, אני יודעת שאני צריכה להתחשב בעוד 300 + איש שיגיעו, ולכן אני לא יכולה לעשות רק מה שאני רוצה לעשות :)
כמות מוזמנים: ע"פ רשימות המוזמנים של שני הצדדים יש לנו בסביבות ה-450 איש (מקסימום) שאני מאמינה שהרלוונטי, גם מבחינת התחייבות למקומות זה בסביבות ה-300 איש.
גבולות: מאזור המרכז (גבול פתח תקווה) לכיוון צפון (בדקנו ליד בית אורן, אז זה בערך הגבול).
אנחנו רוצים להתחתן בספטמבר (במצודת ברקאי שהיינו, התאריך אפילו פנוי למרות שאני מאמינה שבמקומות אחרים הוא לא יהיה) גם מבחינת מזג אוויר, סוף אוגוסט או תחילת אוקטובר זו גם אופציה - אבל זה עדיף שיהיה במקום שיש לו אופציה לסגור ולא פתוח (למקרה של גשם).

momandme

New member
שכחתי להוסיף

לשבת עם הבן זוג ולדמיין מה שאנחנו רוצים - הלוואי ויכולתי :)
לא משנה לו כל כך איך יראה האירוע, לא משנה לו קונספט, ולא משנה לו עיצוב.. מבחינתו הכל הולך (נו טוב, לא הכל, הרוב
כמובן שאני לא אסגור שום דבר מבלי להתייעץ איתו ולקבל את אישורו).
מה שכן חשוב לו זו המוסיקה, ובין שנינו הוא אחראי על התחום הזה ואני סומכת עליו.
לכן, אני מאמינה שההחלטה בסופו של דבר היא שלי, ואיך שאני ארצה שיראה האירוע.

ronitvas

New member
אני ממליצה לך לעשות חיפוש בפורום לגבי המקומות

שציינת.
למקרה שאת לא יודעת איך עובד מנוע החיפוש, הנה הלינק להתנהלות בפורום.
אני בוודאות זוכרת שיש ביקורות על מצודת ברקאי וכל השאר.
לגבי מפיק - העלות נעה בין 10-20% מעלות האירוע - תלוי במורכבות ותלוי במפיק.
זה ממש בסדר לציין מחירים ע"ג הפורום - אם את מרגישה נוח, מבחינתינו אין בעיה!

אז ככה

קודם כל, הכי חשוב זה שלפני שאת סוגרת אירוע במקום מסוים - להיות שלמה עם ההחלטה שלך.
לגבי חתונה בחצר של הקיבוץ- זה נכון שזה בהרבה השקעה והתעסקות, השאלה היא האם זה משהו שמאד מתחשק לכם.
נסו לראות את הקרדיטים של המרחפת - שהפיקה חתונה בחצר הבית. יש שם המון מידע וככה תוכלו לדעת אם זה בשבילכם או לא.

לגבי הפיין קלאב- מכירה את המקום. בעיני הוא מקסים! לא הייתי שם בחתונה אבל אחותי ערכה שם בריתה לבת שלה והיה מקסים. לא יודעת כמה אנשים יש לכם, אבל שווה לבדוק גם בבקתה ביער בקיבוץ בית אורן. זה סגנון די דומה.

לגבי מצודת ברקאי - הלכנו לראות את המקום לפני שסגרנו. גילוי נאות - המקום באופן אישי היה פחות לטעמי.

כדאי לעשות השוואת מחירים מקיפה ולבדוק את כל המרכיבים של המחיר שאתם מקבלים - מה המחיר כולל, איזה סוג בר מקבלים, איזה תוספות תשלום יש.
למשל, במצודת ברקאי, אאל"ט, קיבלנו הצעת מחיר שכוללת עיצוב בסיסי אבל לא שירותי בר (מקבלים וודקה תוצרת הארץ, בירות ויינות, אבל השתיה על השולחנות ללא בר).
יכול להיות שזה השתנה, אבל שווה לברר את זה, כי לקחת מאפס שירותי בר מייקר את מחיר המנה.

momandme

New member
תודה!

מאוד מתחשק לי להתחתן בקיבוץ, אבל מצד שני אני לא מאלה שיש להן סבלנות, וכבר עכשיו אם זה נראה לי כאב ראש - עדיף שלא אתחתן שם בגישה כזו :)
בכל זאת אבדוק את הקרדיטים שלה, תודה !

הפיין קלאב מקסים מאוד, גם האווירה של המנהלים - באנו לביקור התרשמות ואפילו הכניסו אותנו לאירוע טעימות שאורגן במקום (אחלה אוכל דרך אגב).
לצערי, קצת יקר לנו ועוד חסרון שבן זוגי ואני שמנו לב אליו זו העליה לשם, גם חשוכה וגם לא הכי נוחה למי שלא מכיר (לכן גם בקתה ביער נפסל מאותה סיבה).

לגבי מצודת ברקאי, את האמת - ראיתי תמונות והחלטתי שהמקום לא ימצא חן בעיני, ואז הגענו לשם. אין ספק שמשהו ב"חדש" עושה איזה שהוא רושם.
גם הפריע לי מאוד שהחופה מוגבהת (כלומר שיש מן מסלול להגיע לחופה), נראה לי מוזר להיות מעל האנשים - אני מעדיפה בגובה העיניים.
אבל, כן התרשמתי מדברים אחרים שם, למרות זאת, עדין יש לבדוק את כל הפרטים המלאים.
אברר לגבי מה שאמרת על הבר - כי הבנתי שכן יש שירותי בר (אבל ישראלי) אני הנחתי שזה כולל שולחנות אבל אבדוק אם זה יהיה רלוונטי.

תודה שוב!

henCohen2

New member
היי momandme

היי אני ממליצה לך על הדר סיטי טאואר שהמיקום שלו מעולה,
יש שם אוכל מצוין, מלון שאפשר לבלות בו יום-יומיים אחרי החתונה ולהינות מה-היי שאחרי,

יש אפשרות לחופה בפטיו

אבל את יודעת.. מחליטים דברים כאלה ביחד, עושים רשימה של מה קריטי ומה לא ופשוט הולכים ובודקים מתקנים את הרשימה שוללים מקומות ומוסיפים רשימה של
"מצריך עיון נוסף" מה שנקרא...

בהצלחה,
חן

למעלה